Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про Каталонію і “подвійні стандарти”

Про Каталонію і “подвійні стандарти”

Після подій в Каталонії користувачі Ua-нету дискутують про те, що вище – право нації на державність чи право держави на територіальну цілісність і непорушність кордонів, і звинувачують один одного у подвійних стандартах.

Перш за все, давайте чесно і відверто. Ніякі це не подвійні стандарти, це національні інтереси.
Українець, який сьогодні підтримує сепаратистські процеси у Каталонії – недалека людина або ворог. І не тому, що каталонці об’єктивно неправі (біс їх знає, хто там у них правіший), а тому, що у нас є Крим і Донбас.

По-друге, не варто втягуватись у теоретичні диспути на тему “одні є окремою нацією, а другі не є”, або “чий референдум законніший”. Бо абсолютно на кожен аргумент завжди є контраргумент, а подібні дискусії, як правило, лише заплутують і забалакують проблему.

Не існує “об’єктивної справедливості” чи “справедливості для всіх”. Правильним є те, що є добре для нас. Від того, що в сучасному тренді прийнято соромитись цієї простої істини, вона нікуди не ділася і не дінеться.

Filed under: Статті



One Response to "Про Каталонію і “подвійні стандарти”"

  1. Це спроби прирівняти Лугаду і Крим до Каталонії за формальною ознакою “референдуму” і відділення частини території від міжнародно визнаної держави.
    ——————————–
    Але, “Comparaison n`est pas raison”, як кажуть сусіди каталонців, або, як казали в тих самих краях, повсюдно, двадцять століть тому, “Omnis comparatio claudicat”.
    ——————————–
    Про подібність можна було би поговорити, якби, наприклад, французький Іноземний Легіон окупував Каталонію перед проведенням “референдуму”, в Барселоні агітували Макрон, Лє Пен, і т.д, на рейді Барселони стояли фрегати французького флоту, “Сюрте Женераль” тягала каталонців на підвал задля розваги і грабунку, увесь цей шапіто дружно вимагав би від іспанської хунти грошей, води, електрики, особливого статусу, грозився танками дойти до Мадрида. Ага, ще би Париж заявляв, що Іспанія – неіснуюча, фейкова держава, її слід розділити між сусідами, Францією, Португалією, Великобританією. Ще би окупаційний корпус і колаборанти вбили 20000 іспанців, і 2000000 вигнали біженців куди – небудь. З бомбардуваннями, обстрілами міст, розстрілами і тортуруваннями і каліченням полонених, із розпоротими животами, відрубуванням рук. Якось так. Перелік неповний.
    ——————————–
    Насправді – це з ватяних голів вилазить назовні карго – культ. Їм життєво потрібні ці зовнішні зразки, зовнішні виправдання, моделі. Тіпа, Джастін Трюдо носить різнокольорові шкарпетки, от, вдягаєш собі зелену на праву ногу і жовту на ліву – і ти вже як Трюдо! Це спроба мексиканським тушканом завдати смертельного удару Вандербільтіхє. Ідея, безумовно, походить від Вовочки, це за ним числяться неодноразові спроби мавпування холодного британського гумору Бонда. Джеймса Бонда. Завжди блискуче ідиотичні і недоречні, іноді ще й похабні. Кожного разу, коли він намагається жартувати – з нього назовні вилазить агресивний хам, без найменших натяків на самостійність мислення. Справжній фюрер справжнього Кацапстану, країни сферичного карго – культу у вакуумі.
    ——————————-
    Я впевнений, що вся ця буза в Каталонії, при тому, що має віковічні причини – саме зараз підігріта кацапськими грошима і саме для легітимації Луганди. Інша справа, що практично кожну ескападу кацапів можна розвернути на власну користь, але це – шматок роботи, до якого ніхто не підходить. Наш режимчик, натомість, всіма силами і засобами намагається переконати нас, що Вовочкіни жарти дуже веселі, такі, що і БПП смішно, і всій коаліції, і молодим республікам, і міністерству окупації, і єврогейцям, і американці щось говорять про імплементацію…
    ——————————-
    Чергова спроба інфікувати Україну карго – культом.
    ——————————-
    Достеменно за відомим анекдотом – …Та якже ж – маленький??? Он, і всі дівки з нашої вулиці, і сусіднього села, і сусідська корова…
    ——————————-
    Всі сподівання на те, що наша Галя – балувана.

Залишити відповідь

*

Статті