Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Ось де собака заритий. Янукович здав трубу?

Ось де собака заритий. Янукович здав трубу?

“Україна і Росія у 2014 році продовжать обговорювати питання про можливість створення газотранспортного консорціуму на базі української ГТС, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький”.

Звертаємо увагу: Україна і Росія. Тобто, про консорціум за участі Європи вже не йдеться.

А ось ще інформація від Ставицького: “Національна компанія “Нафтогаз України” буде реорганізована в наступному, 2014-му, році”.

Висновок: Янукович здав Путіну українську трубу. Домовились не оголошувати про це до розходу (розгону, зливу) Майдану.
Для чого це Путіну? Маючи у володінні українську ГТС, він може не допустити ні реверсних поставок, ні поставок сланцевого газу. Тобто, узяти під контроль усю економіку України.
Для чого це Януковичу? ПР почала розвалюватись, і йому потрібні гроші на підкуп регіоналів, щоб зберегти владу.

Що маємо робити ми? Тримати Майдан і нарешті придумати, як цей Майдан може перейти у наступ. Бо всі ми з вами вже давно записані до офіційних та неофіційних протоколів. Поки є Майдан, їм просто не дають ходу. А потім – водій кожного авто, що перекривало рух силовикам, захищаючи Майдан, кожен активіст, що роздавав людям листівки чи просто сидів у наметах – будуть відповідати за кримінальними статтями.
Згадайте наслідки підприємницького Майдану, коли люди попили чайок з Януковичем і Азаровим і розійшлися під обіцянки непереслідування – а потім їх тримали у СІЗО і судили за пошкодження покриття Майдану, за напади на якісь автівки, на які вони не нападали, за непокору тощо.

До речі, лідерів опозиції це стосується так само. Якщо зараз сидить Тимошенко – чому компанію їй не може скласти, наприклад, Яценюк – якщо буде думати про те, як в разі чого виправдовуватись перед слідством, а не про те, як перемогти?

Ми всі вже давно занадто далеко зайшли, і треба усвідомлювати, що вороття назад немає. Добивати хамовладу потрібно вже хоча б з міркувань самозбереження.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті