Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Спасіння рядового Ефки

Спасіння рядового Ефки

9.01.2017 р. о 6:00 військовослужбовці ОЛПЗ “Вольф” УДА у кількості двох осіб відбули з місця дислокації підрозділу на планову ротацію. До автобусної станції у місті N, що знаходиться у 4 км. від місця дислокації підрозділу, військовослужбовців у якості бійця прикриття супроводжувала рядовий Ефка. Під час відбуття рейсового автобусу боєць Ефка отримала наказ повертатися у розташування. Однак складні погодні умови (під час очікування автобусу пішов сильний сніг, який засипав усі сліди), неознайомленість бійця Ефки з місцевістю та відсутність засобів навігації завадили їй це зробити. Військовослужбовець збилась із заданого курсу.

У ситуації, що склалася, після кількох безуспішних спроб повернутися на маршрут, військовослужбовцем Ефкою було прийнято єдино правильне рішення: зв’язатися із найближчою військовою частиною для допомоги в отриманні координат заданого маршруту. Для цього вона налагодила контакт із людьми у військовій формі і прослідувала за ними у їхнє розташування. Там військовослужбовцю Ефці було надано харчі і тимчасовий притулок.

У розташуванні ОЛПЗ “Вольф” було помічено відсутність бійця і піднято тривогу. Пошуки здійснювались силами трьох військовослужбовців, не задіяних на даний момент на передовій, і тривали з 16:00 9 січня до 9:00 11 січня. Для розшуку зниклого бійця були вжиті наступні заходи:

1. Двічі – ввечері 9 січня і вранці 10 січня було обстежене місце зникнення і прилеглі території у радіусі приблизно кілометр, із поданням голосових сигналів “Ефка, Ефка!”.

2. Було надруковано і розклеєно неподалік від місця зникнення 50 оголошень з прикметами зниклого військовослужбовця і обіцянкою винагороди.

3. Було придбано динамік-гучномовець і записане аудіозвернення до місцевого населення із закликом допомогти у пошуках бійця.

4. Були проведені десятки адресних розмов з місцевим населенням і дислокованими поблизу військовослужбовцями.

Останній метод виявився дієвим. Військовослужбовець однієї з частин Нацгвардії, де, як виявилось, тимчасово перебувала боєць Ефка, зв’язався із сослуживцями і передав словесні прикмети і фото зниклого бійця. Майже одразу її було опізнано серед новоприбулих. Співпали також особливі прикмети: зелений брезентовий ремінь від автомату на шиї. О 9:15 11 січня бійця Ефку на КПП означеної в/ч було передано представникам ОЛПЗ “Вольф”.
По даному випадку триває службове розслідування.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті