Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Марина – майбутній військовослужбовець

Марина – майбутній військовослужбовець

Щойно мала цікавезну зустріч онлайн. В якості екс-військовослужбовця консультувала старшокласницю Марину, яка навчається у гімназії “Кадетський корпус” і обрала для себе військову кар’єру – вчитиметься на офіцера.

Є така організація Career Hub і проект для підлітків “Моя кар’єра в Україні”. В рамках цього проекту щороку більше тисячі старшокласників пишуть есе про те, ким хочуть стати в майбутньому, і обирають фахівців, з якими хотіли б зустрітися. Найбільш вмотивована молодь перемагає і отримує ці зустрічі.

За словами представниці організації Надії Кириченко, “цей проект триває вже 5 років поспіль і за цей час у конкурсі взяло участь понад 5000 школярів, а більше ніж 700 переможців мали зустрічі з керівниками українських компаній, організацій та органами державної влади. Партнери проєкту – ПУМБ та МОН.
З переможцями зустрічалися топ-менеджери компаній ПУМБ, Microsoft, 1+1 медіа, UKRSIBBANK, Miratech Group, МАУ, D.TEK, Енергоатома, Projector, Видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», керівництво Національної поліції України, Міністерства молоді та спорту, МОН, Фонду ООН та багато інших відомих українців і українок”.

І ось Марина обрала мене, а я не відмовилась. Вирішила, що буду абсолютно щирою, тому боялася демотивувати дівчину розповідями про папери, показуху і практичну втрату природного людського права змінити місце роботи і начальника до завершення контракту.

Звичайно, про хороше говорила теж, і про погане в сенсі власних недоліків, і про пригоди, і про перемоги, і про розчарування. І я побачила, що недарма ця дівчинка перемогла у конкурсі. Мотивація там справді зашкалююча, Марину не зіб’ють з обраного шляху якісь там папірці чи морально нечистоплотні співслужбовці. Тим більше, що вона походить з сім’ї військових.
Таким людям, сподіваюся, і служити в армії, і міняти її, сподіваюся, на краще. Їм, а не нам, по суті випадковим людям, занесеним в армію російською агресією.
Їм, а не нам, служити у мирний час. Їм бути професійними військовими.
В чомусь завдяки нам.
Так має бути.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті