Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » 5 запитань Зеленського. Переклад українською

5 запитань Зеленського. Переклад українською

1. “ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ІДЕЮ ДОВІЧНОГО УВ’ЯЗНЕННЯ ЗА КОРУПЦІЮ В ОСОБЛИВО ВЕЛИКИХ РОЗМІРАХ?”
Абсолютно ясно, що вся верхівка українського політикуму – що влада, що опозиція – і ті, хто їх підтримують фінансово – і всі, хто мають великі гроші і великий вплив – усі вони корупціонери ніде проби ставити, бо отримали свої гроші і вплив в умовах корумпованого суспільства. А які розміри вважати “особливо великими”, визначатиме в даному разі особисто Вєнєдіктова.
Тому це питання перекладається: “ВТІКАЙ, ПЕТЮ, ВТІКАЙ ЗА КОРДОН, СКІЛЬКИ ТОБІ МОЖНА НАТЯКАТИ?”.

2. “ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ СТВОРЕННЯ ВІЛЬНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ЗОНИ НА ТЕРИТОРІЇ ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ?”
Саме задля цього питання – уся ініціатива з опитуванням. Решта – заради камуфляжу. Переклад: “ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ЩЕ БІЛЬШЕ РОЗМИТТЯ КОРДОНУ МІЖ УКРАЇНОЮ І РОСІЄЮ”.

Наступні питання – “під питанням”, адже їх журналістам озвучив не сам Зе чи хтось інший офіційно, а неназване джерело в Офісі президента. Це вкрай стандартний хід для влади: вкинути у суспільство меседж спочатку неофіційно, подивитися реакцію і якщо вона буде дуже вже негативною, відмотати назад. Крайній раз (бо далеко не останній) це був випадок Фокіна, який озвучив думку, що між Росією та Україною немає війни, а в тому, що ведуться бойові дії, винен Порошенко. Того разу піпл не схавав, і Фокіна прибрали.

Але припускаємо, що питання справжні, адже інакших питань чи їхніх формулювань нам поки що ніхто не озвучив.

3. “ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ СКОРОЧЕННЯ КІЛЬКОСТІ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ ДО 300”. Переклад: “Депутати, народ вас усіх ненавидить і не буде проти, якщо я вас трошки підрозжену, а почну зі своєї фракції – з тих, хто занадто самостійний”.

4. “ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ЛЕГАЛІЗАЦІЮ КАНАБІСУ В МЕДИЧНИХ ЦІЛЯХ – ДЛЯ ЗМЕНШЕННЯ БОЛЮ У ВАЖКИХ ХВОРИХ?”
Ясна річ, у медичному застосуванні канабісу немає нічого поганого – адже набагато більш серйозні і дороговартісні наркотичні засоби можна придбати за рецептом лікаря, але гроші на них є не у всіх. Ясно і те, що вирішувати це повинен не народ на “референдумі”, а лікарі. Переклад: “Хоч канабісу хворим дам, бо більше нічого не можу”.

5. “ЧИ ПІДТРИМУЄТЕ ВИ ПРАВО УКРАЇНИ НА ВИКОРИСТАННЯ ГАРАНТІЙ БЕЗПЕКИ, ВИЗНАЧЕНИХ БУДАПЕШТСЬКИМ МЕМОРАНДУМОМ, ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ЇЇ ДЕРЖАВНОГО СУВЕРЕНІТЕТУ І ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ЦІЛІСНОСТІ?”.
Реалізація цього права так само залежить від українців, як і в питанні “Чи підтримуєте ви те, щоб Сполучені Штати, Велика Британія, Росія, Франція і Китай виплатили кожному українцю по тисячі доларів в якості компенсації за “глибоку стурбованість”?”.
Переклад: “Всі українці проголосують “за” і тим мене підтримають, а коли нічого не вийде, так я ж зробив усе, що міг – я у вас спитав”.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті