Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » З приводу звільнення Віталія Марківа

З приводу звільнення Віталія Марківа

Вітаю Віталія Марківа, його родину і всіх, хто підтримував, зі звільненням і виправданням!
Людина не може перемогти систему, тільки інша система. В даному разі путінізм запроторив за грати українського військового, який воював на своїй землі проти російського агресора. А українська система, значною мірою неформальна, дала бій і зрештою перемогла.
Але Марків не просто невинний, він жертва свавілля і тепер має отримати чималу матеріальну компенсацію за роки цієї боротьби. Сподіваюся, Росія теж з часом платитиме Україні контрибуцію.

Сподіваюся також, цей випадок стане ще й іншим прецедентом – непереслідування військових за втрати серед цивільних, які знаходились на військових об’єктах. По-простому: мені стає відомо, що військового підозрюють у вбивстві цивільних. Неважливо, хто я – учасник судового процесу чи стороння людина, неважливо, чи знайома я з підозрюваним або жертвами – мене в даній ситуації повинно цікавити тільки одне: за яких обставин загинули цивільні. Якщо, приміром, їх закатували в підвалі, чи їхню машину розстріляли у мирному Маріуполі – це класичне убивство, яке потрібно розслідувати. Якщо ж цивільні загинули від обстрілу, знаходячись на військовому об’єкті – на цій інформації і треба ставити крапку. Складу злочину немає, все. Ніяких підозрюваних, підсудних, обвинувачених, засуджених не повинно бути. Щоб не прикривалися цивільними.

На фото Софіївська площа, за пам’ятником Хмельницькому будівля київського поліцейського главку, де багато місяців висів здоровенний банер #FreeMarkiv. Мабуть, сьогодні його знімуть, місце звільниться. Непогано було б тепер повісити там банер #FreeRiff 🙂

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті