Статті Коментарі

Білозерська INFO » Повідомлення » Запрошую на презентацію календаря

Запрошую на презентацію календаря

video4

Запрошую київських журналістів на презентацію благодійного календаря “Янголи серед нас”, яка відбудеться 12 грудня на території Софії Київської (подробиці нижче). Мене там не буде, я приїхати не зможу, але прийдуть багато цікавих людей. Мені здається, це хороша справа, яка не має лишитися поза увагою, і не лише тому, що я – одна з героїнь цього проекту 🙂
У кадрі поруч зі мною – генерал Ігор Гордійчук, позивний “Сумрак”, важко поранений під Савур-могилою, нині ректор Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

12 грудня 2016 р. у Києві в Будинку митрополита на території Собору святої Софії Київської Національного заповідника «Софія Київська» (вул. Владимирська, 24, м. Київ, Україна) з 13.00 до 16.00 відбудеться спільний благодійний захід під егідою Уповноваженого Президента України з питань реабілітації поранених учасників АТО за участі благодійної площадки kupno.org під егідою благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Петиція України», громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО», української соціально-орієнтовної марки BUTEF® за підтримки стратегічного партнеру «Український кризовий медіа-центр», партнеру – благодійного фонду «Фонд культурних ініціатив ArtHuss» та Національного заповідника «Софія Київська»
– презентація благодійного фотопроекту – календаря BUTEF «Янголи серед нас»,
метою створення якого є збір коштів на створення та оснащення реабілітаційного центру для інвалідів АТО шляхом продажу календаря.

Календар BUTEF (від англ. «Butterfly Effect») «Янголи серед нас» був створений за участю чоловіків – інвалідів АТО і жінок – учасниць бойових дій в зоні АТО, волонтерів, військових журналістів, громадських активістів тощо, які зробили істотний внесок для підтримки української армії, добровольчих батальйонів, інвалідів АТО, жінок-переселенок і постраждалих від військових дій, а також їхніх дітей та дітей-сиріт-переселенців.

Проект BUTEF «Янголи серед нас» – це візуальна інтерпретація внутрішнього світу українських чоловіків-героїв, інвалідів АТО, які добровільно пожертвували своїм здоров’ям заради незалежності України та світу на українській землі і українських жінок – берегинь і опікунок стражденних, утішниць в горі, помічниць на ратному полі, стовпів української нації, на чиї плечі лягли жахливі тяготи війни: захист своєї Батьківщини і родини, починаючи з окопів і закінчуючи збором благодійної допомоги для фронту, медичною, психологічною, реабілітаційною та іншими видами допомоги.

video1

У фотозйомці взяли участь:

1. Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук. Ректор Київського військового ліцею імені Івана Богуна. На Савур-Могилі отримав важкі поранення, що спричинили параліч м’язів однієї половини тіла, пережив полон і багатомісячну реабілітацію. Нагороджений орденом «Золота Зірка», орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів.

2. Сержант Вадим Свириденко. Уповноважений Президента України з питань реабілітації поранених учасників АТО. Фельдшер 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України. Під час битви за Дебальцеве через підрив вантажівки на міні отримав важкі поранення, і кілька днів провів на морозі без медичної допомоги. Пережив ампутацію кистей рук та стоп ніг. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

3. Юлія Марушевська – громадський активіст, реформатор, активний борець з корупцією, блогер. Займається реформуванням у митній сфері та у царині боротьби з корупцією.

4. Аміна Окуєва – прес-офіцер полку поліції особливого призначення «Київ». Має досвід участі у бойових діях на Донбасі. За фахом – лікар та снайпер. Кавалер недержавної нагороди «Народний герой України».

15202589_1198409350244570_8967378226244003307_n

5. Лілія Болбат – волонтер, громадський активіст, блогер. Кавалер недержавної нагороди «Народний герой України».

6. Олена Білозерська – воїн-доброволець, громадський діяч, журналіст, блогер, снайпер. Посіла перше місце у конкурсі блогів The Bobs Deutsche Welle за 2013 рік.

7. Катерина Крук – громадський активіст, політолог, блогер. Отримала Нагороду Свободи Атлантичної ради США як представник спільноти «Людей Майдану».

8. Альона Шевцова – волонтер, громадський активіст. Кавалер недержавної нагороди «Народний герой України».

10. Ірина Баглай – фронтовий кореспондент, волонтер. Кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеня та недержавної нагороди «Народний герой України».

11. Лана Сінічкіна – громадський активіст, експерт, адвокат. Займається реформуванням в сфері охорони здоров’я та боротьби з корупцією.

12. Яна Холодна – підполковник Збройних сил України, начальник Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України. Організатор першого в історії України військового радіо і телебачення.

13. Дарія Лосєва – генетик, молекулярний біолог, спікер TEDxWomen, популяризатор науки в Україні. Обличчя проекту «UN Hundred» на 71-й сесії Генеральної асамблеї ООН у 2016 р., який закликав іноземних лідерів підтримати Україну в її боротьбі за свободу і демократію проти російської агресії.

14. Євгенія Кулеба – громадський активіст, ініціатор створення Скверу Небесної Сотні на честь протестувальників, загиблих на Майдані під час Революції Гідності.Проект отримав нагороду «Особлива згадка-2016» на конкурсі «Європейська нагорода за урбаністичний публічний простір» в Барселоні.

15. Інга Вишневська – керівник напрямку комунікації Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України. Експерт у галузі моди. Ініціатор проекту «Ukraine Inspired».

16. Марина Комарова – волонтер, громадський активіст, блогер, член Ради волонтерів при Міністерстві оборони України. Кавалер ордену княгині Ольги та недержавної нагороди «Народний герой України».

17. Солдат Микола Береза. Брав участь в АТО у складі 11-го окремого мотопіхотного батальйону Збройних сил України. Під час боїв на Дебальцевському плацдармі отримав важкі поранення, внаслідок чого йому було видалено частину правої легені. Нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» і нагрудним знаком «За зразкову службу».

18. Старший солдат Валерій Ананьєв. Воював у 25-й окремій повітряно-десантній бригаді в секторі С. Учасник знаменитого «серпневого рейду» ворожими тилами. На фронті отримав тяжкі поранення, що спричинили пошкодження кори головного мозку та часткову втрату зору та слуху. Нагороджений нагрудним знаком «За військову доблесть».

19. Старший солдат Олексій Аванесян. У складі 55-ї окремої артилерійської бригади Збройних сил України в серпні 2014 року воював у секторі Д. Після вторгнення російських військ його підрозділ обстріляли з «Градів», через що йому ампутували ліву ногу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «За військову доблесть».

20. Молодший сержант Дмитро Блохін. У складі 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України воював біля Савур-Могили, у Дебальцевому, на світлодарській дузі. Через поранення йому видалили м’язи лівої руки і правої ноги. Нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу» та недержавною відзнакою «За жертовність і любов до України».

21. Солдат Дмитро Фесенко. Воював у батальйоні «Донбас». На Маріупольському напрямку, в Новотроїцькому, навесні 2016 року отримав важке мінно-осколкове поранення хребта та кісток. Брав участь у 41-му Марафоні корпусу Морської піхоти США, що відбувся в американській столиці у жовтні 2016 року. Нагороджений медаллю «За відвагу».

22. Старший солдат Сергій Храпко. Під час 4-ї хвилі мобілізації в січні 2015 року потрапив до 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Внаслідок ворожого мінометного обстрілу на світлодарській дузі, отримав тяжкі поранення, внаслідок чого йому було ампутовано ліву руку. Кілька тижнів балансував на межі життя і смерті.

23. Молодший сержант Михайло Ващенко. Снайпер-розвідник 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Восени 2015 року, спостерігаючи на пересуванням військової техніки противника, він підірвався на ворожій міні в районі Бахмутської траси. Йому ампутували праву ногу. Нагороджений нагрудним знаком «За військову доблесть».

24. Старший солдат Ілля Шувалов. Один із наймолодших учасників АТО. Воював у батальйоні «Айдар» (зараз 24-й окремий штурмовий батальйон Збройних сил України). Під час розмінування отримав поранення, внаслідок чого втратив праву ногу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, недержавною відзнакою «За службу державі».

15289271_1202810726471099_3485601668514484255_o

25. Солдат Вадим Мазніченко. За кілька днів до укладення першого Мінського перемир’я його підрозділ зі складу 51-ї (зараз 14-ї) окремої механізованої бригади Збройних сил України потрапив під мінометний обстріл. Йому ампутували ліву руку та праву ногу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «За зразкову службу».

26. Молодший сержант Олександр Шевцов. Влітку 2014 року у складі 30-ї окремої механізованої бригади воював в Луганській області – у секторах А та С. Внаслідок ворожого артобстрілу отримав поранення у с. Весела Гора на підступах до Луганська. Згодом втратив ліву ногу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Локація проекту. Фотозйомка проходила в інтер’єрах Собору святої Софії Київської Національного заповіднику «Софія Київська» – найдавнішої східноєвропейської святині, центру Київської митрополії, головного храму української держави, духовного та культурного центру.

Фотограф – Ніколаєв Роман, фотохудожник, офіційний фотограф проекту Народний Герой України.
Автор концепції – Очеретяна Олена, голова ГО «ВО «Петиція України»
Стиліст – Януль Ольга, редактор відділу моди Vogue Ukraine
Арт-директор – Бедров Андрій
Візаж – Terezka Fras
Зачіски – Курманська Ольга, мережа салонів CUTME Studio
Помічник стиліста – Мельнікова Діана
Одяг для проекту наданий BUTEF®.

На заході також будуть присутні представники Міністерства оборони України, Герої України, представники військової, церковної, культурної, просвітницької, художньої, театральної частини українського суспільства, представники іноземних дипломатичних представництв і діаспор в Україні та ін.
Запрошуються представники ЗМІ. Акредитація обов’язкова!
Контактна особа: Очеретяна Олена Володимирівна
тел.: +380 44 227 03 75,
моб.: +380 98 100 10 54
електронна адреса: o.ocheretiana@petition.ua

https://www.facebook.com/events/1184430958292223/

Filed under: Повідомлення



Залишити відповідь

*

Статті