Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео » Про «Щоденник нелегального солдата», наркопритон і німецьких провайдерів…

Про «Щоденник нелегального солдата», наркопритон і німецьких провайдерів…

Рекомендую всім, хто ще не бачив, просто розкішний відеоблог журналіста, редактора “Тижня” Дмитра Крапивенка – відеовідгук на мою книгу #ЩоденникНелегальногоСолдата. Посилання на відео у першому коментарі. І принагідно запрошую всіх підписатися на нещодавно створений, але дуже цікавий канал Дмитра на ЮТубі, який він веде під псевдонімом Суворий Басмач – огляди книжок, історія, геополітика.

У цьому відео Дмитро не просто докладно розказує про книгу, її героїв і свої враження від прочитаного, а вбудовує у розповідь невеликі вставки-новели, в яких згадує різні цікаві історії з власного досвіду. Наприклад, ми до війни займалися чорним копом, а Дмитрові і його друзям у юності теж кортіло покопати, тим більше, що вони почули від когось, що в одному селі (але точно невідомо, де) закопана закладка з великою кількістю зброї часів Другої світової. (Усі копарі знають – такі легенди існують в абсолютно кожному селі, і сприймати їх всерйоз дуже наївно). Справа була за малим – роздобути десь металошукач. Пошуки приладу привели хлоп’ят до… наркопритону. Про це все Дмитро розповідає з гумором і дуже захопливо.

Він розказує і про власну волонтерську діяльність в часи війни, про те, як у 2016-му приїздив до нас на Мар’їнку, розминувся зі мною і залишив “гостинця”, і про нашу коротку зустріч у 2014-му. (Люди! Хто веде щоденники – заповнюйте їх щовечора, а за потреби й частіше, а не так, як я, розгільдяй і оболтус – часом по кілька днів не торкаючись своїх записів, а потім відновлюючи події з пам’яті – дуже багато цікавих моментів втрачається, якщо так робити).

Розказує Дмитро і про те, як німецький провайдер намагався заблокувати сайт “Тижня” через скаргу з Росії, бо там була стаття про Правий Сектор, і багато про що інше. Коротше, запрошую до перегляду!

Filed under: Відео



Залишити відповідь

*

Статті