Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Леся ОРОБЕЦЬ: Голоси продажних голосувальників слід скупити. Всі і назавжди

Леся ОРОБЕЦЬ: Голоси продажних голосувальників слід скупити. Всі і назавжди

Леся Оробець пропонує нововведення – держава завчасно скуповувує голоси у продажних виборців.
Це те саме, що я пропонувала ще у 2008 році (http://bilozerska.livejournal.com/70043.html), але мене тоді не почули.
Сподіваюся, зараз почують Лесю, бо в неї можливостей більше. Пропоную усім підтримати її ініціативу.

ПИШЕ ЛЕСЯ ОРОБЕЦЬ:

Сьогодні хотіла записати і подати законопроект про кримінальну відповідальність за продаж свого голосу або хоча би за відповідне сутенерство. Статті 302-303 в кодексі є, чому продаж душі має трактуватись по-іншому, ніж продаж тіла? Він набагато тяжчий. Пояснення ж ті самі – треба гроші, тяжке життя, “а шо тут такого”?

Проглянула Кримінальний кодекс і покинула цю затію. Якби у нас міліція, прокуратура, суди звертили б хоч якусь увагу на закони, не треба було би думати про такі законопроекти. Не було би ні Майдану, ні передумов для нього, і вибори би показували іншу картину, і ми бачили би інші обличчя в телевізорі.

Який законопроект, якщо вчора 5 міліцейських машин з ментами всередині заблокували Булатецького з народними депутатами і міжнародними спостерігачами в офісі і не дали їм їхати на дільниці, а менти вигнали спостерігачів? Що це як не ст. 157 ч. 3 (від 2 до 5 років)+оберемок тяжчих статей зі зловживання службовим становищем?

Скільки заяв було в міліцію на скуповування голосів Поплавським? Десятки, сотні? Я бачила мішок цих заяв, реальний мішок. Скільки тіточок з грошима і списками піймали в день голосування? І що, є внесені у реєстр розслідувань?

Тому я покинула думку писати законопроекта. Для чого приєднуватись до фарсу в парламенті, який, схоже, вже не запрацює. Шляхів політичного врегулювання ситуації з Януковичем у руля я не бачу.

Є ідея до обговорення:
У Україні майбутнього, яку таки треба вибороти і збудувати, треба просто створити фонд викупу зайвих голосів. За державний рахунок (як і всі мітинги ригів зараз). Отримуєш тисячу доларів і відмовляєшся письмово, у нотаріуса від активного і пасивного виборчого права. Штамп в паспорт і внесення змін в реєстр виборців. Можеш купити назад за десять тисяч доларів. Все чесно, юридичну формулу придумати просто. Думаю будуть одиниці, які через роки прийдуть і викуплять свій голос назад, ставши громадянами.

І це було би всім вигідно, ніякого обману і насильства. Істоті, яка голосує за Поплавського за 250 грн. – вигідно дуже: тисячу доларів вона за життя на продажі свого голоса не заробить. На площу з прапорцями за ті ж 200-250 грн. і далі можна їздити – там же без перевірки паспортів.

Але справжня вигода – у нормальних, працюючих громадян України. Це найкраща інвестиція їхніх податків за всю історію України. Вилучення з обігу до 10 мільйонів голосувальників за гроші й гречку чи бо “їх примусили”.

Так, це коштуватиме грошей – майже тисяча доларів на працюючого, 10 млрд. дол. Але ця інвестиція окупиться за 4-6 місяців – 10 млрд. дол. це ТРЕТИНА того, що за РІК краде з бюджету свята сімейка з пособниками.

І зразу отримується інша країна, інші партії в парламенті, принципово іншої компетентності і моральних якостей президент, уряд, і далі до голови сільради і дільничного. Це обов’язково треба зробити. Це вигідно всім, крім сутенерів і клієнтів цих голосувальників. І це приведе Україну до процвітання.

Дуже вигідна інвестиція для всіх громадян України. Її треба було зробити ще дуже давно.

P.S. від мене. Пропоную доповнити пропозицію Лесі віковим цензом. Бо 18-річний пацан, який продав державі свій голос, бо йому саме зараз не вистачало на щось грошей, і стара бабця, яка зробила те саме – це різні випадки. Можливо, у молодих людей варто викуповувати право голосу лише на певний час (на одні вибори), а у старих – назавжди, бо вони вже не зміняться.

Filed under: Статті · Tags:



Залишити відповідь

*

Статті