Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео, Репортажі, Фото » “В українському ДАІ служать Зека холуї!” (ФОТО, ВІДЕО)

“В українському ДАІ служать Зека холуї!” (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 3 січня 2014 року, активісти Євромайдану пікетували управління Державтоінспекції. Причин дві. Перша – ДАІшники під різними приводами викликають до інспекторів тих, хто “засвітився” під час поїздки у Межигір’я, а якщо ті приходять, у них відбирають права. Друга причина – ДАІшники не пропускають на Майдан машини, які підвозять харчі і дрова і вивозять сміття.

Люди відводили душу, як могли. “Яника-собаку повісим на гілляку!”, “Яника на нари, Азірова до пари!”, “Тре-етя ход-ка!”, “В українському ДАІ служать Зека холуї!” тощо. Ставку явно зроблено на те, щоб принижувати владу, дошкуляти їй, які тільки можна, але, не дай Боже, без кровопролиття, підпалів тощо – мабуть, все ще сподіваються, що влада почне першою 🙂
Хоча люди під управлінням ДАІ явно не були налаштовані кудись прориватися чи з кимось битися, депутати з усіх трьох опозиційних фракцій все одно без кінця нагадували, що протести мирні, що не можна піддаватися на провокації тощо.

Тому з активних дій було лише засівання даішників хабарями: люди жбурляли в них монетки. Я весь пікет з комфортом просиділа на риштуваннях над центральним входом, отже, трохи дісталося й мені 🙂



Виступали депутати й активісти Автомайдану, зокрема, Сергій Поярков, і жіночка, в якої “упирі” забрали права за поїздку у Межигір’я. Депутати одразу ж пройшли до будівлі і з’ясувалося, що начальник у відпустці (ой, не допоможе), його заступник десь на виїзді, бо вже десь активісти Майдану (вочевидь, піші) наїхали на якогось даішника. Ви ж знаєте, що нині всі злочини в Україні якимсь дивним чином пов’язуються з Майданом: якщо десь у Києві накрили підпільний бордель, то клієнти – обов’язково з Майдану, якщо психічно хворий підліток десь на Луганщині убив жінку-нічного сторожа у школі, то він це зробив тому, що збирався втекти у Київ на Майдан, тощо.

Як тільки депутати оголосили, що дають керівництву ДАІ півгодини на те, щоб з’явитися, в інакшому разі розкладають намети під їхньою установою, виконуючий обов’язки начальника ДАІ одразу зателефонував і повідомив, що за 10 хвилин з’явиться. Хоча й не за десять, але він справді з’явився, пройшовши через якийсь запасний вихід (мабуть, там і був, тільки ховався), і поспілкувався всередині з депутатами. Після розмови депутати розповіли, що керівництво ДАІ визнало, що ті писульки-запрошення ніякої юридичної сили не мають, її має тільки оформлена згідно всіх правил повістка. І пообіцяло, що певні визначені машини, які їм назве опозиція, пропускати на Майдан і з Майдану будуть (це, певно, щоб взяти їх на облік і потім пресувати водіїв і власників).

Почувши це, громада почала скандувати: “Поверніть людям права!”. Нардеп Оксана Продан з “Удару” оголосила, що всіх, у кого забрано права, юристи Автомайдану захищатимуть в суді, і що ті автомайданівці, яким менти давали чи ще даватимуть будь-які писульки – запрошення чи повістки, мають приносити їх на Майдан. Там їх збиратимуть і вчитимуть людей, що далі робити. Запрошувала звертатися до неї і, головне, не підписувати жодних документів, не вивчивши їх, бажано, з юристом.

Коли тільки почався Майдан, я читала в когось зі знайомих про ситуацію: людина питає ДАІшника, як той ставиться до Майдану. Той відповідає, що добре, бо раніше народ більше за всіх ненавидів ДАІшників, а тепер “Беркут”. Нині зима, пташки поховалися, влада почала використовувати для тиску на людей ДАІ, і все повернулося на свої місця.

Таке враження, що радниками Януковича працюють агенти Держдепу, рекомендуючи йому використовувати для свого захисту ДАІ і “Беркут” – тих, кого народ найбільше ненавидить 🙂

Люди з натовпу казали, що цей мент був з “Беркутом” під час котрогось із розгонів

Сергій Поярков

Народний депутат Юрій Стець

Засіяли “хабарями”

Нардеп Юрій Бублик

Деякі монетки залетіли до мене на риштування

Не лише монетками “хабарі” давали

У цієї жіночки відібрали права за поїздку у Межигір’я

Вже за голови хапаються :))

Filed under: Відео, Репортажі, Фото · Tags: , , ,



Залишити відповідь

*

Статті