Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Помер Олександр Рафальський…

Помер Олександр Рафальський…

Цієї ночі у Лук’янівському СІЗО помер Олександр Рафальський – засуджений до довічного позбавлення волі за більш ніж сумнівним вироком. Він провів за гратами біля 15 років. Пережив нелюдські тортури у міліції, але своєї провини так і не визнав.
Його мати, Тамара Рафальська, все своє життя присвятила боротьбі за звільнення сина, але перегляду справи так і не дочекалася.

Фільм про Рафальського, знятий нами у 2012 році:



До війни я займалася справами довічників і знаю, що приблизно 10% з них засуджені несправедливо, бо є або зовсім непричетними до злочину (як, наприклад, Володимир Панасенко), або міра покарання неспівставна з тим, що вони насправді вчинили.

В Україні відсутній механізм перегляду справ довічників, тому людина, засуджена помилково чи свідомо злочинно, фактично позбавлена шансів коли-небудь вийти на волю. Цей шанс може з’явитися, якщо в Україні буде прийнято законопроект 2033а “Про внесення змін до КПК України (щодо забезпечення окремим категоріям засуджених осіб права на правосудний вирок)”.

Народні депутати, які мене читають! Коли цей законопроект буде поставлений на голосування, підтримайте його, будь ласка. Тамара Михайлівна вже ніколи не побачить свого сина на волі. Подаруйте надію на справедливість іншим родинам.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті