Статті Коментарі

Білозерська INFO » Повідомлення » Михайло Приступа (Тягач) отримав орден “За мужність”

Михайло Приступа (Тягач) отримав орден “За мужність”

Вітаю свого побратима Тягача (Михайла Приступу) з отриманням високої державної нагороди – ордена “За мужність” ІІІ ступеня, а також відзнаки МО “Знак пошани”.

От вже хто заслужив, так заслужив. Міша дуже давно на війні, пам’ятаю його ще з Широкиного 2015-го року, тоді він був у складі 8-го батальйону ДУК ПС, пізніше УДА “Аратта”. Височенний хлопець із зовнішністю вікінга (зріст більше двох метрів) починав як кулеметник, потім, після загибелі Гріна (Сергія Шилова) став командиром групи. Був в числі перших 5 бійців, які у лютому 2016 входили в основну частину Широкиного. За його плечима – безліч розвідвиходів у сіру зону та на територію противника, частина з них описуються у моїй книзі “Щоденник Нелегального Солдата”.

Пізніше Михайло підписав контракт із ЗСУ і служить нині у нашому 503 ОБМП, у розвідвзводі. Орден, наскільки мені відомо, отримав за те, що під час розвідвиходу, коли був поранений командир + був ще один важкопоранений, провів ідеально швидку й приховану евакуацію, несучи “важкого” на собі. (З двома пораненими вийшли з території противника за 40 хвилин!).

По життю Міша дуже скромний і ненавидить будь-який піар, тож за цей пост я ще, можливо, отримаю 🙂 Я колись пробувала переконати його, що серед “розпіарених” так багато недостойних людей з єдиної причини – “бо тебе там немає, а святе місце, як відомо, порожнім не буває”. Не впевнена, що він мене почув, але ж мушу я розповідати про справжніх героїв! Так що вітайте Михайла.

Filed under: Повідомлення



Залишити відповідь

*

Статті