Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео, Репортажі, Фото » “Очищувачі Києва від барикад” (ФОТО, ВІДЕО)

“Очищувачі Києва від барикад” (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора ввечері у ЗМІ з’явилася інформація, що планується суботник з очищення проїжджої частини Хрещатику від барикад. Про це подана відповідна заявка до КМДА, чоловік, який її подав, закликав усіх на суботник через соцмережі.

Зрозуміло, що це сприймалося, як “ментівська тема” – запланована бійка з охоронцями барикад, після якої був би привід втрутитися “Беркуту”.

Але в реальності все відбулося зовсім не так. Бажаючих очистити столицю від барикад зібралося біля п’яти осіб, з них три жінки. Решта, як пояснили жінки, злякалися, бо на сторінку акції у Фейсбуці приходили погрози.
Організатор акції заліз на підвищення (збір був біля Бесарабського ринку) з плакатом “Долой беспредел евромайданщиков!”. Журналістам “очищувачі” демонстрували робочі рукавички і пакети для сміття і з серйозним виглядом пояснювали, що їхня акція цілком аполітична, вони не проти Євромайдану і не за, вони – звичайні кияни, які проти сміття. Сміттям іменувалися барикади.



Звісно, навколо них зібралася певна кількість активістів Майдану, був навіть один народний депутат. Було кілька свободівців. Були суперечки на тему, російське чи українське місто Київ, але у коректній формі. Звісно, очищувачів обзивали провокаторами. Вони обурювались – як це так, кияни, які проти сміття, зібралися на звичайний суботник – і провокатори? 🙂 Одна жінка казала їм: “Я теж киянка, і я теж проти сміття. Давайте зараз підемо разом виносити сміття. Ви не йдете? Значить, ви не проти сміття тут зібралися”.

Коли активістів питали, чому вони, власне, не йдуть до барикад і не розпочинають роботу, вони пояснювали: “Зараз, зберуться люди, і підемо”. Постоявши трохи, оголосили, що наступної суботи вони зберуть більше людей і таки проведуть свій суботник, і розійшлися.

Одразу після них на площі з’явилося біля десяти молодиків і дядьків – на спортсменів-тітушок не тягнули, швидше були схожі на п’яничок. Але трималися разом і схоже було, що з’явилися не просто так.

Є кілька версій з приводу того, навіщо був організований цей цирк – інакше, перепрошую, не назвеш.

1. Організатор акції просто хотів засвітитися у ЗМІ, щоб потім увійти у політику – ясна річ, на чиєму боці.
2. Організатори акції хотіли, щоб “агресивні майданівці” побили жінок, які вийшли на суботник. Можливо, молодики, схожі на п’яничок, мали втрутитися у сварку, якщо хтось почне насідати на жінок, і влаштувати бійку.
3. Українофоби генетично нездатні на креатив і звикли все злизувати у своїх противників, але зі знаком мінус. Майдан – Антимайдан, “Комуняку на гілляку” – “Бандеряку на гілляку” і таке інше. Цей Майдан почався після заклику через соцмережі, зробленого Мустафою Найємом. Можливо, вони розраховували зробити так само: зібрати людей через соцмережі – щоб з’явився натовп і пішов крушити барикади. Але люди відповідають на чиїсь заклики лише тоді, коли їх реально допекло. Євромайдан з усім шумом від нього, з усіма барикадами, які ускладнили проїзд, навіть теоретично не може заважати людям так сильно, як хамовлада. Тому проти барикад не за гроші і не з примусу ніхто не виходить 🙂

На барикаді, що біля Бесарабської площі, акцією “очищувачів” абсолютно не переймаються і впевнені, що вони не прийдуть

А ось і організатор акції

“Мы не против Евромайдана, мы против срача!” – “Так срач же не тут, а в Маріїнці!” – “А барикади – це нормально?”

Свободівець Руслан Андрійко і один з “очищувачів”

“У тебе дід за кого воював? І ти підтримуєш нацистів?” – “Давай відійдемо, поговоримо”. Обійшлося без рук 🙂

До “тітушок” не дотягують. Але схоже, що вони тут не випадково

Filed under: Відео, Репортажі, Фото · Tags: , ,



Залишити відповідь

*

Статті