Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » З приводу сьогоднішнього затримання Яценюка у Женеві “за Чечню”

З приводу сьогоднішнього затримання Яценюка у Женеві “за Чечню”

Одна з особливостей тоталітарного суспільства: начальство віддає наказ, підлеглі починають його виконувати. Тим часом ситуація міняється, начальство, можливо, про цей наказ уже забуло, але, оскільки команди “відбій” не було, підлеглі продовжують виконання. Іноді це призводить до трагедій, а іноді – до курйозів.

Я це до того, що Петро Порошенко став президентом України не дуже очікувано, вже після перемоги Майдану домовившись із Кличком. Під час же Майдану, як всі ми добре пам’ятаємо, він тримався у тіні, а видимих лідерів було троє: Тягнибок, Яценюк, Кличко. Я вважала тоді, що наш майбутній президент – Кличко, оскільки Яценюк і Тягнибок не зможуть перемогти на всеукраїнських виборах: один через негероїчну зовнішність, другий через нецентристські погляди.

Ясна річ, що з Кличка вийшов би президент скоріше номінальний, а державою керував би Яценюк на посаді прем’єра. Де-факто він став би першою особою в державі. І, вочевидь, саме тому і саме під нього у Кремлі почали “копати”.
На перший погляд – дуже тупо, на другий – не зовсім тупо.

Якби вам потрібно було нарити на Яценюка компромат і в чомусь його звинуватити, у якому напрямку ви б працювали? Правильно, у напрямку корупції, бо в ній можна звинуватити мало не кожного українця (конвертики носимо, податки не платимо, ну, і так далі), а тим більше – відомого бізнесмена і політика.
Але росіяни чомусь пішли іншим шляхом і вигадали оту маячню про Чечню.
Питання, чому.

А тому, що, по-перше, Захід явно не заступатиметься за військового злочинця (сербів же судили), по-друге, того, хто “воював у Чечні”, можна судити і саджати на території Росії. Тортурами вибивши з нього перед тим усі потрібні покази, як вибили їх з Карпюка і Клиха.

І виходить суперова картинка для Кисельова: президент-бандит (звинувачували в рекеті), прем’єр – вахабіт (воював у Чечні), спікер (чи ким там повинні були обрати Тягнибока) – нацист. А нумо вперед, рятувати братній народ від кривавої хунти.

Звичайно, все це реально тільки у випадку бліцкріга, поки Захід не розгорнувся і не почав висловлювати свою звичну глибоку стурбованість.

Бліцкріг давно зірвався, Яценюк з Тягнибоком не займають державних посад, а наказ про вахабіта відмінити забули. Яценюк сьогодні через нього цілих 10 хвилин втратив. 🙂

Коротше, як у нас працюють – так і в них.

Filed under: Статті · Tags:



2 коментарі "З приводу сьогоднішнього затримання Яценюка у Женеві “за Чечню”"

  1. НМСД, сов’єцько – коцапські чекісти не стали би палити ресурси і тупо підставлятися лише через нерозпорядність. Скоріше, вони за щось мають на Яценюка зуб, наприклад, за відмову від прямої закупівлі газу. Яка засвідчила, між іншим, не зовсім дипломатичні стосунки України з Росією, для всього світу, на тлі офіційного непорушного благополуччя, і начисто позбавила Москву звичного, улюбленого важеля тиску на Україну. Москва опинилася в цій справі в принизливому становищі продавця, з яким покупець не хоче мати справу, а воліє купити в посередників. Це, об’єктивно, публічний ляпас, незабутня образа. Я би таке точно ніколи не забув, і не пробачив, а Вовочка Путін значно від мене злопам’ятніший, і має більше можливостей.
    ——————————–
    Інша справа, що якби Яценюк був порядніший, то домовився би про ціну того газу інакше, без фіктивного транспорту туди – сюди, одразу на кордоні з Росією, і не затівав би підняття ціни українського газу до якихось уявних паритетів. Але Яценюк дуже хотів грошей, багато, і не віддавати, а загрібати для себе. Так сильно хотів, що аж до патріотичного вчинку. Буває таке.
    ——————————–
    Як бачимо, Яценюк був витиснутий з правлячої верхівки в тінь, вже не Путіним, а Порошенком, якимось чудесним чином. Якому багато чого можна закидати, але то все, якось, не відбувається. А тілько так, чутки ходять.
    ——————————–
    Порошенко давно, завжди хотів бути Президентом. Якщо хтось того не помічав, то вже не провина Порошенка. Тиха втеча Порошенка з Кабміну Януковича восени була ознакою рішучого походу наверх, а старт активної фази процесу, вірогідно, був ще раніше, влітку 2013. Більш ранні ескапади зі сльозами і шмарклями – то також була проба пера, але тоді ще не все було схвачено, не за все сплачено. Попереду була заміна золотих фікс на кераміку, курси сценічної мови, домовленості через Фірташа з відомим персонажем, і т.д. І з Охендовським, ясна річ. І т.д.
    ——————————–
    Тепер про Кличка. Якось у конторі не було в лінії цікавих матчів, лише Сінгапур, якісь араби, баскетбол, гольф і т.п. екзоти. Я щось вибрав, але для тройника не вистачало однієї позиції. Був бокс із Кличком. Зрозуміло, 1.01 на Віталіка і щось 8.6 на опонента, обидві ставки – без сенсу. А в додаткових – цікавіше, 1.65 за нокаут до шостого раунду, і 1.65 за нокаут після шостого раунду. Мене здивувала така постановка питання з нокаутом, і я поставив, щоб не прозівати незрозумілий процес. Так от, нокаут стався строго в шостому раунді. Людині з такою патологічною схильністю до заробляння за всяку ціну, навіть з ризиком засвітитися – нічого робити у владі, взагалі. Особисто я, Віталіка, після шостого раунду, в якості чесної людини – не розглядаю. Не уявляю собі щось подібне у виконанні Васі Ломаченка.
    ——————————–
    НМСД, давно нема сенсу зважати на Кісєльова і подібних. Якщо вони ще й відчують, що ми якось залежні від їхніх фантазій, то їхній креативний департамент нас під тими фантазіями поховає. І це буде найдешевша їхня перемога, чого вони, справді, завжди хотіли. Вже чотири роки війни, можна робити статистику, і зрозуміти, що Вовік Путін хоче воювати телевізором, кіносеріалами, точковими вбивствами, нелегальними найманцями, підкупом, обманом, отруєннями, ілюзіями, шантажем. Він спецушник КГБ, і не хоче випускати віжки з рук, як це однозначно станеться у випадку масштабної армійської операції. Нікому не вірить, крім себе. І предмет війни йому потрібен цілим, а не розбитим, розтоптаним, розстріляним і обгорілим, і при цьому – ще й за скажені гроші. Бо в чому ж тоді прікол?
    ——————————–
    А нормальний, красивий бліцкріг, канєшно, річ шикарна, максимум завоювань, слави, витрати як на великі маневри, зарезервована глава у всесвітній Історії, можна собі замовити жезл фельдмаршала… Але потрібен такий рівень організованості, дисципліни, воєнної культури, віри в себе і в командування, яких в російській армії ніколи не було, і вже ніколи не буде. Потрібна беззастережна віра в національні ідеали, або хоч які – небудь ідеали, чого в Росії теж не буде. Без віри, ідеалів, культури, дисципліни – як завгодно велика армія перетворюється на банду п’яних мародерів. Бліцкріга не буде.

  2. “Чеченець” Яценюк
    Арсеній Яценюк, це цікавий “кадр” української політики, який після виборів до ВРУ у 2014 році став ПМ України. Після своєї відставки Яценюк практично зник з політичного поля України і рейтиг його партії та його особисто впав до мінімуму. Але у квітні 2017 року Яценюк знову став згадуватись як в українських так і іноземних ЗМІ з дуже дивних причин. Москва відкрила кримінальну справу проти Яценюка, вимогає його арешту та подала позов до Інтеполу про його видачу Росії. За що? Гoлова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що колишній прем’єр України Арсеній Яценюк воював у Чечні проти Росії. Про це він сказав в інтерв’ю “Російській газеті”. “За даними слідства, Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних сутичках, що відбувалися 31 грудня 1994 року на площі Мінутка в місті Грозний і в лютому 1995 року в районі міської лікарні № 9 міста Грозний, а також в тортурах і розстрілах полонених”, – додав він. Абсурдність цих звинувачень проти Яценюка сміхотворна та очевидна будь якій нормальній людині в Україні. По перше: Згідно із біографією Яценюка, у 1991 – 1996 роках він навчався у Чернівецькому національному університет імені Юрія Федьковича на юридичному факультеті та паралельно у 1992 – 1997 роки був президентом юридичної фірми “ЮРЕК-ЛТД” у Чернівцях.
    По друге: Яценюк-доброволець на війні в Чечні це з області фантастики. Знаючи вже його ментально-психологічно-ділові якості, такого в принципі не може бути. Москва могла його звинуватити в корупції, хабарництві, фінансових махінаціях, підкупі якогось московського чиновника і ще в чомусь і в це можливо легко повірити, але в те що Яценюк воював у Чечні повірити неможливо в принципі. Він на таке не здатний по своїй природі. Навіщо Москві, тобто Путіну, це потрібно? Адже там самі чудово розуміють всю абсурдність звинувачення проти Яценюка. ТАКОЖ МИ ЗНАЄМО, ЩО ТРАДИЦІЙНО МОСКВА і ПУТІН НЕ РОБЛЯТЬ НІЧОГО ПРОСТО ТАК. Це абсолютно продумані та прораховані дії Москви. Ми можемо припустити, що ця московська “возня з Яценюком” являється ще одним з елементів гібридної війни Москви проти України та світу. Яким чином? Для цього ми мусимо подивитись хто такий Яценюк?
    Біографія Яценюка досить проста і схожа на сотні біографій різних мажорів, яких ще з радянських часів «покровителі» бажали всунути на теплі та провладні місця в різних державних, силових та фінансових структурах. Тато Петро Яценюк-викладач університету. Мама Марія Яценюк (народженна Бакай) вчитель французської мови. Сестра Аліна Яценюк-перекладач, з 1999 року живе в США в Каліфорнії. Тобто це типова українська інтелігентна родина в якій дітям старались дати по можливості найкращу освіту.
    Сумніви щодо Яценюка виникають відразу коли починається вивчення його трудової діяльності. Початок його трудової діяльності питань не викликає. Школа, університет, приватний бізнес в бурхливі 90-ті це те, що робили тисячі таких як він. В 1992 році (Яценюку 18 років) Яценюк створив фірму ЮРЕК, яка займалась питанням приватизації чи «прихватизації». ОГО спеціаліст! Згідно ЗМІ він вів «приватизацію” разом з сином губернатора Черновецької області І.Гнатишиним (а це доступ до об`єктів прихватизації), І.Прудніковим (канал Інтер), М.Папієвим, а це один з керівників СДПУ (Mедведчука) а потім ПР. Ми знаємо як відбувалась «прихватизація» на початку 90-тих. В основному через корупційні шляхи та наближення до адміністративно-кримінальних структур. Як ми бачимо Яценюк пройшов добру «школу». Чи існували якість антизаконні дії питання відкрите. Пізніше він отримав декілька додаткових освіт. Три роки пропрацював скромним консультантом в банку Аваль. Таких консультантів тисячі по Україні. Але з 2001 року починається його стрімка кар’єра, як державного службовця так і політика. В 2001 році, від простого 27-річного консультанта в банку, він відразу стає Міністром економіки в Криму??? Як таке може бути і хто його проштовхував питання відкрите. Але в пресі були повідомлення про причетність родини Яценюка до родини Ігора Бакая, (мама народжена Бакай) колишнього народного депутата України, позаштатного радника президента Кучми, голови «Нафтогаз України», керівника сумнозвісної ДУСі при президенті Кучмі. І.Бакай втік до Росії і з травня 2005 року знаходиться в міжнародному розшуці за серію злочинів в Україні. Чи на самій справі І.Бакай «просував» молодого Яценюка питання відкрите. Проте має право на існування. У 2005 році А.Яценюк захистив свою кандидатську десиртацію в Українській Академії Банківських справ у місті Суми. Проте у квітні 2017 року професор Тетяна Пархоменко упублікувала дослідження кандидатської роботи Яценюка в якій знайшла 70 сторінок елементарного плагіату. Якщо він самостійно не зміг написати «наукову» роботу то яка може бути до нього довіра як державного службовця? Щоб не описувати весь “стрімкий ріст” Яценюка на політичний олімп України, ми викладемо це в короткій формі. Так з 2001 по 2009 рік він побував на таких посадах:
    – 2001 Міністр економіки Криму???
    – 2003 січень стає першим заступником голови національного Банку України у С.Тигіпко. Це потрібно пам’ятати!!!
    – березень 2005 заступник голови Одеської ОДА
    – вересень 2005 міністр економіки в уряді Єханурова
    – вересень 2006 року заступник глави секретаріату при президенті Ющенко
    – березень 2007 Міністр закордонних справ України в уряді Януковича
    – листопад 2007 року голова ВРУ
    – листопад 2009 очолив партію “Фронт змін”, яка практично грала на тому самому електоральному полі що і партія Батьківщина Тимошенко, яка вже була у в’язниці. Як результат значна частина електорату Тимошенко пішла за Яценюком. Тобто ми можемо припустити, що ціль створення та поява партії Фронт змін був чисто технологічний. Це не дати Тимошенко набрати багато голосів на виборах. Для цього Яценюк через ЗМІ розкручувався як перспективний, молодий та реформаторський політик. На жаль, якась частина електорату клюнула на гачка з “гнилим” червяком.

    Як ми бачимо дуже стрімка кар’єра. Це при тому, що ніякими особливими та видатними організаційними та професійними здібностями Яценюк не володіє. За ті короткі періоди на різних посадах він ніколи, нічого видатного не зробив. Тобто з професійної точки зору він має ознаки абсолютного “нуля”. В англійців про таких людей існує чудовий вислів: “useless men” (ні до чого не придатний чоловік). Після відставки Яценюка редактор The Economist Едвард Лукас написав: « Яценюк був катастрофою на посаді ПМ. Добре що він пішов». На одній з пресконференцій, Яценюк відповідаючи на запитання, чому в Україні не проводяться реформи відповів, що реформи під час війни не прооводяться. Це повністю безпорадна та дитяча відповідь. Чому? Тому, що в більшості випадків будь які реформи це річ не популярна серед населення. Але під час війни, коли люди зайняті в основному іншими проблемами, люди сприймають реформи, як вимушені речі і не реагують так боляче на них.
    11.04.2016 року міністр екології Г.Вронська повідомила, що уряду України довелось повернути Японії 7,49 млн. євро. Це були невикористані гроші згідно Кіотського протоколу. Тут проявився повний та цинічний жлобізм українського уряду. Чому? Тому, що ці гроші виділялись Україні для проведення різних екологічних проектів. Але так як ці гроші контролюються, то їх дуже тяжко вкрасти чи провести якісь «липові» роботи. Тому уряд України вирішив, якщо «не нам» то недіставайся вони нікому.
    2.02.2016 року В.Роботнєв зказав, що Яценюк на ключові посади у всіх сферах розставляє людей, які заплямували себе в корупційних скандалах в минулому. Але це не Яценюк розставляє, це розставляють його «кукловоди», які його просунули на верх і тепер вимагають повернення «боргу».
    У 2016 році С.Лещенко в одному своєму блозі повідомив, що Яценюк таємно зустрічався з Ахметовим в приватному будинку свого однопартійця. Всі корупційні схеми Яценюка під час війни з Москвою являються окремою темою і існує надія що колись він буде давати свідчення на суді про це. Те що він грає роль провокатора чи підставної особи говорять приклади його поведінки.
    Яценюк приймав участь в виборах президента в 2010 році, але програв і не вийшов у другий тур. Що зробив Яценюк? 20 січня 2010 року, перед другим туром президенських виборів, на прес-конференції у Києві Яценюк заявив, що буде голосувати “проти всіх” та закликав до цього інших??? Таку саму позицію зайняв і Ющенко. Ми знаємо що сталося потім. Янукович став президентом. Тобто реально А.Яценюк має всі ознаки провокатора, за яким можливо стоїть олігархічний капітал. До цього потрібно додати ще особисту позицію Яценюка по принципових для України питаннях:
    – ставив під сумнів окупацію України Московією в минулому та Голодомор;
    – негативно відносився до відновлення української мови;
    – пишався тим, що не стояв на Майдані в 2004 році та був членом команди В.Януковича;
    – виступав проти відміни депутатської недоторканості;
    – виступав проти визнання УПА та ОУН;
    – виступав за входження Газпрому в українську газотранспортну мережу;
    – у 2008 році у Бухаресті проходила зустріч країн НАТО куди Україна планувала подати заявку на членство. Її від України підписали: президент В.Ющенко, ПМ Ю.Тимошенко та голова ВРУ А.Яценюк. Але в останню хвилину Яценюк відкликав свій підпис за входження України в НАТО. Що далі сталось ми знаємо;
    – під час інтерв’ю радіо “Ехо Москви” висловлювався про провину України в поганих взаємовідносинах з Москвою;
    – Арсеній Яценюк за власні гроші збудував та встановив у Чернівцях пам’ятник імператору Австро-Угорщини Францу Йосифу Першому, який було урочисто відкрито 4 жовтня 2009[50]
    – під час виборчих кампаній співпрацює виключно з російськими політтехнологами, які орієнтують його на Москву;
    – У 2007 році Яценюк був запрошений на 60 ліття М.Азарова. В своєму виступі він cказав, що ще з 90-тих років образ державної людини в нього асоціюється з призвищем М.Азарова. (ми знаємо яким державником був М.Азаров).
    -У 2013 роцi під час розстрiлу людей на Майданi все керівництво по організації Майдану cамоперебрали на себе А.Яценюк, В.Кличко та О.Тягнибок. Відразу після цього почалися проблеми. Взимку 2014 року ця “трійка” мала біля 10 зустрічей з Януковичем і К. Люди почали їх освистувати вже після третьої зустрічі. Було зрозуміло, що пустими перемовами бандитську владу не поміняти. 22.01.2014 року Яценюк озвучив свій знаменитий вислів про “кулю в лоб”. 21 лютого 2014 року Д.Гнап висловив думку про те, що цю “трійку” можливо вважати зрадниками, так як вони зробили угоду з Януковичем не погодивши це з Майданом, який вирував. А.Яценюк, не дивлячись на молодість, в українській політиці був вже давно. Тобто він мусив бути своєрідним ідеологом народного повстання та генератором миттєвих і правильних ідей. Він мусив розуміти, що таке: “годину тому було рано, а через годину вже пізно”. На жаль такого “нюху” в Яценюка не існує. На Майдані стояло декілька сот тисяч людей, які чекали від нього дій. Що він запропонував:
    – зібрати Верховну Раду і відправити уряд Азарова у відставку. Як пiзнiше показали події в ВР це була його наївна і велика МАРА або звичайний “розводняк” з його боку. Він мусив знати хто є хто в ВР і хто і як буде голосувати. Звичайні журналісти з районних газет ще до цього розіклали “пас’янс” з депутатів ВР і зробили висновки, що більшості не буде за відставку уряду Азарова. Навіщо було дурити людям голови?
    – були неодноразові заклики йти з одного Майдану на інший, а потім з Майдану на Банкову.
    – Пізніше він заявив, що буде вимагати від президента Януковича відставки уряду Азарова. Але це знову розводняк.
    Яценюк рвався бути єдиним кандидатом на посаду ПМ від опозиції. Але його не можливо було допускати до цієї посади. Чому? Тому що він абсолютно не здібний до цієї посади. Це наглядно проявилось 24 серпня 2014 коли він почув “новину” про те, що Путін увів свої війська в Україну і про початок агресії. В перші хвилини це була абсолютна розгубленість та безпорадність на обличчі. Але це не головне. Це нормальна реакція в перші секунди поганих новин будь якої людини. Головне що він зказав на камеру в ці перші хвилини. Він вимовив фразу: “Потрібно звертатись до Заходу”. Ти ПМ однієї з найбільших країн Європи і як ПМ ти в першу чергу мусиш звертатись до людей в Україні. Люди, Україна в небезпеці. Всі мобілізуємося та встаємо на її захист. Те що зказав Яценюк це чоловічий, посадовий, моральний, психологічний та політичний сором Яценюка. Реальні чоловіки так не поступають. Тому повірити в те, що Яценюк воював у Чечні НЕ МОЖЛИВО. Посадовець який не вірить та не опирається на свій нарід ніколи не виграє битву. Українці мусять забути про Яценюка, як державного посадовця чи політика НАЗАВЖДИ!
    Те що Яценюк ні до чого не здатний було зрозуміло давно і він мусив піти з посади ПМ України. Але те що з ним зробив Порошенко являється верхом цинізму. Чому? Ціль одна у Порошенко. Повний контроль над Україною. Але ми повертаємось до теми “чеченець Яценюк”.
    З одного боку виглядає так, що ми можемо пишатись нашим Сєнею, але з іншого боку знаючи його «заячий», характер повірити в те, що він десь воював проти московських військ просто не можливо. Яценюк особисто та його «служба» відразу заявили, що це Москва йому віддячує за його дуже рішучу позицію на посаді ПМ у війні проти Москви. МЗС України та міністр ВСУ Аваков почали рятувати Яценюка та писати листи в міжнародні організації, що це провокація Москви за принципову позицію Яценюка у війні проти Москви. Але це повна нісенітниця. Чому? Щоб це зрозуміти ми мусимо звернути увагу на ще одну активну особу в українській політиці- Ляшко. Він так само як і Яценюк ніякої цінності, як політик та державотворець не уявляє і має всі ознаки сільського «баламута». Але він став депутатом ВРУ в самий критичний час. Як? Як ми знаємо значна частина населення України голосує «телевізором». Тобто маючи доступ до «телевізора» можливо розрекламувати, або розкрутити будь кого. Перед виборами до ВРУ у 2014 Ляшко був показаний по телебаченню декілька разів, як він на Донбасі когось «заарештовує», «допитує» одним словом «воює». Для більш як 10 відсотків виборців ті картинки були вирішальними. Інше питання в чиїх руках основні українські ЗМІ? В основному в руках московсько-українських олігархів (читай Путіна, або пропутінських сил). Тоді чому вони рекламували Ляшко? Щоб він пройшов до ВРУ. Москві не потрібні принципові та творчі люди у ВРУ. Тепер, коли Яценюк практично зник з політичного поля України, Москва почала «розкручувати» Яценюка. Чому? Тому що Москва бачить, за те що зробив Порошенко з Україною за останні 3 роки, він не має шансів законним шляхом виграти майбутні вибори і до влади в Україні можуть прийти нові реформаторські сили. Але це катастрофа для Москви. Тому потрібно «вкинути» в українське політичне поле, або свою людину, або від якої для Москви не буде ніякої шкоди. Яценюк в цьому сенсі влаштовує Москву. Разом з тим, в Україні, та й світі, сформувалась думка, все що Москва робить зле з українськими політиками, деякою частиною виборців сприймається, як найкраща реклама для них. Це називається досяганням цілі від протилежного. Ми також допускаємо, що за Яценюком стоїть чийсь великий капітал і він ніколи не буде проти нього працювати. Тобто корупція, хабарництво, дерибан бюджету, відсутність реформ, слаба економіка в Україні при Яценюку гарантовані, що і потрібно Москві. Повторимось, Яценюк ПОТРІБНИЙ МОСКВІ в українській політиці. В цьому вся причина відкриття кримінальної справи проти Яценюка та розшук через Інтерпол.

Залишити відповідь

*

Статті