Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Стартовий вихлоп

Стартовий вихлоп

Батько учив мене ніколи нікому не мститися.
Не з міркувань добра і всепрощення, звісно, бо вони завжди розцінюються кривдниками як слабкість – а з простого раціонального, але такого важкого усвідомлення, що на помсту вистрачається неприпустимо багато власного ресурсу – часу, зусиль, нервів, та й просто думок у цьому напрямку, які можна було – і слід було – витратити на власний розвиток. На те, щоб чомусь навчитися, щось зробити, чогось досягти.
“Вбивати стартовим вихлопом” – так це називається у мого батька.
Це означає стартонути так, щоб твої кривдники самі, без жодних зусиль з твого боку, поздихали від заздрощів.

Коли всередині все клекоче від образи і бажання відплати, дуже важко усвідомити цю мудрість. Але я змогла, чого і вам раджу.

Я ніколи не влізаю у публічні срачі – бо неможливо перекидуватися лайном і не бути при цьому в лайні.

Я не воюю з тими, хто коли-небудь обливав мене брудом, їх для мене просто не існує. В тому числі й тоді, коли в них біда і вони потребують допомоги. Я давно живу на світі, в нинішній іпостасі – сімнадцятий рік, і знав би хтось, скільки трупів моїх ворогів за цей час повз мене вже пропливло.

І от коли я бачу черговий ворожий труп – мені завжди якось не по собі. Я жодним чином не причетна до його трупних проблем – і все одно боюся якось заплатити за це. Щось типу закону шагреневої шкіри. Завжди думаю, що така сама біда могла статися і зі мною, і з кимось із моїх близьких, і тому не радію. Біди ворогів не приносять радості. Тільки власні успіхи.

Якщо завжди про це пам’ятати – набагато легше житиметься.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті