Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про сьогоднішню амністію учасникам масових заходів

Про сьогоднішню амністію учасникам масових заходів

Звісно, це прекрасно, коли люди не в тюрмі, а на волі і кримінальні справи проти них закриті, а судимості зняті.
Але.
Я не раз писала ще задовго до початку революції – що максимум, чого, доклавши нелюдських зусиль, вдається домогтися від цієї влади – що вона відпускає невинуватих, перед цим добряче їм помордувавши.
Чи цього досить?
Я вважаю, що ні.
Був легший спосіб зробити так, щоб ці хлопці не були в тюрмі і не мали судимостей – такий спосіб, який не потребує, щоб тисячі людей три тижні мерзли на Майдані.
Здогадалися, що це за спосіб?
Правильно. Сидіти вдома і не рипатись. І лаяти на кухні Януковича. Ну, максимум (це для найсміливіших) – лаяти його у соцмережах.

А якщо вже вийшли, якщо вже прокричали певну кількість разів “Банду геть!” і “Зека на нари!” – то, перепрошую, або ви балаболи, або треба таки декого геть, а декого і на нари.
На нари, передусім – Захарченка і рядових “беркутівців”, які били людей. Капітанів і майорів, навіть якщо винні, можна не чіпати. Саме найвище керівництво і рядових, щоб наступні боялися виконувати злочинні накази.

А то вже ось Клюєв заявив, що не лише він невинуватий у побитті студентів, але і його заступник Сівкович. А Пшонка сказав, що й Коряк не винен, бо на нього тисли. Хто ж тоді винен? Один Попов – у тому, що поставив студентам (явно всупереч волі свого керівництва) намет для обігріву і “швидку”?
Може, вже час вішати його великий портрет на Йолку? Бо Попов – класична жертва режиму. Не в тому розумінні, що ні в чому не винний, а в тому, що його карають з політичних мотивів.
Та дайте вже Попову спокій. Нормальний, звичайний такий януковський гауляйтер. Як міський голова – мабуть, не гірший за Омельченка, а за Черновецького – так навіть і кращий.

Відставка уряду – щось про неї вже всі забули. Азаров сам сказав, що якби не російські гроші, зараз був би повний колапс економіки. Значить, цей уряд довів економіку до колапсу? Отже, хоча б за це має іти у відставку.

Імпічмент Януковичу – особисто я вважаю, що мирними методами його до 2015 року не прибереш, але “плясати” слід саме від цієї, найбільшої вимоги. Щоб Янукович, якщо й залишиться до 2015 року, сидів як миша, без реальної влади, і радів кожному дню свого президентства.

Натомість – лише амністія. Трохи дивна якась амністія вийшла. Під час війни, наприклад, зазвичай в обох сторін є військовополонені. Коли війна закінчується, їх відпускають. А тут начебто ще нічого не закінчилося, Майдан у повному складі – ось він, а вже амністія. Чи для когось уже все закінчилось?
Перекласти вам з юридичної українською, що воно означає – “з 21 листопада і до набрання чинності цим законом” (тобто, до підписання президентом і опублікування)? “Хто не сховався після набрання чинності – той провокатор”.
А до набуття, навпаки, все можна. Можна, наприклад, мирно зібрати всі здоровезні мішки зі сміттям, які відмовляється вивозити з Майдану міська влада, і віднести – ні, не на Банкову, як пропонувалося, а на Богомольця, до МВС. Бо мусор до мусору – логічно і, головне, за це нічого начебто тепер не повинно бути 🙂

Я розумію, що простіше “дотертися”, взяти відступне і заявити, що ми перемогли і всі можуть іти додому святкувати Новий рік. Ну, якщо ви боягузи – тоді не називайте тоді свої дії революцією, називайте їх боротьбою за допущення до джерел прибутку, або ще якось…

Filed under: Статті · Tags: ,



Залишити відповідь

*

Статті