Статті Коментарі

Білозерська INFO » Відео, Репортажі, Фото » Стерненко. Протести (ФОТО, ВІДЕО)

Стерненко. Протести (ФОТО, ВІДЕО)

І знову мені довелося порушити самоізоляцію – заради акції на підтримку Стерненка. На такі акції треба ходити, бо спочатку Стерненко, далі ми. Блогер Назар Приходько висловив нещодавно розумне припущення, що після того, як Зеленський прищучив відомих проросійських персонажів, він не хоче остаточно втратити проросійський електорат і тому спробував віддати їм на поталу Стерненка, який для них є дуже сильним подразником, вони мріють бачити його за гратами. Але я думаю, що все ще простіше: зараз просто активізувалася боротьба між проросійськими і проукраїнськими силами, і за цієї нестійкої ситуації кожен гне свою лінію, наскільки це в нього виходить, і перевіряє, наскільки далеко може зайти, як багато собі дозволити. В тому числі це роблять і судді, і їхній “дах” нагорі, на кшталт Портнова. Не буду оригінальною: треба швидко, сильно і боляче давати проросійським силам по руках. Поки що по руках.

Суто юридичну безглуздість вироку добре пояснив адвокат Віталій Коломієць: щодо викрадення людини, незалежно від того, брав у ньому участь Стерненко чи ні, вже сплив термін давності, пістолет був стартовий, залишається тільки стаття “Розбій”, а в цій статті головне – умисел на незаконне збагачення силовим шляхом, а ті хлопці відібрали в потерпілого лише 300 грн, а на пальне для машини, поки возили його, витратили набагато більше, тобто, умислу на розбій у них не було.



Людей сьогодні зібралося дуже багато. На повороті на Банкову був поліцейський кордон, пропускали вузеньким коридором, перевіряючи рюкзаки. При мені не пропустили хлопця, у якого в рюкзаку була бейсбольна бита.

Прохід до самої будівлі Офісу президента був закритий. Під парканом активісти з Одеси, які сьогодні були на суді над Стерненком, тримали плакати “Венедіктова гоу ту Ростов”, “Зе, воюй з Росією, а не з патріотами”, “Ні вибірковому правосуддю” тощо. Був також один плакат проти вакцинації.

Щоб зігрітися, стрибали під кричалку “Хто не скаче, той Аваков!”.

На початку акції один грубіян з дзеркалкою на рівному місці погрожував мене вдарити. Колективним розумом провели розслідування, є підстави вважати, що це фотограф Іван Чернічкін. Іване, якщо сталася помилка і це не Ви, повідомте мене, будь ласка.

Дуже швидко почалася масова штовханина з поліцією. Люди скандували “Пропускай!” (до будівлі ОП), “космонавти” встали у 5 чи 6 рядів, вдягнули шоломи і нікого не пропускали. А люди намагалися прорватися. Жбурлялися у поліцейських сніжками. Тим, враховуючи шоломи, було абсолютно пофіг. Також протестувальники використовували піротехніку, але мало, всього лише кілька фаєрів – решту, думаю, не вдалося пронести. У сутичці відібрали у “космонавтів” кілька шоломів, більшість покидали їм назад, але частину потім спалили.

Співали державний гімн. Скандували “Стерненку волю!”, Зеленського в кричалках порівнювали з Януковичем, а Авакова з одним відомим рогатим персонажем.

За повідомленнями ЗМІ, поліція затримала 17 людей. Але незважаючи на це, більшість протестувальників були у захваті. Один молодий хлопчина сказав, що це найкращий мітинг за останній рік, а другий сказав: “Ми прийшли сюди просто постояти, а там як вийде. Просто тому, що тут їм не Білорусь”. Між іншим, Зеленському варто було б прислухатись, а не перевіряти, до якої міри не Білорусь.

У підсумку – схоже на те, що незабаром буде апеляція і Стерненка випустять.

Filed under: Відео, Репортажі, Фото



Залишити відповідь

*

Статті