Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Участь у бойових діях як обтяжуюча обставина

Участь у бойових діях як обтяжуюча обставина

Подивилася відеоблог Стерненка на тему трагедії на Житомирщині. Як ми знаємо, орендар ставка застрелив сімох людей, майже всі вони АТОшники, після цього низка ЗМІ і проросійських блогерів поширили інформацію, що загиблі нібито були рейдерами або рекетирами. Стерненко досліджує, звідки взялася ця інформація, адже правду можуть знати лише двоє: підозрюваний у вбивстві і єдиний вцілілий гість. Версії гостя ми не знаємо, а підозрюваний в суді сказав лише те, що був тверезий і стріляв тому, що у нього вистрілили.

Не претендуючи на істину, бо мене там не було, скажу, що схиляюся до версії побутової сварки, без політики і без рекету, бо рекетири навряд чи приїхали б таким натовпом і навряд чи влаштували б п’янку “на робочому місці”. Решту має встановити слідство під пильним контролем громадськості. А я зараз трохи про інше сказати хочу.

Чому один чи то бот, чи то просто дезінформована людина розмістила інфу про рекет, а купа інших повірили і стали поширювати? Тому що ця версія – скоріше за все, неправдива – на жаль, виглядає логічною.

Коли у справі Шеремета арештували Кузьменко й Ріфа, я тієї ж миті зрозуміла, що вони невинні. Чому? Бо успішна, достатньо заможна людина (така, як Кузьменко) може зважитись на вбивство іншої людини, яка не є одіозно-медійною (такою, як, наприклад, покійний Моторола) тільки з дуже вагомих особистих мотивів – конкуренція, помста, ревнощі тощо. Жодного подібного мотиву нам не озвучили, озвучивши натомість якусь хрінь про дестабілізацію. Все ясно – брехня.

А от якби мені сказали, що вибухівку під авто Шеремета підклав колишній АТОшник за гроші (заплатити які міг хто завгодно – російські чи білоруські спецслужби, бізнес-конкурент чи особистий ворог) – я б, звісно, теж не повірила без серйозних доказів, бо будь-яке звинувачення треба доводити – але, принаймні, така версія не випадала б з логічного контексту. Бо, на жаль, знаємо багато випадків, коли колишні фронтовики у скрутній матеріальній ситуації починають займатися криміналом. Ясна річ, їх невеликий відсоток від загальної кількості фронтовиків (серед поліцейських, наприклад, злочинців більше), і скільки б їх не було, це не дає нікому права погано думати про всіх “АТО”вців. Але.

Так само, як при скоєнні злочину стан алкогольного сп’яніння є обтяжуючою обставиною – не пом’якшувальною, а обтяжуючою обставиною має вважатися участь у бойових діях – у випадках, коли йдеться про кілерство, рейдерство, рекет, “віджими” тощо. Тобто, не про побутові сварки, самооборону, захист свого майна чи бізнесу, а саме про оце “кримінальне найманство”. Хай відповідають по повній. Дістали люди із загостреним хватальним рефлексом, які плямують честь і гідність величезного прошарку ненайгірших людей в Україні.

Filed under: Статті



One Response to "Участь у бойових діях як обтяжуюча обставина"

  1. Був тверезий, і постріляв шість чоловік, перезаряджаючи дробовик, “бо у нього вистрілили”? На кого розрахована, ця буйда на ресорах? Що, всі шестеро, по черзі, у нього стріляли, і жоден не влучив? НМСД, це версія досвідчених писателів лібретто Княжичів, і т.д. А якби там було чоловік п’ятнадцять, то по ньому “стріляли” би всі п’ятнадцять? Чи в нього набоїв би не вистачило?
    ——————————–
    Щодо бойового минулого, то можна ще оголошувати, хто до якого дитсадка ходив, до якої школи, хто був класним керівником. А то нічого, що люди не мають роботи, перспектив, належного лікування, належного ставлення держави, натомість – їх виставляють потенційними злочинцями, і це робиться на рівні державних інституцій? Це не навіювання шизофренії? Побутує, навіть, зневага і тиха ненависть, до фірм, що ремонтують військову техніку, і їхніх співробітників. Це те, з чим я стикався особисто, і слухав відповідні розмови. Що це, взагалі, таке? Це так держава воює за цілісність і незалежність? Далі будемо робити вигляд, що нічого не сталося?
    ——————————–
    Щодо справи Шеремета, і ролі найманців у подібних варіантах. Кожна людина грає в житті кілька ролей. Акцентування однієї, з п’яти – шести, не може бути нічим, як умисною пропагандою. Це роблять ті самі люди, які на гівно ісходять, обурюючись називанням злочинців циганами, наприклад, і т.д. Але, згадувати, щоразу, про бойове, чи добровольче, минуле – їм не заважає жодна толерантність. І, навіть, вести відповідну, цілеспрямовану, відверту, кампанію. Це, наприклад – раз.
    ——————————–
    Далі, чомусь, але, з відомих причин, загалом, не видно, людей, які, власне, наймали виконавців, на Шеремета. Враження таке, що ці люди – нікого не цікавлять. І так – не тільки по Шеремету. Де аналогічного розмаху розголос по вбивцям Хараберюша і Шаповала, підривникам залізниці, кафешок, демонстрацій, російській агентурі, яку повідпускали, тихо, мирно, до Кацапстану, в немалому числі? Натомість, підставляючи суспільству, на ролі винуватців за все – “АТОшників”. Де, чорт забирай, хоча би, простий баланс, жертв, і винуватців? Хто, для чого, і, кстаті, за які гроші, демонструє нам цей, відверто пропагандистський, спектакль? Хто замовив це кіно? І чому ми повинні погоджуватися на ролі, просто, вдячних глядачів подібних, придуркуватих, пропагандистських шоу?
    ——————————–
    Як злопам’ятний суб’єкт, я нагадаю, що коли були взяті в полон кацвояки, які вбили Вадима Гончарова, то тільки любительські відео, оперативно викинуті в ютуб, не дозволили замовчати факт полону, приналежність до ВС РФ, факт убивства, і т.д. Інша справа, що офіційна пропаганда тоді, вип’ятила гуманне поводження з нещасними коцапчєгамі, замовчавши убивство Гончарова, і його деталі. Гуманісти, коротше. А потім – ще і махнули, не глядя, двох кадрових ГРУшників, з документами, на очінь ценну Гадю. Підозрюю, що, якби не ті, саморобні, ролики на ютубі, то віддали би просто так, як були віддані десятки кацвояків, з документами і чинами, до полковника включно. Про це, зрозуміло – тишина, фігура умолчанія, бо це робили не “АТОшники”, і не просто так, і це, не то, що рекламувати, а і згадувати – небажано.
    ——————————–
    Але, нам, по всіх телеканалах, з дисциплінованою синхронністю, подивугідною, відважуватимуть патентовану жуйку, про “кримінальне найманство АТОшників”. Сучі падлюки.

Залишити відповідь

*

Статті