Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео, Репортажі, Фото » Євромайдан після угоди Януковича з Путіним (ФОТО) 17.12.2013

Євромайдан після угоди Януковича з Путіним (ФОТО) 17.12.2013

Сьогоднішнє віче, або просто мітинг на Майдані, був не таким велелюдним, як у вихідні дні, але все одно йшлося про тисячі або навіть про десятки тисяч людей. Як мені здалося, люди трохи розгубилися від підписання Януковичем у Москві невідомо чого і прийшли послухати, що тепер робити.
Втім, це стосувалося лише тих, хто приходить на Майдан. Ті ж, що живуть на ньому, вже налагодили свій побут і продовжують займатися своїми щоденними справами, не переймаючись політичними головоломками. Хтось розносить їжу, хтось дрова, хтось варить, хтось стоїть в охороні. Стояти до перемоги – і крапка. Маленькі щоденні подвиги звичайних людей, які, схоже, значно рішучіші за своїх лідерів.

По стінах будівель бігли написи лазером: “Майдан – це кузня нації!”, безліч інших гасел і цитати з Шевченка. Час від часу замість написів з’являвся контурний прапор з тризубом.

Спочатку було кілька виступів політиків. Ведучий зі сцени прямим текстом пояснив, що неможливо давати слово всім бажаючим, щоб цим не скористалися провокатори, і неможливо кожного перед виходом на сцену розпитувати, про що він збирається говорити. Що й казати – те, як виступали у перші дні Майдану, подобалось мені більше – незважаючи на кілька “нетолерантних” виступів, які потім тиражували усі російські ЗМІ. Якщо у них у темнику записано, що на Майдані зібралися фашисти, то ми все одно будемо фашистами, що б не казали. То нащо на них зважати?

Потім по черзі виступали лідери опозиції. Власне, я теж прийшла послухати, що саме вони скажуть.
Віталій Кличко, який нещодавно оголосив про завершення боксерської кар’єри, тримався як вже узгоджений єдиний опозиційний кандидат у президенти. Він викликав Януковича на ринг – на чесні вибори. Ще казав, що невідомо, під яку заставу Янукович отримав у Москві кредит, і пообіцяв у жодному разі не покинути Майдан.

Олег Тягнибок казав, що Майдан не давав Януковичу згоди будь-що підписувати у Москві. “Тепер кожен з нас муситиме віддавати Росії борг Януковича”. Казав, що Янукович, якби був українським президентом, мав би у Москві поставити питання про повернення Україні 1/16 майна СРСР. Підтвердив, що вимоги опозиції і Майдану до влади лишаються незмінними, включно з імпічментом президенту.

Арсеній Яценюк розповів про перемоги цих 26 днів боротьби: Майдан захистили від тисяч “беркутів” і ВВшників; домоглися звільнення затриманих і початку покарання хоча б частини винних; на круглому столі змусили Януковича публічно відмовитись від застосування проти демонстрантів сили; Янукович не підписав угоду про ТС, хоча йому дуже кортіло. Лише 9 голосів лишається знайти для відставки уряду. Змінено імідж України, яку тепер поважає весь світ. Далі Яценюк довго висміював Путіна, який невідомо чому вважає, що ми з росіянами один народ.

Було ще два помітних виступи: Анатолія Гриценка, який попередив, що говоритиме про неприємне: кандидати від влади перемогли на більшості проблемних округів не через фальсифікації (вони були, але не були вирішальними), а через те, що люди продавали свої голоси.
Виступ Юрія Шухевича, голови УНА-УНСО, я зняла на відео. Коли раптом оголосили, що виступатиме Шухевич, я була біля Інститутської барикади. Довелося швиденько вмикати камеру і йти з нею в руках на Майдан. Але чутно, в принципі, все. Пан Юрій закликав створити військову і студентську координаційні ради.



Коротенький висновок: Янукович продав Україну, бо повертати кредит йому немає чим, і він розрахується з Путіним підприємствами і територіями. Колись, коли римляни завойовували Британію, був у них такий розповсюджений політичний хід: королям бритів пропонувалася “дружба”, захист та інші приємності з боку Риму. При цьому їхні держави зберігали суверенітет – але лише доти, доки живий король, що уклав з Римом угоду. Після його смерті його держава відходила Риму. Цим королям-варварам було пофіг, що буде після їхньої смерті. Оце наш Янукович теж такий.

Тому головне зараз, і, мабуть, єдине важливе – і для політиків, і для пересічних людей – оте банальне “не злити Майдан”. Бо якщо все знову скінчиться нічим, основна маса людей розійдеться, а жменьку непримиренних революціонерів і бомжів, що прибомжуються до них, розжене “Беркут” – це буде катастрофа. Для нашої держави і для кожного з нас.

А решта… Решта – це Майдан. Дивіться і насолоджуйтесь.

“Майдан – кузня нації!”

Святий Миколай

Святий Георгій

Йолка

Ветерани Афгану

Намет-капличка


Охоронці барикади на Інститутській

Барикада на Інститутській

Свобода на барикадах 🙂

Барикада на Інститутській

Цілий блиндаж, вбудований у барикаду, що з боку Бесарабки

А це – зсередини барикади, яка зветься “Козацький редут”

“Тримайтесь праворуч”. Охоронець “Козацького редуту” керує рухом людей, щоб не було натовпу

Поліетілен – коли буде мінусова температура, тут буде дуу-уже слизько

Хто не зробить таке фото на згадку – жалкуватиме усе життя 🙂

Збір підписів за вибори мера і Київради

Барикада на розі Хрещатика і Прорізної

“Влада – це ми!”

“Барикада ПРОРІЗНА: Мир хатам, війна палацам!”

Біля славетно синьо-жовтого піаніно, що стоїть біля КМДА

Жіночка грає “Лента за лентою”

Нова майданівська розвага: треба влучити кулькою у рота Януковичу і Путіну

Євроінтеграційний пес

Козаки б’ють у барабана

Цей хлопчина ще 2 години тому був за гратами. Його виступ був рекордно коротким: попросив не забувати тих, хто в тюрмах і в лікарнях

Барикада з боку Європейської площі

Нововведення двох останніх діб – щити в охоронців барикади

Ну, і я з ними 🙂

Ялинка. Не Йолка

Отут кухня, і це мені простягають гарячий куліш. Ну, як було його не взяти і не з’їсти? Смачнюющий! Решта кадрів на кухні зроблені як попало, бо в одній руці в пані фотографа тарілка з кулішем 🙂

Розвантажують з машини дрова для кухні

Барикада з боку Михайлівської вулиці

“Нарешті!”

Filed under: Відео, Репортажі, Фото · Tags: ,



Залишити відповідь

*

Статті