Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про поліцейський наліт на нічний клуб

Про поліцейський наліт на нічний клуб

У конфлікті будь-кого з правоохоронцями я у переважній більшості випадків буваю на боці “будь-кого” – хоча б тому, що повної інформації ніколи немає, але завжди є знання, що пострадянські поліцейські, м’яко кажучи, схильні до зловживань. Але в даній ситуації картина виглядає кришталево ясною.

Кілька тез.

Перше. У нічному клубі була наркота. І я не думаю, що її підкинули. Наркоту, зброю і набої у нашій державі підкидають часто, але роблять це у двох випадках: а) адресно – коли треба закрити КОНКРЕТНУ особу і б) коли треба виправдати наліт на певне приміщення – підкладають туди. Але тут, вибачте мені, наркоту знайшли не просто десь у приміщенні, а в 17 людей, так що на підкидання не схоже.
Ну, або про 17 людей брехня. Якщо так, ми про це скоро довідаємось, бо випадок гучний і замовчати нічого не вдасться.

Друге. Були затримані “косарі” від призову, люди, які під час війни розважалися у нічному клубі, а якщо називати речі своїми іменами – у притоні (вибачте, але заклад, де одночасно 17 людей з наркотиками – це притон). Вчора зранку на фронті був поранений боєць з мого підрозділу. Цим хлопцям з нічного клубу, мажорам і “примажореним”, фронт не загрожував, бо зараз на передку лише контрактники. І це неправильно, бо силами тільки контрактників війну не виграти.

Третє. Про “ментовський бєспрєдєл”. Наші “копи” ще не вміють працювати грамотно, так, щоб потім не надходила сила-силенна обгрунтованих заяв про порушення прав людини. Це свята правда. Так і хочеться сказати: хіба не можна було просто перекрити всі ходи і виходи і спокійно перевірити у всіх присутніх документи і особисті речі, після чого порушників затримати, а ні в чому не винних відпустити.
Але. Так можна зробити, якщо шукаєш конкретну людину. А коли шукаєш заборонені предмети, якщо не увірватися з криками і погрозами і не покласти всіх обличчям в землю, більшість людей устигнуть заборонені предмети викинути, а найбільш тямущі ще й дістануть з кишені серветку і зітруть відбитки пальців. І як розберешся потім, чиє воно?

(Заради справедливості мушу сказати, що, скоріше за все, копи поклали б усіх на землю і шукаючи людину – просто тому, що звикли так працювати. Але то вже інша розмова).

Четверте. Про наркоманів. Наркозалежних треба примусово лікувати, але без кримінального переслідування, наркоторговців судити. Конкретно: якщо людина була затримана у стані наркотичного сп’яніння та/або з невеликою дозою наркотичних речовин – наркоту вилучати, людину закривати доби на три, під наглядом лікарів, для перевірки, чи є вона наркозалежною. Якщо ні – адмінштраф, виховна бесіда і додому. Якщо так – на лікування.

П’яте. Про “правову державу”. Так, мені теж хотілося б жити в державі, де закони приймаються в інтересах людей, а люди охоче, без примусу їх виконують. Але, по-перше, це питання не одного дня, не одного року і навіть не п’яти років. По-друге, є така штука – відчуття справедливості, яке стоїть у моїй свідомості вище за будь-які закони. Я поясню. Одна моя знайома людина, по життю кришталево чесна, прийшла до військкомату з конвертиком у кишені. В конвертику лежав хабар – тисяча гривень, яка призначалася лікарю, щоб той не помітив серйозне захворювання, яке заважало цій людині піти добровольцем на фронт. Медогляд виявився неуважним і абсолютно формальним, тож хабар не знадобився, але суті це не міняє. По закону ця людина не мала права служити в армії. А вона ефективно воює вже не перший рік.

Ось вам і все, що треба знати про “правову державу”. Я за порушення закону, коли йдеться про подібні речі. В тому числі й про “косарів” – поки не введений військовий стан, вони все одно не потраплять на фронт, але хай хоч згадають, що в країні війна. Так якось.

І шосте. Головне не те, наскільки сильним у даному разі було порушення закону – з боку поліції, наркоманів чи “уклоністів”. Я навіть не виключаю, що “наїзд” на нічний клуб був різновидом “ментовського рекету”. Але я вітаю цей випадок, бо він створив прецедент. Прецедент того, що держава не дозволяє своїм громадянам чхати на питання державної ваги, на обов’язок перед нею, на інших співгромадян, мертвих, живих і ненароджених. На цьому ставлю крапку.

Filed under: Статті



2 коментарі "Про поліцейський наліт на нічний клуб"

  1. Трохи знаю публіку найтклабів. Знаю, також, типаж власників і організаторів клубів.
    ——————————-
    Але доводилося бачити дещо. Як обкурена бригада запускала непрогріту машину вхолосту, і одразу на максимальні оберти, на всі 55KW. Як вулицею ідуть патрульні мусора, просто посеред дороги, при зброї, і дрібненько хіхікають. Ну, і ще дещо, іноді. Ага, так із цеху притомні люди потікали тоді, хто куди, і навколо веселих мусорів – вулиця спорожніла.
    ——————————-
    Тому, коли я чую патякання про нешкідливість, про планотерапію, про специфічну, малу, порівняно з алкоголіками, агресивність укурків – я розумію, що це чистої води промоція вєщєств. Апологія безумства, морального розпаду, самознищення народу.
    ——————————-
    Цього “легалайзу” – не можна допускати, за всяку ціну. Бо повернення до норми буде коштувати крові і людських життів. Бо це – сходинка до більш важких вєщєств. До речі, так само, як “електричні цигарки”, де легко можна замінити одну рідину на іншу. Це все – спрощення шляху вниз.
    ——————————-
    Отут саме час згадати про власників найтклабів. Це – потвори, зі світоглядом педиків і канібалів. Вони дуже добре знають, що саме організовують, з їхнього дозволу і відома в клубах продається вся отрута. І не сумнівайтеся, ця торгівля отрутою – також частина іміджу клуба, чинник капіталізації закладу і подальшої монетизації. Це якщо припустити, що власники не мають прямої вигоди від продажу, твердого проценту. А вони його мають.
    ——————————-
    Я слухав такі одкровення, як правильно підліткам і студентам подати потрібну музику, порошки, пойло, щоб вони зависли до ранку, витратили всі гроші, і приходили отак щодня. В мене кристалізувалося бажання, дуже ясне, чітко окреслене, прозоре, зрозуміле. Використати середньовічний інструмент, довго, щоби результат, за ступенем безформності, ницості, спорідненості з багном – зрівнявся з сутністю його слів і, з дозволу сказати, філософії. За класичною японською концепцією. Я був здивований своєю нетолерантністю.
    ——————————-
    У бананово – лимонному Сінгапурі, IMHO, добре знають, що роблять, караючи на горло за наркоту. Інша справа, що вони зазнали опіумних війн, і вже їх відрефлексували, а ми – ще в процесі. І ціна, яку ми заплатимо – залежатиме від швидкості і точності нашої реакції на загрозу наркотизації. Від того, чи спроможні ми вчитися на чужих помилках і поразках. Якщо південноамериканські наркобарони відкритим текстом кажуть. що потік наркоти – то зброя у війні проти грінго, то чим є потік наркоти в Україну через російський кордон? Кому це досі незрозуміло? Де державна програма боротьби з наркотизацією молоді? Ефективні тести, лабораторії, розумне законодавство? Не з цією владою, ясно.
    ——————————-
    Наркоші мають бути зловлені і биті палками, привселюдно. Це неестетично, але загибель країни – значно катастрофічніше. Ділери, організатори – мають сидіти пожиттєво, без амністій.

  2. А от поліцейське виловлювання призовників – це ганьбище і абсолютно провокативна акція. При тому, що хапають правих і винуватих, з широким розголосом, з укладанням на підлогу, на бетон. Це ж навмисно зроблений контрапункт до картинки з чергами до воєнкоматів 2014 року. Наш режимчик вже перестав хвилюватися з приводу того, що скажуть москалі на зроблену картинку? А шож такоє? Що трапилось? Так само і поєднання наркотрусу з ганебним полюванням на призовників – навмисне, заздалегідь продумане. Я не вірю у такі співпадіння.
    ——————————
    Режимчик шукає кожного приводу продемонструвати пересічним, що вони – підла грязь. Кримінологи знають цю схему, коли жертву спочатку деморалізують, морально знищують. Це – стандартна кримінальна поведінка. Що зробив режим для того, щоб не було дефіциту призовників? Позаштовхав по тюрмах сотні кращіх вояків? Уникає чесної війни, борсаючись у гібридній калюжі? З видимим задоволенням. І т.д. Замало, прямо кажучи. А якщо припустити, що співпадіння в часі з підривом Калинівки, голосними вбивствами, судом над Колмогоровим, т.д. – не випадкові, то виходить зовсім негарно. І найгірше, якщо це саме так – що цей ланцюжок тягтиметься далі.
    ——————————-
    У мене тверде переконання, що подібних акцій не буде в найт – клабах Маріуполя, Харкова, навіть Дніпра. Бо там наловити можна більше, а виправдовуватися буде важче. Бо це – показуха, PR – захід, для цільового обливання брудом саме Заходу України і Києва. Доречі, цілком за совєцькими лекалами. Це як поїхати до Франції, і звідти транслювати картіни нічного життя пляс Пігаль, чи Ріппербанн з Гамбургу, укурків амстердамських. Це примітивно і убойно. Комуністична дешевка. То хай покажуть картинки з бенкетів молоді юридичних вишів, наших, українських. Правець у глядачів буде мало відрізнятися від справжнього, це я гарантую. Тільки якраз оцього нам і не покажуть. Бо задача поставлена зовсім інша.
    ——————————-
    Режим веде гібридну війну, розколюючи і деморалізуючи український народ. Здавалось би, чому його методи і цілі так співпадають з Вовіковими? Соупадєнійє?

Залишити відповідь

*

Статті