Статті Коментарі

Білозерська INFO » Повідомлення » Увага! 28 січня – апеляційний суд по справі Фортуни!

Увага! 28 січня – апеляційний суд по справі Фортуни!

‼📢 Увага! Увага! Увага! Прошу про максимальний репост!
‼📢 Засідання апеляційного суду у справі ветеранки АТО Вікторії «Фортуни» Котеленець відбудеться 28 січня 2021 року о 13:25 за адресою: вул. Солом’янська, 2а, Київський апеляційний суд.

На засіданні розглядатиметься апеляційна скарга на рішення суду, яким застосовано тримання підозрюваної під вартою. Це шанс витягти маму двох маленьких дітей із СІЗО і розпочати відновлення справедливості щодо неї.

‼ Потрібна максимальна присутність! Давайте продемонструємо, що не можна кидати людину за грати лише через те, що вона зовні схожа на когось іншого.

Підписуйтесь на Фейсбук-сторінку Свободу Фортуні – Вікторії Котеленець:
https://www.facebook.com/FreeVictoriaFortuna/

Довідка:

Вікторія Котеленець, позивний “Фортуна” – ветеранка ДУК “Правий сектор” та Української Добровольчої армії. Служила в зоні АТО у 2015-2017 роках. Разом з чоловіком, лейтенантом ЗСУ, виховує двох дітей – сина 11 років і доньку 1 рік. Мама Вікторії – відомий на Донеччині волонтер.

19 січня 2021 року Вікторію Котеленець було затримано поліцією у Міністерстві ветеранів у Києві, куди вона спеціально приїхала з Донеччини, де постійно мешкає з сім’єю, щоб отримати заслужене посвідчення УБД. Того ж дня відбувся суд з обрання запобіжного заходу, який відправив Вікторію на 2 місяці до Лук’янівського СІЗО.

Поліція підозрює Вікторію Котеленець в тому, що вона нібито є жінкою, яка на так званому “параді” в Донецьку у 2014 році конвоювала українських військовополонених і широко «засвітилася» на фото – хоча починаючи з 2015 року працівники СБУ перевіряли Вікторію і встановили, що вона і жінка-конвоїр – зовсім різні люди. Також два незалежних дослідження, що базуються на використанні комп’ютерних програм з розпізнавання облич, встановили, що конвоїр – зовсім не Вікторія Котеленець, а мешканка Донецька Ольга Сухова.

Посилання на результати досліджень:

📍 http://bit.ly/2M6ulyS
📍 https://youtu.be/xjMZnAvehVQ

Незаангажований комп’ютерний розум свідчить про непричетність Вікторії Котеленець до інкримінованих їй злочинів, однак Вікторія перебуває у СІЗО як підозрювана за двома статтями ККУ: ст. 260. «Створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності», яка передбачає покарання від 3 до 8 років, і ст. 438. «Порушення законів та звичаїв війни», а саме «жорстоке поводення з полоненими» – покарання від 8 до 12 років.

Приходь 28 січня під Київський апеляційний суд!
Захисти свободу і добре ім’я української ветеранки, дружини офіцера, матері двох дітей.

СВОБОДУ ВІКТОРІЇ КОТЕЛЕНЕЦЬ!
#FREE_FORTUNA

P.S. За плакати подяка Ірені Миколів, Антону Балану, Ірині Міщенко.

Filed under: Повідомлення · Tags: ,



Залишити відповідь

*

Статті