Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » І знову про трьох затриманих у справі вбивства Шеремета

І знову про трьох затриманих у справі вбивства Шеремета

І знову про трьох затриманих у справі вбивства Шеремета. Не дуже хочеться уподібнюватись до диванних експертів, які роблять висновки, не розуміючись в предметі обговорення і особливо – не володіючи інформацією, яка з певних причин не є загальнодоступною. Але ситуація настільки резонансна (і потенційно небезпечна), що висловитись треба.

Отже, аргументи на користь слідства озвучили на брифінгу ОП, повторювати їх немає сенсу. Озвучу нестиковки, які мені, пересічній людині, одразу кидаються у вічі.

1. Озвучений на брифінгу мотив – дестабілізація – не витримує жодної критики. Ні Шеремет, ні Олена Притула не підходять до цього мотиву. Щоб спровокувати дестабілізацію (знамениту тріаду «Провокація – репресія – революція» ще ніхто не скасовував) необхідно, щоб людину/людей вбили/посадили/скалічили явно представники влади, за її наказом. Або щоб владу можна було легко звинуватити в цьому. Коли ж людина не загальновідома, причому не загальновідома в якості яскравого опонента влади, коли хто її вбив і за віщо – Бог його знає… Дестабілізація в такому випадку завідомо неможлива. Думаю, що цей «мотив» скопіювали нашвидкуруч з якоїсь іншої справи.

2. «Організатор вбивства» – музикант і воїн Андрій Антоненко a.k.a. Riffmaster. Особисто не знайома, подробиць біографії, обставини життя не знаю. Але бачу неозброєним оком, що чоловік на відео, імовірний співучасник вбивства, виглядає набагато крупнішим за Ріффмастера на фото, зробленому наступного дня під час концерта, і має іншу форму бороди. Варто дати ці два фото для порівняння незалежним експертам і вислухати їхню думку.

3.«Виконавиця вбивства» Юлія Кузьменко. Теж не знайома особисто. Але знаю, що це відомий дитячий хірург – тобто, людина, яка майже точно не бідувала матеріально і завжди могла заробити гроші своєю кваліфікацією, не вплутуючись у тяжкий злочин. Якщо ж її мотив – не гроші, а щось інше – покажіть мені цей мотив. Поясніть правдоподібно, без маячні, що її спонукало особисто підкласти вибухівку під машину – не одіозного антиукраїнського політика, а мало кому відомого журналіста. А поки нема мотиву – нема і злочинця.

Розмови Кузьменко з Інною Грищенко – перепрошую, але це звичайний трьоп, в даному разі гіркувата іронія людини, яку не влаштовує ситуація, що склалася, але вона безсила її змінити. Я сама частенько веду подібні розмови, більше того, їх ведуть мої 70-річні батьки. І видавати ЦЕ за реальні наміри і плани – мати людей за дурнів.

4.Третій фігурант справи – військова медсестра Яна Дугарь. Слідство ототожнює її з невідомою дівчиною, яка за кілька днів до вбивства Шеремета фотографувала поблизу цього місця камери відеоспостереження. Ту дівчину видно досить добре, будь-яка людина, яка особисто знайома з Яною Дугарь, зможе сказати безпомилково, вона це чи не вона. Так ось, чи не всі мої посестри з Жіночого ветеранського руху, які добре знають Яну особисто, кажуть, що на відео не вона. До того ж, Яна має довідку, що в ті дні перебувала в «АТО» в якості медсестри – асистента хірурга. Ясна річ, військовий може на папері стояти в секторі, а насправді на день-два відпроситися у командира в особистих справах. Тому папір сам по собі для мене не аргумент. На відміну від слів дівчат, які добре знають Яну.

До того ж, у Яни є татуювання, яких у дівчини на відео немає. Думаю, неважко встановити, коли приблизно Яна їх набила. Якщо тату старі, це майже стовідсоткове алібі. Так, ідучи «на діло», тату можна замазати – але значно простіше вдягнути закритий одяг.

До речі, та дівчина на відео, скоріше за все, справді співучасниця вбивства, бо не дарма там крутилася і фотографувала камери. Але схоже, що її використали втемну, вона не знала, для чого фотографує камери, інакше б хоч трохи замаскувалася – вдягнула б, наприклад, бейсболку, яка кидає тінь на верхню частину обличчя, сховавши під неї волосся, щоб не було видно його колір, довжину і структуру.

І наостанок. Інтуїція підказує мені, що це просто когось на чомусь спіймали, причому з хорошою доказовою базою, і кажуть: здавай убивць Шеремета, інакше отримаєш по повній. От він і «здає» – можливо, так само хтось з українських полонених «здав» Яценюка, що той нібито воював у Чечні.

Filed under: Статті



One Response to "І знову про трьох затриманих у справі вбивства Шеремета"

  1. Так, але не тільки це.
    “Мінери” – зовсім інший психотип.
    З відомого лікаря, музиканта, т.п. – такого ніколи не зробиш.
    Мусора, які ліплять справу, мали би про це знати, якби були хоч трохи професійні. Але, мабуть, йдеться про інше, про демонстративну розправу, при максимальному розголосі.

Залишити відповідь

*

Статті