Статті Коментарі

Білозерська INFO » Повідомлення » Заяви КВП і Правого Сектору щодо негайного звільнення і реабілітації всіх політв’язнів

Заяви КВП і Правого Сектору щодо негайного звільнення і реабілітації всіх політв’язнів

ЗАЯВА КОМІТЕТУ ВИЗВОЛЕННЯ ПОЛІТВ’ЯЗНІВ

Не перший рік триває війна окупаційної влади з народом, третій місяць ця війна є кривавою. У цій війні ми тепер перемагаємо. Ціною тяжких втрат. Ціною втрачених життів. Ціною здоров”я найкращих з поміж нас.

Найжертовніші люди поклали власне життя не заради зміни осіб у владних кріслах, а заради того, щоб життя змінилось. Вони хотіли для себе та для власних родин життя в добробуті та безпеці.

Більшість з нас, членів КВП, є наразі засуджені або перебувають під судовим слідством. Усі члени Комітету визволення політв’язнів у різний спосіб брали участь у цій революції. Наші побратими ризикували життям і здоров”ям заради того, щоб сьогодні ми не сиділи в тюрмах, не були вбиті, не ховалися по еміграціях. Тому ми просто не маємо права не дотиснути режим і не почати нарешті дбати про справжні здобутки. Не лише заради зміни осіб, які сидітимуть у владних кріслах ми все це пережили.

До цих пір владні злочинці з не надто рішучою опозицією дійшли згоди між собою лише про зміну запобіжних заходів для новітніх в”язнів режиму, тобто тих, які потрапили в полон системи під час революційних подій 2013-2014 рр.

Наразі, окрім повної реабілітації і закриття кримінальних справ по новітніх революціонерах, ми маємо в першу чергу домогтися негайного звільнення тих, хто наближав день національної революції та день її перемоги.

Вчорашня опозиція, яка сьогодні стає владою, тепер зобов”язана домогтися негайного звільнення усіх політв”язнів та в’язнів сумління, а саме:

1.Віталія Запорожця
2.Володимира Шпару
3.Ігоря Мосійчука
4.Сергія Бевза
5.Андрія Білецького
6.Ігоря Михайленка
7.Віталія Княжеського
8.Олега Однороженка
9.Віталія Применка
10.Дмитра Павліченка
11.Сергія Павліченка
12.Антона Бойка
13.Антона Шамова
14.Дмитра Світанька
15.Олександра Радолова
16.Владислава Поповича
17.Сергія Ярмоленка
18.Андрія Бондаренка
19.Анатолія Поповича
20.Рустама Уразгельдієва
21.Ігоря Ганненка
22.Віктора Смалія
23.Андрія Наливайка

Визволення з-за грат політв’язнів ми вважаємо першочерговим завданням революції!
Свободу політв’язням!


ЗАЯВА ПРАВОГО СЕКТОРУ

Звільнення політв’язнів і повна реабілітація засуджених за революційну діяльність — невід’ємна вимога “Правого сектору”

Переможна хода Національної революції передбачає відновлення суспільної справедливості. По-перше, надважливим завданням нині є арешти та покарання усіх, хто творив злочини, захищаючи режим (насамперед — замовників та виконавців вбивств, затримань та катувань українських революціонерів). По-друге, має відбутися визволення і реабілітація полонених учасників революційної боротьби (при цьому мова йде не лише про тих, хто зіткнувся з антинародним режимом в останні три місяці, але й про тих, котрі за свою революційну, націоналістичну діяльність притягувалися до кримінального переслідування раніше незалежно від того, що було основою такого переслідування — сфабрикована справа чи реальна національно-захисна діяльність).

З огляду на це вимагаємо від депутатів Верховної Ради та очільників силових відомств у найближчий час забезпечити звільнення наступних політв’язнів та в’язнів сумління:

Віталія Запорожця
Володимира Шпару
Ігоря Мосійчука
Сергія Бевза
Андрія Білецького
Ігоря Михайленка
Віталія Княжеського
Олега Однороженка
Віталія Применка
Дмитра Павліченка
Сергія Павліченка
Антона Бойка
Антона Шамова
Дмитра Світанька
Олександра Радолова
Владислава Поповича
Сергія Ярмоленка
Андрія Бондаренка
Анатолія Поповича
Рустама Уразгельдієва
Ігоря Ганненка
Віктора Смалія
Андрія Наливайка

Окрім цього найближчим часом має бути запущений механізм реабілітації тих, хто раніше за свою революційну діяльність ставав об’єктом кримінального переслідування, але нині вже є на волі (як тих, що уже відбули покарання, так і тих, хто продовжує перебувати на випробувальному терміні). Визначення кола цих осіб має відбутися в тісній координації з громадськістю, зокрема з Комітетом визволення політв’язнів. Реабілітовані особи мають отримати компенсації в залежності від вагомості власної діяльності та перенесених терпінь (терміну ув’язнення, зазнаних катувань тощо).

Політрада “Правого сектору”

Filed under: Повідомлення



Залишити відповідь

*

Статті