Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » ПРО ІНГРЕДІЄНТИ “КОКТЕЙЛЮ МОЛОТОВА” І ПРЕЗУМПЦІЮ НЕВИНУВАТОСТІ

ПРО ІНГРЕДІЄНТИ “КОКТЕЙЛЮ МОЛОТОВА” І ПРЕЗУМПЦІЮ НЕВИНУВАТОСТІ

Натрапила в одній політично заангажованій спільноті на огидний пост, де підозрювані у справі Шеремета однозначно, без вироку суду, оголошувались вбивцями. У зв’язку з цим хочу розповісти одну історію.

У 2011 році поліція підозрювала мене у причетності до спроби підпалу офісу Партії регіонів (невідомі розбили вікно і вкинули всередину пляшку з “коктейлем”). У мене був обшук, вилучили всю знімальну і комп’ютерну техніку, всі телефони і носії інформації. Тодішній голова МВС відкрито звинувачував мене з трибуни Верховної ради. Так ось, вже після обшуку я сама знайшла у власній кладовці просто неспростовний “доказ” моєї причетності до підпалу, на який, на моє щастя, не звернули увагу правоохоронці, налаштовані на пошук і вилучення виключно носіїв інформації.
Це були бензин і машинне масло! Самі по собі цілком законні речі, вони, тим не менш, є інгредієнтами, з яких виготовляється саморобна запалювальна суміш, і до того ж, уявляєте, як підозріло? – знаходились вдома у людей, які не мають власної автівки!

Автівка, стара “Волга”, була у моєї родини раніше, на момент обшуку її вже кілька років не існувало, про інструменти та “інгредієнти” в кладовці усі забули. Коротше, уявляю, що б було, якби слідчі це знайшли, і що б вони публікували у мас-медіа.

А я по цей день не знаю, хто намагався спалити той офіс. Маю підстави вважати, що силовики – задля приводу розгорнути репресії проти опонентів влади.

Я це до того, що в житті бувають які завгодно “підозрілі” збіги. І до вироку суду всім, і високопосадовцям, і пересічним громадянам, слід суворо дотримуватись презумпції невинуватості. Хоча б тому, що інакше підозрювані звернуться до ЄСПЛ, і легко виграють справу “такий-то проти України”, і наша держава буде вчергове осоромлена на світовому рівні, а ми всі з власних кишень платитимемо потерпілим великі компенсації. Простіше дотримуватись закону – дешевше вийде.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті