Статті Коментарі

Білозерська INFO » Репортажі, Фото » Перша річниця 503-го батальйону морської піхоти!

Перша річниця 503-го батальйону морської піхоти!

Вітаю свій батальйон – 503-й окремий батальйон морської піхоти і його командира майора Сухаревського – з Днем народження, з першою річницею створення підрозділу!

Святкування пройшло з розмахом. У новенький ППД батальйону прибув командувач Морської піхоти генерал-майор Содоль. Разом із заступником мера Маріуполя і волонтерами вручав нагороди. На жаль, державна – орден “За мужність”, була лише одна і та посмертно. Решта нагород були відомчими (від Генштабу та Міноборони) і волонтерськими. Для такого бату це несправедливо мало. Троє офіцерів – один молодший лейтенант і двоє старших отримали чергове підвищення у званні.

Після урочистої частини був невеличкий концерт на плацу, попереду ще великий концерт у Маріуполі. Але найцікавіша частина святкування – шоу для цивільних, переважно рідних і близьких бійців. На колишньому стадіоні були виставлені зразки більшості озброєння і військової техніки, що є на озброєнні батальйону, з табличками, як у музеї, і кожна людина, а в першу чергу діти, мала змогу потримати в руках снайперську гвинтівку чи покататися на зенітці, як на каруселі. Морпіхи розповідали усім охочим, як усе це працює.

Наостанок було щось схоже на невеличку реконструкцію – хлопці з розвідвзводу за підтримки “коробочки” “штурмували” уявні ворожі позиції. Був “зімітований” навіть свист куль. Дітям надзвичайно сподобалось. Особливо зворушливо, і водночас руйнуючи стереотипи, виглядали військовослужбовці-мами зі своїми дітьми 🙂 Діток я назнімала від душі. А от фоток з офційної частини мало – зробила лише пару штук крадькома зі строю 🙂

Filed under: Репортажі, Фото



Залишити відповідь

*

Статті