Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » “Двопаспортники” як обмінний фонд

“Двопаспортники” як обмінний фонд

На Росії вступив в дію закон про роздачу російських паспортів українцям і білорусам. Тепер мордорське громадянство може отримати кожен, хто володіє російською мовою (екзамен при цьому не потрібен) і чий прямий родич живе або раніше жив на території Росії, СРСР чи Російської імперії. Тобто, під ці критерії підпадають абсолютно всі українці і білоруси, достатньо тільки їхнього бажання. Суперовий тест на виявлення в*ти міг би бути.

Як ми знаємо, Україна забороняє подвійне громадянство. І якби ця законодавча норма працювала, можна було б легко й невимушено позбавляти новоспечених росіян українського громадянства, причому пожиттєво, суттєво зменшуючи тим самим відсоток в*тних голосів на кожних виборах. Але ця норма не працює. Виникає точнісінько така ж ситуація, як з обігом короткоствольної нарізної зброї: у злочинців вона все одно є, а чесним людям зась.

Під чесними людьми в даній аналогії маю на увазі діаспорян, які багато допомагають Україні, але не можуть законно мати її громадянства. Повірте мені, їх це неабияк ображає. А ті, хто проти України воюють, інформаційно, а часто й зі зброєю в руках – ті українське громадянство мають. Несправедливо, чи не так?

Тому я давно кажу: Україні варто було б дозволити подвійне громадянство, узаконивши існуючу ситуацію – але виключно з тими країнами, які не мають з нами спільного кордону. Бо наявність неподалік від кордону великої кількості громадян сусідньої держави – це порохова бочка, рвоне рано чи пізно.

Проблема в тому, як дізнатися, хто саме має незаконний другий паспорт. Правоохоронці відмазуються тим, що сусідні держави відмовляються надавати таку інформацію. Цікаво мені: а іноземні наркокартелі повідомляють на запит української поліції, кому саме збули свою продукцію? Навряд чи. Але тим не менш, людей з наркотою періодично ловлять і саджають. Якщо, звісно, їх не кришує сама поліція. От би й тут так само, а ментам, щоб не кришували, велику премію за кожного. Гроші на це брати з конфіскації майна “двопаспортників”. Це ж скільки обмінного фонду наловити можна, скільки тих самих кримських татар витягнути.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті