Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про фронтовика, що зарізав людину на зупинці

Про фронтовика, що зарізав людину на зупинці

Мушу й собі сказати кілька слів про ситуацію з бійцем, який зарізав цивільного.

Проблема не в напівміфічному (для мене) посттравматичному синдромі (за майже 4 роки війни не пережила сама і не пережив ніхто з побратимів, тому мені важко судити, наскільки реально його отримати), і взагалі не в окремих категоріях людей, таких як “АТОшники”, “маршруточники” тощо.

Проблем насправді у нас три.
Перша. Загальна низька культура населення. Чому обов’язково “АТО”шник – хіба цивільний “ботанік”, роздратований чимсь попередньо, не міг вдарити когось ножем за хамство? Отже, навчіться не хамити, спілкуйтеся ввічливо – і гарантовано будете живі і здорові.

Друга. Юридична і, як наслідок, ментальна відсутність у нашому суспільстві війни. Це ненормальна ситуація, коли по одних і тих самих вулицях ходять фронтовики, деякі з яких по два-три роки просиділи на першій лінії; ходять люди, які запросто можуть сказати: “Ми вас туди не посилали”, “Задовбали вже зі своєю війною” і т.д., і люди, які щиро вважають, що у перших двох категорій однакові права, в тому числі на свободу слова і самовираження. Сама ця ситуація неминуче провокує конфлікти, деякі з яких закінчуються трагічно.

Шановні поборники тези “Закон має бути один для всіх” (чомусь майже завжди цивільні)! Для того, щоб закон був один для всіх, він має, по-перше, БУТИ. І по-друге, ПРАЦЮВАТИ. Якби після кожної фрази на кшталт “Ми вас не посилали” слідував негайний дзвінок в СБУ, “прийом” ватника, на перший раз профілактична бесіда і запис у які-небудь “списки неблагонадійних” – АТОшник, випадково почувши таке, лише розсміявся б на дивака-самогубця, йому б і на думку не спало бруднити об такого руки. Не наявність, а саме абсолютна безкарність вати породжує оці трагедії.

Третя проблема – періодична поява на вулицях міст п’яних чмів у брудних смердючих камуфляжах, які займаються дрібним криміналом і прикриваються тим, що нібито пройшли війну. На таку поведінку не дають права ні два, ні три, ні десять років на передку, жодні поранення, контузії, ПТРСи і проблеми з родиною. Так що цю публіку – подалі від суспільства одразу ж після вати. Щоб не плямили ім’я і репутацію захисників України.

Filed under: Статті



One Response to "Про фронтовика, що зарізав людину на зупинці"

  1. В очко! А щодо ПТРС я із вами цілковито згідний. Чомусь бійці УПА, Дивізійники, та інші борці за Україну на це не хворіли. Думаю що це притаманне тільки таким які воювали далеко за батьківщиною не обороняючи своє а завойовуючи чуже. Це колись називалося “викиди совісті”.
    Слава Україні!

Залишити відповідь

*

Статті