Статті Коментарі

Білозерська INFO » Повідомлення » Обережно, розвод!

Обережно, розвод!

Проходжу нині захоплюючий квест.
Завдання: доїхати з Одеси, де я лежала у військовому шпиталі, до Маріуполя в частину. Автобус не розглядається через ковід, залишається #блаблакар.

Отже, заходжу на сайт блаблакара – там є 5 поїздок на сьогодні, обирай – не хочу. А далі…

1. Бронюю найближчу поїздку – система повідомляє мені номер мобільного водія – а він російський!
Відмовляюся від бронювання, сумлінно і чесно пишу причину відмови.

2. Бронюю іншу поїздку, отримую номер водія – він російський. Відмовляюся від бронювання, пишу причину відмови.

3. Бронюю третю поїздку. Номер невідомий, бо перш ніж його отримати, потрібне підтверження від водія. Водій відповідає відмовою.

4. Четвертий водій, з українським номером, раптово перед самим виїздом скасовує поїздку.

5. Залишається остання п’ята поїздка. Бронюю її. Номер водія, як неважко здогадатись, російський. Троє з п’яти воділ з російськими номерами!

Поки я думаю, що робити, третій росіянин скасовує моє бронювання. Ну, ясна річ, у мене ж в профайлі написано, що служу в ООС.

Пригоди на цьому, звісно, не закінчуються.

6. На годиннику – двадцята вечора. Телефоную одеському побратимові, домовляюся, що переночую в нього.

7. Заходжу на сайт блаблакару, щоб забронювати поїздку на завтра. І бачу, що раптом з’явилася нова поїздка на сьогодні, на 21:30. Бронюю її, миттєво приходить підтвердження, номер український (0986980319), телефоную, обіцяють точно бути. У нас мінівен, кажуть, заберемо з Привокзальної площі. Вам потрібно о 21:00 прибути на Привокзальну площу і зателефонувати на цей номер.

8. О 21:00 телефоную їм з Привокзальної. Голос ввічливого менеджера, записують мої дані, питають, чи є багаж. А далі кажуть, що мені потрібно підійти до будь-якої платіжної системи, заплатити вартість проїзду (485 грн), отримати квитанцію і дати її водію, коли під’їде машина. Якщо ви не знаєте, як це робити, каже, просто підійдіть до терміналу, і я вам усе поясню.

– Хвилиночку, – кажу, – на сайті написано, що оплата готівкою.

– Розумієте, у різних перевізників різні правила – хтось бере готівкою, хтось талонами на пальне, а комусь для звітності потрібна квитанція.

– А як я можу бути впевнена, що це не розвод? Я заплачу і буду стояти з квитанцією, а машина не приїде. Хай вона спершу приїде, а далі ми з водієм удвох підемо до терміналу і заплатимо.

– Розумієте, ви в нас транзитний пасажир, ми не можемо чекати. Машина приїде, і якщо у вас в руках не буде квитанції, вона поїде без вас.

Розрахували ж, жульйо, що пізній вечір, людині треба їхати і немає куди подітись.
Коротше, послала я ввічливо їх подалі. Таксист, який підвозив мене на ночівлю до побратима, сказав потім, що це розповсюджений розвод.

Переночувала я, коротше, і знайшла нормального водія. А ви будьте обережні. Бо розвелося отих безсовісних.

Filed under: Повідомлення



Залишити відповідь

*

Статті