Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про голодування військовослужбовців

Про голодування військовослужбовців

Лєра Бурлакова і ще 20 військовослужбовців оголосили голодування. Причина: 70 чоловік, які хотіли служити разом і яким це обіцяли, командування розкидало по 6 різних бригадах. Ситуація типова: усі добровольчі підрозділи, які легалізувалися у ЗСУ з єдиною вимогою – зберегти свою цілісність, де-факто були розформовані.

Це “вузька” причина голодування. “Широка” – загальний невмирущий совкізм нашої армії – коли квадратне котять, кругле носять, а на обгрунтовані скарги, в кращому разі, відповідають відписками, в яких на чорне кажуть біле.

Це дуже складна проблема, насправді. Можливо, конкретним хлопцям і дівчатам у цій ситуації вдасться перемогти, і я щиро зичу їм цієї перемоги. Вони зараз виконують функцію перших профспілок, які перетворили фактичних рабовласників на звичайних роботодавців. Проте, якщо їхня ініціатива пошириться, набуде популярності, стане методом вирішення проблем – перепрошую, але армії гаплик.

Лєра і її побратими – Воїни з великої літери. Але вони не солдати. Їхнє місце – вуличні барикади, повстанські загони, підпільні боївки. На війні вони можуть вирішити долю конкретного штурму, але війни виграють не герої, а солдати – оті, які ні на що не скаржаться, не мають права на власну думку і яких можна гнати на ворожі кулемети, поставивши, щоб не розбіглися, позаду свої. Ну, немає іншого рецепту, як виграти війну, якщо супротивник сильніший :((

Той, хто пішов на службу у Збройні сили, перестає належати собі. Це аксіома. Він не може обирати, де, з ким і на якій посаді йому служити. Якщо він на це не готовий – це не означає, що він чимось гірший. Можливо, вдесятеро кращий. Просто в армії йому не місце. Я сама така, і через це я досі не там. І дуже багато людей обирають ризикувати життям без статусів, пільг і постійних зарплат – але й без того, з чим зараз борються Лєра і її побратими… Кожному своє, як то кажуть.

У мирний час можна і потрібно вимагати від армійського командування дотримання умов контракту, який підписали військовослужбовці. У військовий час… не певна, що навіть це доречно. Це все зміниться, звичайно – коли наша армія стане однією з армій НАТО. Але до цього ще як до неба рачки.

Якщо сторони конфлікту, в широкому розумінні, мають мудрість – ТРЕБА ЗАЛИШИТИ ЦИХ ХЛОПЦІВ І ДІВЧАТ СЛУЖИТИ РАЗОМ І НА ЦЬОМУ ПОСТАВИТИ КРАПКУ. Не треба розвалювати армію методами, доречними в політиці і громадській активності. У нас війна, врешті-решт. Якщо зараз переможе лінія “бунтарів” – ми не повернемо окуповані території, просто відмовимось від них, бо не стане методів примусу, а добровольців для війни замало. Якщо ж переможе махровий совок – ми програємо відкриту сутичку за ОРДЛО, бо в сутичці двох совків перемагає той, у кого більше м’яса… Тому – мудрість, ще раз мудрість і золота середина.

А, і ще давайте приймемо нарешті закон про УДА. З можливістю законного залучення добровольців у бойових діях.

Filed under: Статті



One Response to "Про голодування військовослужбовців"

  1. Бойову частину знищують, як самостійну одиницю, розформовують. Це є, взагалі, стандартна, традиційна форма покарання за боягузтво, паніку, втечу з поля бою, втрату бойового прапора, деморалізацію підрозділу. Цікаво знати, що саме шоколадні мали на увазі, знищуючи конкретно цей добровольчій батальйон? І так – по кожному знищеному добровольчому батальйону. Всім жеж цікаво послухати.
    ——————————-
    Інакше всі будуть думати те, що вже зараз думають. Що це – частина ширшої кампанії режиму по знищенню всяких горизонтальних зв’язків у суспільстві, будь – яких самостійних структур, потенційних осередків спротиву. Кампанії з розбудови Росії V2.0 , із кишеньковим парламентом і ручним Конституційним Судом. І що російське ТБ з інтернетом перекрито, щоб ми не мали змоги порівнювати. Бо все більше схожості.
    ——————————-
    Людство воює не перший рік. Тому закони цього процесу вже вивчені, багато разів доведені практикою. І якщо режим діє всупереч очевидній логіці, підриваючи боєздатність війська, то це одразу видно, як муху на віконному склі.
    ——————————-
    Не існує самодостатнього, самовідтворюваного “совкізма”, сферичного у вакуумі, самого по собі. І в армії теж. “Совкізм” – це завжди підсистема, яка керується, підтримується, живиться іззовні. Це – спосіб мислення функціонерів режиму, спосіб пригнічення незгодних, невдоволених, спосіб уможливлення керівного крадійства, спосіб встановлення, фактично, рабовласницьких стосунків. “Совкізм” є варіантом керованого хаосу, взаємної недовіри, гарантією безвідповідальності. Таким чином, “совкізм” у армії – то явка з повинною армійського керівництва і режиму, який те керівництво утримує. Нічого більше.
    ——————————-
    Що війни виграють безсловесні солдати, без власної думки – дуже дивна мисль. Я би сказав, із перпендикулярної логіки. Добрий солдат виграє бій не власною смерттю, а знищенням багатьох ворогів. Що, своєю чергою, неможливе без ініціативи. Концепція “безсловесної армії” потребує 10 – кратної переваги в чисельності, без гарантій успіху. Це – точно не наш метод. Це – мавпування кацапської армії, знов же.
    ——————————-
    Про “солдат не належить собі”, окремо. Що взамін за таку самовідданість? Забезпечення себе і сім’ї в разі чого? Участь в бойових діях серед близьких за духом людей, під орудою командирів, яким довіряють, ких люблять війська? Може, пристойна платня, як за сидіння під артобстрілами без можливості відповідати? І під обстрілом з танків, бо це, як правило – пряма наводка, 125 мм. Може, впевненість, що поки робиш свою справу на фронті – Україна семимильними кроками просувається шляхом прогресу? І верховний не крисить бабосик на Панаму? Як довіряти, коли за твоєю спиною потоком зливають гроші на панамські офшори? Є способи?
    ——————————-
    Отже, так не буває, не може бути. 7000грн. – не ціна за гру в російсько – мінометну рулетку, і за відсутності інших компенсаторів. Можна поїхати до Польщі, і заробити ці гроші за тиждень, без броніка і кацапських мінометів. Тоді що вони мають замість решти незароблених в Польщі грошей? Сеанси мазохізму? Якщо так, то чисельність вже не має жодного значення. Мільйон, десять, сто. Сто мільйонів заробітчан. Оце – “совок”, спеціально організований, розставлені свої люди, фінансування з відкатом, все функціонує строго, як було задумано.
    ——————————-
    Контрольна мисль? Систему характеризує не відхилення під час роботи, а реакція системи на відхилення, загальновідома істина. То зауважте, система сприймає “совок”, як норму, бореться саме з відхиленнями від “совка”, як, наприклад, у даному випадку.
    ——————————-
    Ще? Сучасна армія неможлива без ідеальної взаємодії бійців у кожному підрозділі, сусідніх підрозділів, між родами військ, без довіри між бійцями і офіцерами, командуванням. То чого доброго хто жде від знищення злагоджених батальйонів і перетасовування особового складу? Чого цим добиваються? Щоби вся колода, з часом, складалася із самих лише шісток? А як противник зайде вальтом – будемо підставляти четверту і п’яту щоку? Підписувати “Мінськ – 3”?
    ——————————-
    І навздогін. Гнати натовп на кулемети – унікально нездорова, і типово большевицька ідея, з якою вже 100500 разів розібралися. В кулеметників їде дах, згорають стволи, і вони кричать, що не наймалися м’ясниками, мехводи забльовують снарядні укладки, заряджаючі наїжджають на командира: “Чому більшовики атакують нас піхотою? Хіба вони не знають, що в нас тут танки і артилерія?”. Словом, так не можна, якщо це – порядна війна, а не кримінально – комуністична різанина. Бо що про нас подумає противник? За що буде поважати? Що чекатиме на комісара – большевика, який попадеться в полон? Мені здається, йому пригадають ті атаки.
    ——————————-
    Режим робить армію безликою, без героїв, без традицій, без багаторічних зв’язків. Це, також, спосіб поховати прошльопи генералів, бо саме добровольці починали у 2014 році, вони мають інституційну пам’ять про той початок, поки тримаються гуртом. Це вже не якісь індивідуальні спогади окремих людей, що мають різні вади, слабкості, упередженості, а факти бойової діяльності військової частини. Оце режим знищує, щоб пізніше переписати історію цієї війни. А добровольців індивідуально звинуватити, у незаконних діях, поганому характері, переході вулиці у неналежному місці.

Залишити відповідь

*

Статті