Статті Коментарі

Білозерська INFO » Репортажі, Фото » ПОБОЇЩЕ ПІД КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИМ СУДОМ (ФОТО)

ПОБОЇЩЕ ПІД КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИМ СУДОМ (ФОТО)

Як ви вже всі знаєте, “васильківським псевдотерористам” Ігорю Мосійчуку, Сергію Бевзу і Володимиру Шпарі дали по 6 років кожному.
Дружина Бевза Христина вже назвала цей вирок сатанинським – 6+6+6.

Про сам суд я напишу трохи пізніше. Бо після вироку під Києво-Святошинським судом було побоїще – “Беркут” побив людей, які мали намір не випустити з двору суду автозак із засудженими.
Люди були переважно з Майдану, вони під дощем стояли під судом більше трьох годин, поки суддя Бурбела зачитував вирок. Коли судилище закінчилося, вони не розійшлися, а продожили мітинг під судом. Весь цей час напроти стояв лише один автобус з “Беркутом”.
Звідки узялася решта “беркутів” – ми так і не зрозуміли, вочевидь, їх якось прогавили. Частина вийшла з внутрішнього двору суду, решта з’явилися звідкілясь зліва (якщо стояти спиною до суду). “Ми прогавили “Беркут”, – сказав хтось у натовпі.

Беркути кинулися розчищати від людей виїзд з двору суду. Люди не давали себе відтіснити, почалася сутичка, яка переросла в бійку.
Спочатку люди відтіснили “Беркут”, ті пішли в обхід, потім швидко повернулися і цим маневром трохи розсіяли щільність натовпу мітингувальників. Їх стало більше, вони зачистили виїзд, і під посиленою охороною “Беркуту” і “Грифону” автозак виїхав. Після цього почалося побоїще.

Газ використовували обидві сторони – раз чи двічі мітингувальники, решту разів – “Беркут”. Вони били людей кийками і ногами. Люди після того почали кидати у них все, що під руку трапилось. Каменюкою розбили вікно у суді, зірвали табличку (про табличку знаю з чужих слів, сама не бачила).

“Беркути” просто озвіріли. При мені били кийком старого діда, який не бився, а утікав від них. Сергія Б. зі “Свободи” вони кинули на гострі металеві шпичаки паркану і навмино натисли згори. В результаті у Сергія пробиті з м’ясом обидві ноги. Ми надавали йому першу допомогу, поки прибула “швидка” (особисто я, щоправда, лише тримала ліхтарик), хлопець мало не непритомнів від болю.
Прибуло аж 6 машин “швидкої допомоги”. Але усім постраждалим в них не вистачило місця. Серед побитих – нардепи-свободівці Леонов, Бублик і Кириленко.

Били і журналістів. Зокрема, побили фотокора Макса Левіна і розбили йому спалах. Мене особисто якесь тупе здоровило вхопило й кидануло на асфальт, я дивом встигла захистити фотоапарат. Я, до речі, була у помаранчевому жилеті “Преса”, з бейджем на шиї і великим фотоапаратом у руках.

“Беркут – фашисти!” – кричали люди.

Автомайданівці – молодці, зловили після того автобуси з цими тварюками, заблокували і спустили колеса. Там вже сталася нова сутичка, Юрію Луценку розбили голову, розбили фотоапарат нашому фотокору Вадиму.
Боротьба триває.

Звично бігають по державних прапорах

Зловили якогось хлопчину. Свої потім його відбили

Розчистили проїзд для автозаку

Вивозять засуджених

Пішли в атаку. Біжать і б’ють людей

Зловив і б’є кийком старого діда, який не бився, а утікав від них

Постаждалий Сергій Б. – пробиті ноги шпичаками паркану

Дезинфікуємо рану

Рана на нозі в Сергія

Розбите вікно у будівлі суду

Кров на асфальті

Нардеп Юрій Бублик потирає гулю на потилиці від беркутівського кийка

Котрийсь з міліцейських керівників не зміг втекти від журналістів

Filed under: Репортажі, Фото · Tags: ,



Залишити відповідь

*

Статті