Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » З приводу повернення до Росії і негайного затримання Навального

З приводу повернення до Росії і негайного затримання Навального

Ну, по-перше, в особистій сміливості цьому чуваку не відмовиш. Путін явно узяв ставку на поступову ізоляцію Росії від цивілізованого світу, а Навальний формально порушив правила перебування на умовному терміні – отже, тепер його можна відправити до в’язниці і прирізати там руками якого-небудь зека, якому немає чого втрачати.

Але, по-друге, в Росії, схоже, існує певна група впливових осіб, які зробили ставку на Навального (хтось же злив чи то йому, чи то західним спецслужбам телефони ФСБшників, яким він дзвонив). Умовно кажучи, “других секретарів”, які хочуть посісти місця перших. Вони могли пообіцяти Навальному, що підстрахують його. Але то таке. Я б на його місці на них не покладалася.

Взагалі, такого ще не було – щоб людина після того, що пережив Навальний, повернулася до Росії. Високі ставки у хлопця.

Третє і головне. Не бажаючи, звісно, Навальному смерті, я не хочу, аби він опинився на чолі Росії замість Путіна. Путін, як каже мій чоловік – дешевий позер, нездатний створити ефективну систему управління. При ньому Росія гниє і буде гнити далі, і почне розвалюватись, і лише тоді знову відкриється питання “чий Крим”, ну і всі інші питання. Бо не розвалившись, Росія не віддасть ані шматка загарбаного, такого в її історії ще не було.

За Навального Росія розвалюватись, скоріше за все, не буде. Він сміливий, креативний, зубастий, не розмінюється на дрібниці і явно отримує насолоду від ефективності своєї роботи. Кого ми йому такому протиставимо? От чесно – кого?

До того ж, на Заході він сприйматиметься як адекватна людина, з якою можна мати справу. На ньому не висять злочини путінського режиму. Проти нього не буде санкцій. Ну, і як нам повертати Крим і гнати “русскій мір” з Донбасу?

Ні, хай краще Путін. Хай краще з Путіним Росія догниває. Єдине, чого не хотілося б – щоб він помер своєю смертю.

Filed under: Статті



2 коментарі "З приводу повернення до Росії і негайного затримання Навального"

  1. Юрій :

    Чи може Росія принципово “не розвалюватися” у тій системеій зборці що є на момент? Чи не є ті процесси системними (іманентні до системи) які не залежать від прізвища президента? Наприклад, другі й треті секретарі на місцях не зможуть бути “єфективними менеджерами” якшо їх прикрутять боротьбою з корупцією.

  2. А Льоша, що, одразу зупинить гниття ФСБ і т.п.? Він що, моментально розверне напрямок усіх процесів? Може, він їх, хоча би, зможе пригальмувати? Так, його якість, як політика, як цілеспрямованої особистості, схоже, сильно перевищує середній рівень по РФ. І що? За ним стоїть група, так само, ідейних російських імперців – націоналістів, з невідомо якими зв’язками у спецслужбах, армії, поліції, дипкорпусі, бізнесі. Тобто, вони розуміють проблему розвороту процесів, і, якоюсь мірою, готові, або готуються до цього. Але, не факт, що реально зможуть щось зробити, бо в них не буде вільних рук, оперативного простору. По питаннях Криму, Донбасу, і т.д. – Льоша відверто торгується, намагаючись, одночасно, продати свої концепції на Захід, і прикупити трохи виборців, симпатиків, у т.ч. – і ватяних. І, навіть, знайти підтримку серед бенефіціарів путєнської роздачі. Як так вийшло, що у нього немає конкурентів, а він залишився, один, такий кросавчєг – окреме питання.
    ——————————–
    Як казав той, древній китаєсь, ніщо не є тим, чим здається, але, і не навпаки.
    Дивуватися, що нікого нема, а там он – хтось є, може людина, яка ніколи не бачила посапаний город. Не варто.

Залишити відповідь

*

Статті