Статті Коментарі

Білозерська INFO » Повідомлення » Друг Червень помер…

Друг Червень помер…

Помер комбат 8-го батальйону УДА “Аратта” Андрій Гергерт, друг Червень…
Рак шлунку.
Боролися довго, збирали спільно кошти, шансів було дуже мало, але вірили і сподівалися, бо він був бійцем і дуже хотів жити.
З кінця 2015 по середину 2016 року наш підрозділ, ОЛПЗ “Вольф” УДА, базувався у Червня в Юріївці. Комбата це дратувало, бо не любив на своїй базі людей, які йому не підпорядковувались. Але терпів. Заради спільної справи.
Було в нас багато спільних з “Араттою” вдалих і зухвалих бойових операцій. Географія – Пищевик і Широкине. Далеко не все було безхмарним, але неабиякі організаторські здібності Гергерта, який забрав свого часу десятьох людей з Донецького на Маріупольський напрямок і розбудував це все у батальйон, визнавали всі.

Він добре розумівся у війні і військовій пропаганді, і не боявся несподіваних рішень, які можуть комусь не сподобатись.

Але все-таки пам’ятаю його – передусім не як воїна, а як абсолютно геніального оповідача різних байок з життя. У ньому, мабуть, помер артист. Так, як розповідав Червень, не вмів більше ніхто.

На цьому фото усі серйозні, але перед цим – було це 4 червня 2016, на командирській нараді у Великомихайлівці – Червень якраз розповідав щось настільки веселе, що сміялися всі, навіть Яна, яка через півроку після страшної аварії ще дуже погано себе почувала. Пам’ятаю, що в тих історіях фігурував покійний Сашко Білий. Зустрілися тепер… Треба буде пошукати, чи не зберігся запис…

Спи спокійно, друже комбат. Дякую за службу. Дякую за славні часи.

Filed under: Повідомлення



Залишити відповідь

*

Статті