Статті Коментарі

Білозерська INFO » Репортажі » Зустрілася зі школярами

Зустрілася зі школярами

01

Вчора, у день Збройних сил України, я зустрічалася з дітьми – з учнями школи №43 міста Маріуполь. Заради цього мене спеціально відпустили з передка.
Зустріч організувала Альона Попова – учителька, з якою я десь із місяць тому випадково познайомилась у потязі. Вона розповіла, що на Покрову у школу запросили військових, і серед них була жінка у формі, і діти були просто вражені – до цього вони якось не знали, що жінки теж служать і воюють.
Наслідком візиту тієї жінки-військовослужбовця і нашою з Альоною зустрічі у потязі став урок на тему “Жінка на війні”.

Я маю ще довоєнний досвід лекцій та інших публічних виступів, але виключно перед дорослою аудиторією. З дітками зустрічалася вперше, тому дуже-дуже хвилювалася.
Принесла їм фронтові фото, показувала на проекторі. А відео вирішила не показувати, бо не мала часу, щоб повирізати з них неприйнятну у шкільних стінах лексику.

А дітки підготували невеличкі виступи про жінок-волонтерів і вояків. І прикрасили аудиторію власноруч зробленими колажами з фотографіями жінок на війні. Часто на тому самому плакаті фото сучасних воячок були у сусідстві з фотографіями Людмили Павліченко та інших героїнь Другої світової.

Діти просто золоті, розумні – наші українські діти. Їм було дуже цікаво, ставили багато питань – нормальних питань, не штампованих, якими грішать деякі дорослі. Не хотіли мене відпускати, подарували квіти і власноруч зроблені обереги для наших бійців. Повезу їх на передок…

Одна дитина сказала мені: “Ви оце все бачили, а ми завдяки вам тільки чуємо”. Маріуполь…

Думаю оце, що якби ці діти до 2014 року встигли вирости – ніякої війни б не було. Треба частіше спілкуватися з дітьми сьогодні, щоб їм не довелося воювати завтра.

02

03

04

05

Filed under: Репортажі



Залишити відповідь

*

Статті