Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Чума в обидві ваші хати

Чума в обидві ваші хати

Соромно. Як же соромно. Буває таке, коли дивишся нездарний спектакль українською мовою – ти не режисер, не постановник, не меценат, взагалі ніяк не задіяний у цьому, а так соромно, ніби це ти отакий нездара.

Те, що відбувається зараз – гірше, ніж нездарний спектакль. Це нездарний цирк.
Цирк на дроті. Цирк з конями. Цирк з поганими клоунами. В аварійному приміщенні, де краще було б взагалі не збирати людей.

Влада і ті, хто прагнуть до влади, не мають права бути смішними. Тим більше, жалюгідно смішними.

У нас війна з Росією. У нас союзництво зі Штатами, які хочуть, щоби млявий конфлікт на Донбасі як вічний привід для антиросійських санкцій тривав стільки, скільки проіснує Росія. У нас сусіди, які тільки й чекають “особливого статусу” для ОРДЛО, щоб почати вимагати “статусів” для своїх п’ятих колон. У нас вчора на фронті четверо двохсотих.

Пам’ятаєте важіль Архімеда, яким він обіцявся перевернути світ? Отак Порошенко своїми руками запхав під мою державу важіль для гойдання.

Було б не чіпати Саакашвілі, не позбавляти громадянства, не влаштовувати жалюгідний цирк на кордоні – ПРОСТО НЕ ЗВЕРТАТИ НА НЬОГО УВАГИ – і однією великою проблемою було б менше.

Вони з Януковичем, схоже, на одних курсах підвищення кваліфікації вчились. Той посадив Юлю. Цей намагається посадити Мішу. Через Мішу Майдан не почнеться, як не почався він через Юлю. Але для груп Недопущених До Корита це надпотужний привід, щоб почати гойдати. Важіль встановлено, точка опори є, чергові напоготові, от тільки сил ще бракує. Влада тим часом краде, опозиція хоче красти. Місяць, два, рік – і щось вистрелить, і з’явиться реальний привід для всенародного обурення, і маси вийдуть, і наваляться на любовно встановлений важіль, і все рухне, і почнеться громадянська війна – всіх проти всіх.

А все цей клятий вічний інстинкт: що не по-вашому – ЗАБАНИТИ. Негайно забанити. Забанити Юлю, забанити Мішу, забанити всіх, хто відкриває проти вас рота.
Але цей спокусливий метод залишився в минулому. Ось який парадокс – слово “бан” прийшло з Інтернету, але з появою Інтернету забанити конкурента вже неможливо. Можна тільки, словом і ділом, доводити, що ти кращий.

Одного з чотирьох загиблих вчора на фронті я знала. В самої зараз навчання, навантаження таке, що немає часу читати листи, немає часу на сон, взагалі ні на що.
А тут стрибають навколо пофарбованого в рожевий колір, з сердечками, бантиками і смайликами, обклеєного агітаційною графоманією важіля, прилаштованого під наш будинок. За три з половиною роки влади Порошенка не зробивши нічого, щоб виростити достойного лідера йому на зміну. Тільки брудом один одного поливали, і все.

Давайте зараз ще помітингуємо. Всі залишимо фронт, бо що нам той Путін, головне – усунемо Порошенка, і віддамо владу – ой, кому? Може, Міші? А може, Юлі? А може, обом одразу, як уже було? Хай вони знову поб’ються між собою, і тоді, можливо, половиною України керуватиме Семенченко, а половиною – Бойко, а то й сам Захарченко. Ой, краса ж яка буде.

Огидно.

Filed under: Статті



One Response to "Чума в обидві ваші хати"

  1. Це – песимістичний погляд на проблему. І, водночас, неточний. Порошенко, зараз, є не важелем, навіть, а більше схожий на проіржавілий снаряд, на поверхні якого вже утворилася пікринова кислота. І вже ростуть навколо травинки, переносяться вітром листочки, щось одне з котрих, нарешті, торкнеться снаряда. Питання часу.
    ——————————-
    Заклики не чіпати, нічого не робити, не рухати – абсолютно нічого вже не змінять. Тільки активна поведінка, раціональні, продумані заходи.
    ——————————-
    Ніякого повалення держави не буде. Бо цього ніхто не хоче, крім тих, хто методично, регулярно демонтує державні механізми, залишаючи самі лише оболонки. Оболонку медицини, оболонку освіти, міраж юстиції, привид економіки, блеф пенсійної системи, бульбашки бюджетів. Важелі непотрібні, таке бульбашкове утворення житиме до першого сильного вітру.
    ——————————-
    Забанювання політичних конкурентів є свідомою тактикою, політична галявинка зачищається до чорної землі. Мета – залишити тільки одну політичну фігуру і забезпечити в подальшому “одинтур”. Відповідно, поливання політиків брудом – зовсім не взаємне, а централізоване, і за гроші. Кому не ліньки, може передивитися ефіри і пресу 29 серпня 2015 року, просто, щоб порадіти геніальному колективному прозрінню речників влади і медій, які в момент вибуху вже точно знали всіх винуватців. І відкрито, голосно їх називали, не дожидаючись судів, розслідувань, інших буржуйських формальностей. Так, що, я переконаний, тій же “Свободі” зараз, дивлячись на пригоди Саакашвілі, є про що приємно згадати. Дежавю, безумовно. Але без жодних ознак взаємності. Якщо залишимо такий порядок без змін, то скоро матимемо бульбашку замість здорового політичного середовища.
    ——————————-
    Аргумент про крадійство влади є справедливий, і навіть про апетити відлучених від корита – теж. Але, поки влада знищує антикорупційні установи, а опозиція їх підтримує, то знов же, не випадає говорити про взаємність і позиціонування виключно відносно корита. Публічно здати таємну агентуру – це взагалі, власноручно призначити собі ціну в тридцять монет. Але і ця тема вже має довшу історію, зокрема через що здача агентури НАБУ була зроблена невимушено і професійно. Бульбашки – вони такі, зрадливі.
    ——————————-
    Влада зараз, дещо несподівано для себе, опинилася в ролі шулера, за руками якого вже всі уважно спостерігають. Вона ще може витягти п’ять тузів з рукава, але вже ніхто не вважає то перемогою, тільки шулерством. Так що, ніяких важелів, перекидань, здач фронту, інших метагалактичних потрясінь. Тиха дератизація, аж до задовільного санітарного стану. І мені здається, що ні вишечник Бойко, ні курячий генерал Захарченко – не можуть бути результатом відбору в процедурі з перманентною дератизацією, нема за що переживати.

Залишити відповідь

*

Статті