Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Результати першого туру – це дуже круто

Результати першого туру – це дуже круто

Результати першого туру – це дуже круто

Насправді, височезний відсоток голосів за Зеленського – це дуже круто.
Це краще, ніж перемога Порошенка у першому турі. Краще, ніж вихід у другий тур ПАП і Зе з мінімальним відривом один від одного. Краще, ніж вихід у другий тур Порошенка і Тимошенко і їхнє подальше взаємне “мочилово”.

Чому? Бо Пороха слід було добряче “макнути”, чи пак полякати. І це було зроблено на 5 балів.
Тому що він не Месія, а натуральне “менше зло”. Тому, що мене відсотків на 80 влаштовує його зовнішня політика і абсолютно не влаштовує внутрішня. Тому що навіть з трьох його “коронок” – Армія, Мова, Віра – в мене немає до нього претензій тільки в питаннях віри, бо Томос – явище історичної, державотворчої ваги, потужніше за 10 безвізів. Кажу зараз навіть не як християнка, а як українка, яка не хоче, щоб пенсіонери по селах голосували за того, за кого скаже Путін вустами РПЦшного батюшки.

Що ж до мови – у нас досі немає якісного україномовного продукту і занадто повільно витісняється російська пропаганда, а це, як не крути, неправильна державна політика.

Щодо армії – хоча її розвиток порівняно з 2014-2015 рр. справді величезний, вона є неаід’ємною частиною нашого наскрізь корумпованого суспільства. І оскільки армія порівняно з іншими суспільними інститутами структура більш закрита, в тому числі від громадського контролю – припускаю, що корупції у її верхівках навіть більше. І дуже багато, звісно, нікому не потрібних совкових паперів 🙁

Про внутрішню політику Порошенка навіть писати нічого не хочу – самі все знаєте.

Коротше, “за все хороше” його слід було добряче поставити на місце.

Поставили – і досить. Сподіваюся, висновки він зробив.
Тепер – так, тепер треба стиснути зуби і обрати його на другий термін. І хай керує – під невсипущим контролем і громадським тиском “партії Майдану”.

І виростити, нарешті, за ці 5 років нові обличчя, з якими ми, зрештою, виграємо і закінчимо цю війну. Бо Зеленський – актор талановитий, але хто його режисер? Навіть якщо розуміти мої слова буквально, то режисер “Слуги народу” Олексій Кирющенко – громадянин Росії, який проживає в Москві. 

Принагідно закликаю Порошенка перестати гратися в олігархічні ігри і припинити чубитися з Коломойським, заслуги якого перед державою у 2014 році не викликають сумніву. Боротися з олігархами, звичайно, треба, але якщо вже починати не з себе, то хоча б із тих, хто в 2014-му підтримував бойовиків на Донбасі, а тепер багатіє…

Filed under: Статті



One Response to "Результати першого туру – це дуже круто"

  1. А що тут думати? Публічну політику, свідомо, планово, перетворювали на клоунаду, фестиваль придурків. І певні дяді платили і платять за цю роботу грубі гроші, зокрема, утримуючи певні телеканали, орди політолухів і соціолухів, картонних дурілок – підставних, технічних кандидатів. Для чого? А щоби витиснути вироблення рішень, справжню, серйозну політику, із публічної сфери, і заштовхати до тіньової, непублічної. Це, що, непомітно? Незрозуміло? Це те саме, що після помаранчевого Майдану зроблені “Майданс” і т.п., тільки в більших масштабах, тотальніше. Право приймати рішення – дяді хотять залишити тільки для себе.
    ——————————–
    Так, Зеленський, як політик – ніякий. Я, навіть, далекий від думки, що він “проросійський”, чи “ватний”. Бо для цього треба бути тупеньким, або по голові вдареним, а на ньому такого непомітно. Дуже амбіційний, егоїстичний, раціональний, правда. Але це – недоліки розповсюджені. Добра реакція і почуття гумору, що свідчить про розумові кондиції і самостійність мислення. Інше, велике, питання, що для нього значить Україна? З відомих причин. Але, знов же, про це питання і причину, знають вищезгадані дяді, власники телеканалів, картонних дурілок і технічних кандидатів, які і зробили Зеленського помітною величиною, і прорекламували його, і забезпечили іншими видами підтримки. І його не вирубали з ефіру, як деяких інших кандидатів, чи не так? Тому, що дяді і в цьому гнуть свою лінію, “неполітичної політики без політиків”, всезагального “гигиги” скрізь, де громадяни зібралися більше трьох, танцювання і блимання ліхтариками.
    ——————————–
    Тож, ще питання, до якого стану треба довести людей, щоби подібне явище, як Зеленський, стало можливим, і переможним? І, да, “кто же ето сделал?” . Бо це – відчай, дії в стані аффекту, крайньої необхідності, самооборона від грабіжників. А що буде, якщо це лихо залишити ще на п’ять років? Оця думка кидає людей у холодний піт, і змушує голосувати за будь-що інше. І я їх не можу засуджувати, попри все моє, напружене, із підозрою, ставлення до палестинських казаків.
    ——————————–
    У виборців не було іншого варіанту, іншого ходу в цій грі. Порошенко – могильщик Майдану. Він впорався із завданням, від якого втік Янукович. Доведені до відчаю, до субсидійного старцювання, люди – не згадують про гідність, придавлені цінами, боргами за комуналку, рекетом державних структур, відсутністю нормально оплачуваної роботи з пристойними умовами праці, загрозою війни і окупації, яка висить над головами вже шостий рік, постійно вкидуваними у суспільство штучними конфліктами, аби тільки зіткнути лобами, дітей – з батьками, жінок – із чоловіками, субсидійників – із платниками, автовласників – із бляхарями, пенсіонерів – із молоддю, бюджетників – із ІТшниками, і т.д. Постійне триндобольство про армію, при явному крадійстві на цій темі, про що тисячам людей одразу стає відомо, бізнес на бюджеті, торгівля з Росією, явне просування інтересів російських агентів у політикумі, російського бізнесу, банків, манкірування у сфері закордонних справ. Оце є інтегральна, залізобетонна причина, чому Путін не може мати в Україні кращого представника, партнера, ніж Порошенко. Це, так, не зачіпаючи конкретно військових тем, бо там, очевидно, вже є матеріалів на пару десятків кримінальних справ. Починаючи із “зелених коридорів”, як найочевиднішого. Або зданих, прямо Путіну в руки, заради незрозуміло чого, 24 моряків.
    ——————————–
    Я не голосував за нього, ніколи. Бо почитав про його минуле, і зрозумів, що, коли хоча би 10% від написаного – правда, то це вже небезпечний тип. Пізніше його минулим зацікавився Павло Шеремет, їздив у Придністров’я, записував інтерв’ю, розповідав про це в ефірі. Всі ми знаємо, як Павло заплатив за недоречну цікавість. І Порошенкове “друге місце” – вкрадене у Тимошенко, чи то, куплене у крадіїв, за чужі гроші. В мережі досить відео, як це робилося. Таким чином, – він не змінюється, занадто дорослий. Може тільки ще більше зіпсуватися. Катастрофою буде, якщо Порошенко залишиться. Однією гранатою біля Верховної Ради, боюся, що не відбудемося.
    ——————————–
    Що би там Зеленський не нафільмував у серіалі, але Путіну він нічого не винний. Він для Путіна – некерований. А зі свого хазяйства він, просто так – нічого не віддасть. Не схожий на такого. “Мінські домовленості” не укладатиме. Парадірувати по Хрещатику, коли хлопці гинуть в оточенні – не здогадається. Руку Путіну тиснути не буде, бо цінує довіру публіки, знає, що для артиста, реноме – то фсьйо, і, навіть, ще трохи більше.
    ——————————–
    Все буде добре. Якщо не зміниться стан справ, то, принаймні, зміниться персона, оточення, манери, і це вже само по собі – досягнення. Це буде, трохи, так, як у тому старому анекдоті, де Китай ходив воювати на Швецію.

Залишити відповідь

*

Статті