Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео, Репортажі, Фото » Нічний палаючий Майдан. Ніч штурму (ФОТО, ВІДЕО)

Нічний палаючий Майдан. Ніч штурму (ФОТО, ВІДЕО)

Повернулась з нічного палаючого Майдану. Майдан оточив і штурмує “Беркут”, періодично роблячи не дуже тривалі перерви.

Палає будинок профспілок. Таке враження, що його не просто хтось підпалив спеціально, а ще й продовжували підпалювати у різних місцях під час гасіння.
Будинок профспілок гасять пожежники. У них невідомо чому зникає вода.

По периметру Майдану палають вогняні барикади. Вогонь підтримують переважно дровами – вочевидь, покришки закінчуються.
Беркути заливають вогонь за допомогою водометів.
Час від часу вони стріляють і з даху “Глобусу” і тих самих профспілок (у вогні не весь будинок) кидають у натовп гранати.

За вчора і сьогодні – більше 20 убитих і біля тисячі поранених.



Людей на Майдані повно. Вони цієї ночі інші зовсім.
Серед них не лише бійці – дуже багато жінок, літніх людей. Дуже багато поранених. У всіх в очах – дивна суміш відчайдушності, приреченості, надії. Вірять, що втримають Майдан. Продовжують бойові дії і вже спалили кілька одиниць міліцейської техніки, в тому числі два БТРи.
Чекають підкріплення із західної і східної України. Це при тому, що влада блокує всі можливі шляхи як прибуття підкріплення, так і отримання допомоги. ДАІшників, які не пропускають людей на Майдан і намагаються обшукати, вже потроху почали відстрілювати.

Жінки носять дрова до барикад. Жінки старшого віку просто тихо стоять або сидять на Майдані, з такими очима – їх треба бачити. Це очі матерів, які прийшли буквально закрити собою своїх дітей.

Ніхто й слова не каже про те, щоб не підпускати когось до барикад або ще кудись (жінок, журналістів тощо). Прийшов цієї ночі на Майдан – значить, так треба. Значить, знаєш, що робиш, і тут тобі раді.

Більшість людей на Майдані без масок. Вони не заперечують, коли їх фотографують. Здається, навіть раді цьому. Вони вже нічого не бояться.
Але я все одно уникала знімати людей з відкритим обличчям, крім жінок старшого віку, які нічого “такого” не роблять, а просто знаходяться на Майдані, бо їх навряд чи стануть вишукувати і переслідувати.

На Майдані зовсім не страшно. Страшно йти на Майдан і повертатися звідти – центр оточений тітушками. Вони виловлюють людей, калічать, декількох уже вбили, серед них одного журналіста.

Зараз починає світати, на Майдан підтягується підмога з областей. Я до ранку не дочекалась, бо зараз у такому стані, що не подужала б ні залізти кудись, ні навіть втекти від “Беркуту”.

Боюся, що знищення Майдану стане початком громадянської війни. Молюся, щоб Майдан вистояв.

Горить Будинок профспілок

Барикада з боку Європейської площі

Вогняний периметр

До барикади несуть – здається, катапульту

Наготували чим почастувати “Беркут”

Кращий російський воєнкор – Аркадій Бабченко, . В Україні за час Майдану вже втретє. Коли тут щось починається, він сідає на літак і з’являється миттєво.

Жінки несуть дрова

Filed under: Відео, Репортажі, Фото · Tags:



Залишити відповідь

*

Статті