Статті Коментарі

Білозерська INFO » Репортажі » Рубрика “Про нас пишуть” :) Армія FM

Рубрика “Про нас пишуть” :) Армія FM

Про мене на “Армія FM” 🙂 Незважаючи на деякі маленькі неточності (розстріл Небесної сотні на власні очі не бачила, була в цей час з іншого боку Майдану), побачити про себе такий репортаж – дуже приємно 🙂

Українська жінка — особлива. Це феномен, який не має аналогів у світі! Вона надихає, розвиває мистецтво, виховує покоління, а ще — захищає Батьківщину. Слухайте щодня на Армія FM в програмі Ірини Зінчук #Українські_Валькірії історії українок, які вразили світ своїми вчинками та долями.

Олена Білозерська

Журналістка, яка стала професійним снайпером. Киянка у шостому поколінні. Олена 10 років попрацювала у журналістиці. Писала у різні відання та стала відомою блогеркою. У 2013 році у всесвітньому конкурсі її блог посів перше місце серед україномовних блогів.

Згодом почалася Революція гідності. Олена перебувала на Майдані з самого її початку. А після того як опинилася в епіцентрі подій на вулиці Грушевського, бачила, як розстрілювали Небесну сотню, відчувала, що близиться війна. На початку квітня 2014 року вона поїхала в район проведення АТО. Почала служити у правому секторі. Спочатку була звичайним стрільцем. Стріляла з карабіна й автомату. А за рік вперше до рук взяла СГД. Дівчина розповідає, з цієї гвинтівки вона знищила перших окупантів. З грудня 2016 року Олена боєць Української добровольчої армії.

У 2017 році в ніч на День Незалежності України, ліквідувала двох бойовиків ОРДЛО та поранила ще одного. “Вороги збиралися привітати нас зі святом, але ми це помітили й встигли привітати їх раніше…”, — згадує дівчина. Для ворога вона “фашист”, а для українських бійців — надійна посестра по зброї. Попри те, що робота снайперки вимагає конфіденційності, Олена Білозерська — публічна особа. Вона ніколи не боялася показувати обличчя, називати справжні ім’я та прізвище, не надто переймаючись своєю безпекою.

У лютому 2018 року закінчила курси підготовки офіцерів при Національному університеті оборони імені Черняхівського. Отримала звання молодший лейтенант. Зараз вона служить у морській піхоті.

https://www.facebook.com/armyuaFM/photos/a.630949420379768/1470827449725290/

Filed under: Репортажі



Залишити відповідь

*

Статті