Статті Коментарі

Білозерська INFO » Фото » Черешня

Черешня

Подірявили нам сьогодні трохи дім і прилеглі конструкції, але то таке, і посікли кулями дерева. В тому числі попсували, гади, найсолодшу черешню, зі здоровенними ягодами жовто-рожевого кольору.
Згадую антипожежні гасла про дерева, які не можуть втекти. Додам: дерева ще й з російськими прапорами не бігають, і на референдуми за “диру” не ходять. І господарі їхні, які їх садили, можливо, теж не бігали – а тепер невідомо де.
Скільки ж людей, тварин і дерев постраждали через оту гидоту.

P.S. Підкинули рецепт, як урятувати дерево. Якщо матиму час, займуся.

Filed under: Фото



One Response to "Черешня"

  1. Стовбур розщеплений, і неможливо точно визначити, на яку відстань вгору і вниз. Туди вже попали бактерії, грибки, всяка інша погань. Камбій знищений, і міг відслоїтися навіть на вцілілому участку. НМСД, за подібних умов раціонально буде механічно закріпити стовбур, примотавши на пошкодженому місці якийсь шматок дошки, сухої гілки, т.д. тільки не металевою проволокою, а якимось шнуром, щоб не пошкодити кору, спокійно зняти врожай, а потім за стандартною процедурою зрізати верхівку і прищепити кілька черенків, заздалегідь вибраних, для куражу можна навіть різних. Я би саме так зробив. Наприклад, три черенки, черешня жовта, червона, і рожева! Оце була би картина, як поспіють!
    ——————————-
    Це буде складний фокус, треба вправного профі, а якщо самостійно, то слід вивчити предмет і акуратно все врахувати, і куди воно дінеться. Лапідарно було би використати черенки з цієї ж черешні, але тоді будуть однакові. Зате свіжі черенки, і т.д., і все під рукою і можна швидко зробити.
    ——————————-
    Варіант клином випиляти ушкоджену ділянку стовбура і туди вставити свіжовипиляний клин зі стовбуру якоїсь тополі, верби – напрошується мені, як рецидив механістичного сприйняття світу. Якби зробити це з точністю до 0,01 і ще мати гарантію, що воно приживеться, то можна було би ризикнути і плюнути на немалі витрати при подібному варіанті.
    ——————————-
    Ще химерніше можна зробити, пожертвувавши гілками цього ж дерева, бажано трохи кривуватими. Нарізати дугоподібних шматочків, кінці зрізати по хорді, і приживити одночасно кілька штук, кожен під кору нижче і вище пробоїни. Так, щоб з часом вони могли сприймати вітрову і врожайну нагрузку, і перебрати на себе живлення крони. Теж неслабий кунстштюк садівництва був би.
    ——————————–
    А вже як нічого не вдасться, то висадити на тому місці дві нових черешні і ждати, коли виростуть.

Залишити відповідь

*

Статті