Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Заручники vs. спецназ

Заручники vs. спецназ

“Один напал на меня, держал, а другая била вазой по голове. Но я не стал им сопротивляться, не стал их бить. В мои планы это не входило”, – розповів під час допиту чоловік, який учора захопив заручників у Харкові.

Так само могло відбутися і на Донбасі у 2014-му, з єдиною різницею – замість вази потрібна була зброя. Яку, як відомо, не дали.

Повертаючись до вчорашнього харків’янина – у тому, що підозрюваного знешкодили самі заручники, а не привезений з Києва елітний спецназ, вини спецназу немає. Спецназ і не повинен одразу штурмувати, бо в разі, якщо щось піде не так, на них ляже відповідальність за життя мирних людей. Спецназівці та інші “офіціали” мають спочатку вивчити обстановку, провести переговори тощо, а люди всередині мають більше інформації і діють за обставинами. Відомо багато випадків, коли поліція поспішає на виклик і, прибувши, з’ясовує, що зловмисника вже затримали звичайні перехожі.

Так що це для спецназу не ганьба. Засмучує інше: те, що затримання підозрюваного ПРИПИСАЛИ спецназу.
Все як завжди, коротше. Нічого не міняється. У нашій державі мотивовані непрофесіонали, яких зачеплено за живе, вирішують і ще довго будуть вирішувати усі проблеми.
Поважайте їх хоч трохи, хоча б.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті