Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео, Репортажі, Фото » Візит Євромайдану до Межигір’я (ТЕКСТ, ФОТО, ВІДЕО)

Візит Євромайдану до Межигір’я (ТЕКСТ, ФОТО, ВІДЕО)


З Фейсбук Вадима Вовка

Перш за все, подяка чудовим людям, які у великій кількості відгукнулися на мій фейсбучний заклик про потребу у вільному місці в машині до Межигір’я. Дякую панові Володимиру, який зателефонував першим і мене туди відвіз. Дякую хлопцям, які склали нам чудову компанію. Познайомилась, до речі, з прекрасним хлопцем, етнічним чеченцем, якого Азіров мав би найняти вчителем української мови. Хлопець – справжній патріот України і ненавидить українофобів. Він так мене розчулив, що я навіть привіталася з ним чеченською і на місці скачала з Інтернету 2 гарні чеченські пісні, які він із задоволенням слухав 🙂

Все було абсолютно засекречено, щоб тимчасовий власник Межигір’я не знав, коли на нас очікувати і міг насолодитися сюрпризом. Тому що практично ніхто з нас не знав, коли виїзд і звідки 🙂 Врешті-решт зібралися на Майдані о 10-ій з чимось і виїхали з Європейської десь о першій.

Перед цим довго збиралися у колону, прикрашали автівки євромайданівською символікою, радісно віталися зі знайомими. Було відчуття, що береш участь в історичній події.
Навколо бігали майданівці без автівок, шукали місця і здебільшого знаходили.

Коли виїхали, всі радісно нам махали, це нагадувало автопробіг “Поїзд дружби” 9-річної давнини. Машин було ДУЖЕ багато. Тільки з Європейської площі виїздили, мабуть, більше сотні, а потім, дорогою у різних пунктах долучалися ще. До Межигір’я, мабуть, доїхали десь із 300 автівок. А багато хто їхав на велосипедах або навіть ішов пішки.



Їхали дуже довго, незважаючи на неділю, дороги були заповнені, тягнучка на дорозі тривала кілька годин, ДАІшники стояли мало не по два на метр. Дорогою стало відомо, що суд заборонив в’їзд автотранспорту у село Нові Петрівці, де знаходиться тимчасова резиденція тимчасового президента. Сказали, що пішки можна. Звісно, більшість автівок все одно заїхали у Петрівці і доїхали майже до місця мітингу, який відбувся просто перед міліцейським кордоном.

Кордон стандартний – автобуси і ВВшники зі щитами. За ним порожня смуга і ще один кордон. Міліцейські автобуси всі такі святкові – всі вже розмальовані, обписані, обклеєні зі всім євромайданівським креативом. Перед лавою ВВшників у чорних шоломах, як водиться, стоїть лава хлопців у помаранчевих касках, між ними бігають журналісти. Перед “космонавтами” стоїть спеціально привезена труна для Януковича. На неї хтось турботливий поклав банана. Хлопці у лаві розважаються, звинувачують ВВ-шників, що ті заблокували Януковича і не дають йому вийти до народу, скандують: “Віті – волю!”.

До речі, щодо труни для Януковича. Багато хто з мітингарів тримав у руках портрети Тетяни Чорновіл, деякі з написами на кшталт “Не пробачимо!”. Зараз Тетянині родичі, друзі, колеги, не кажучи вже про міліцію, висувають різні версії щодо того, хто міг бути замовником нападу на неї. А я ось що скажу. Давайте подумаємо, що нового зробила Таня останнім часом? Вона роками викривала корупційні схеми, де йшлося про мільярди гривень – і її за це ніхто не калічив. Вона лазила через паркани у приватні маєтки до різних бонз і регулярно билася з ментами – і її теж не калічили.
Так що ж вона такого нового зробила останнім часом? Як на мене, лише одне: вона наполегливо закликала Майдан вирушати на Межигір’я. От і подумаймо тепер, хто її замовив.
До речі, поки її не побили, далеко не всі погоджувались з необхідністю цієї акції. Але так само, як після побиття студентів, покликаного залякати людей, щоб більше на Майдани ні ногою, зібрався багатосоттисячний Майдан – так і тепер, після побиття Тані Майдан вирушив на Межигір’я. Януковичу, жени нарешті від себе російських політтехнологів. Кучма тобі ясно сказав: Україна не Росія.

…Виступали лідери опозиції – Тягнибок, Яценюк і Кличко. Сказали, що нам залишилось пройти ще трошки і що ми сюди неодмінно повернемось. Після них з трибуни оголосили, що 1 січня Януковича чекає неприємний сюрприз – він повністю позбудеться легітимності. Як це може статися – абсолютно незрозуміло, але я заінтригована, чекаємо.

Далі оголосили, що поїдемо пікетувати маєток Медведчука. Поїхали. В якийсь момент дорогу затягнуло димом – десь щось горіло. Трохи далі колона зупинилася, ми довго чекали, потім нам сказали, що попереду дорога перекрита. Трохи згодом ми побачили машини, які розверталися і їхали в об’їзд. Повз нас у зворотньому напрямку проїхав славетний джип Пояркова. Отже, ми теж поїхали в об’зд, дорогою втратили колону і до Медвечука з Азіровим не потрапили. Трохи шкода, бо Медведчуку зовсім трошки поламали ворота, а Азірова налякали написом на паркані про бімбу 🙂

Загалом, все пройшло настільки мирно, що всі були цим здивовані, дехто – неприємно. Хіба що трохи на паркані Медведчука відвели душу.
Але в цілому все правильно. Ці акції не дають владі застосувати проти Майдану нову тактику – ігнорування і вичікування. Бо ці акції, навіть мирні, навіть перед кордоном силовиків – судячи з реакції того ж Медведчука – владу добряче нервують і принижують. Довго вони це терпіти і вичікувати вони не зможуть.

Номери заклеєні. У бандитській державі живем

Колона формується на Європейській

Водії прикрашають свої автівки Євромайданівською символікою

Тому що достав

Так нас проводжали

Закарпатці йдуть на Межигір’я пішки

В’їхали у Вишгородський район. Чим далі, тим більшає людей, які йдуть пішки

Медики

А таки дістав. Дядько пішки прийшов

Смерть з косою їде по душу влади

Ось, нарешті, і Нові Петрівці

Це не ДАІшник, це Олег Ляшко показує, куди проїздити. Фото цікаве, дивимось уважно.

Ми поки що не влада, нам нема чого боятися

Незважаючи на заборону суду, ми в’їхали у Нові Петрівці. Останній шмат шляху йдемо пішки, щоб потім не мати проблем з виїздом, бо дуже багато машин.

ЯНК, ПНХ!

“Три Богатирі”

Панорама

“Тупик – 300 м”. “Нам залишилось пройти лише 300 метрів!” – радів з імпровізованої трибуни Олег Тягнибок.

Українець чеченського походження

Попереду прапори, і позаду теж прапори 🙂

Труна для Януковича

Боєць охорони Майдану

Ірма Крат

Ліворуч – Юля Смірнова

Нічого так держачок для прапору

Filed under: Відео, Репортажі, Фото · Tags: , ,



Залишити відповідь

*

Статті