Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео, Репортажі, Фото » На Київщині освятили Хрест борцям за волю України (ФОТО, ВІДЕО)

На Київщині освятили Хрест борцям за волю України (ФОТО, ВІДЕО)

30 грудня 2013 року у с.Гурівщина Києво-Святошинського району відбулося освячення Хреста Борцям за волю України. Він був встановлений з ініціативи отця Костантина Холодова і місцевої громади головою наглядової ради АТ “Оболонь” Сергієм Блощаневичем і його працівниками. Чин освячення здійснив святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у молебні взяло участь багато духівництва, зокрема, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.

Хрест стоїть просто над дорогою біля в’їзду у село, його бачитиме кожен, хто там проїздить. Після освячення Патріарх Філарет сказав невелику проповідь, основна думка якої – що за незалежність України в наш час теж треба продовжувати боротися.



З цього приводу – кілька слів про наших українських священиків. Отець Костянтин Холодов в рясі тільки під час служби, решту часу він у касці, стоїть на барикадах Майдану. Інший священик блокував своєю машиною ворота військової частини у Василькові, звідки ВВ і “Беркут” мали вирушити на Київ. Патріарх Філарет в очі сказав Януковичу, що якщо розігнати Майдан, завтра він збереться ще більший. У Михайлівському соборі, врешті-решт, знайшли схованку від “Беркуту” побиті студенти, а наступного дня він став першим штабом повстанців. Під час штурму у ніч на 11-е грудня на сцені священики молилися за Україну і Майдан кілька годин поспіль.

Революційні події не дозволяють активним небайдужим людям відсидітися й відмовчатися, вони показують, на чиєму боці і чого вартий кожен із нас. І церква (церкви) у цьому плані не виняток.

Нагородження іконою і благословенними грамотами від Патріарха причетних до будівництва Хреста

Співає хор місцевої громади

Отець Костянтин Холодов

В центрі – нардеп Володимир Бондаренко

Крайній зліва – Володимир Ар’єв

Люди залишають лампадки під хрестом

Filed under: Відео, Репортажі, Фото



Залишити відповідь

*

Статті