Статті Коментарі

Білозерська INFO » Повідомлення, Статті » Сьогодні сьома річниця історичної події: повалення “головного Леніна країни”

Сьогодні сьома річниця історичної події: повалення “головного Леніна країни”

Сьогодні сьома річниця історичної події: повалення “головного Леніна країни”, що стояв унизу бульвару Шевченка, навпроти Бессарабського ринку.
Боротьба за його та інших радянських пам’ятників знесення тривала дуже довго (зокрема, я не раз пропонувала в ті роки вчинити цивілізовано – перенести усі комуністичні пам’ятники, які мають історичну чи культурну цінність, у “Парк радянського періоду” і проводити там платні екскурсії). Ясна річ, ніхто нагорі в цьому напрямку й не почухався, і за справу взялися “невідомі патріоти”. Багато хто пам’ятає, як Микола Коханівський з побратимами відбили йому носа і як їх потім за це довго судили. Але знадобився цілий Майдан, щоб раз і назавжди позбутися цього ідола. Після такого потужного меседжу швидко й невимушено вони зникли по всій Україні. А якби свободівці не повалили тоді Бессарабського – стояли б ці лисі з простягнутою рукою по всій країні і досі. А чиї стоять пам’ятники – того, як відомо, і влада.

Наші вороги багато писали на тему, що боротьба з пам’ятниками – діло недостойне, що замість цього треба розвивати економіку тощо. Але міжнародна практика свідчить, що там, де стоять оці лисі – там весь народ з простягнутою рукою, так що якось це, мабуть, пов’язано 🙂. І ті хлопці, які 10-15 років тому вандалили Іллічів – тоді не побоялися нести за це кримінальну відповідальність, а пізніше більшість із них успішно знищували озброєних російських імперців.
Так що повалення Леніна, крихітний уламочок від якого я зберігаю досі, а більш великі і впізнавані фрагменти розповзлися по приватних колекціях заможних політиків, де я їх потім не без подиву зустрічала – без пафосу, було ще одним кроком до утвердження суверенної України.

Посилання на відновлений репортаж про повалення Леніна:

Як на Бесарабці Леніна трощили (ФОТО, ВІДЕО)


або
https://bilozerska.livejournal.com/779941.html

Filed under: Повідомлення, Статті



Залишити відповідь

*

Статті