Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Юлію Кузьменко звільнили білоруси

Юлію Кузьменко звільнили білоруси

Лікаря Юлію Кузьменко, фігурантку “справи Шеремета”, відпустили з СІЗО під цілодобовий домашній арешт.
Значить, після наступного суду-двох він стане не цілодобовим, і ми побачимо Юлію в якості одного з лідерів “антизелених” протестів. Щось мені підказує, що просто дитячим хірургом і волонтером вона вже не буде. Даруйте деякий пафос, але це Доля, вбрана у шати (чи краще сказати клоунський ковпак?) нашого лівосуддя, вказала на неї перстом. Сильна розумна жінка, патріотка, лікар-волонтер, несправедливо постраждала від влади – ідеальний імідж майбутнього лідера. Бажаю їй успіху, головне тепер – не вплутатися у якийсь бруд.

Її звільнення – це, безумовно, перемога. Але не надто пишайтеся ті, хто весь цей час її підтримував і ходив на всі суди, як на роботу. Основна заслуга тут все-таки не ваша, а білорусів. Ну, не дуже хоробрий у нас президент, що поробиш.

І ще один цікавий момент. Можливо, справа Шеремета стане першим прецедентом гучної політичної справи, фігуранти якої отримають виправдальні вироки. Яких у нас, як відомо, на відміну від цивілізованих країн нуль-нуль-скількись там відсотка. Бо завжди як було? Коли політичні справи розвалювались під тиском громадськості, статтю обвинуваченим просто перекваліфіковували на значно легшу і відпускали в суді “по відсидженому”, чи давали умовний термін, чи просто відпускали додому, “заморозивши” не доведену до суду справу. А вони, ясна річ, і цьому раділи. Виправдальних вироків у політичних справах (чи кримінальних, які через розголос ставали політичними) не пригадую жодного. А тут розголос такий, що просто зам’яти не вийде. І випадок такий, що фігурантку не вийде звинуватити в чомусь іншому (наприклад, вибухівку особисто не підкладала, але незаконно придбала її і передала комусь). Не вийде ніяк. Або вона вбила – або була без вини ув’язнена, і крапка. Далі буде ЄСПЛ і великі компенсації. І хтось же, я так думаю, матиме за це відповісти. Ті, хто проводили експертизи, повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Ті, хто проводили прес-конференції – як мінімум, зібрати таку саму і публічно вибачитись. Ті, хто боролися за справедливість – боротися за вищесказане. Щоб не було рецидивів.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті