Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Вільні люди мають зброю

Вільні люди мають зброю

Верховна рада передбачувано провалила обидва законопроекти про зброю. За один – лише 88 голосів, за другий – 74. Стоїть за тим – все те саме: небажання привілейованих верств суспільства (не найбільш законослухняних, до речі) перестати бути привілейованими.

Обидва законопроекти, і 4335, і 4335-1 мають недоліки, хоча другий набагато кращий і більш продуманий, ніж перший. Втім, на користь пішло б прийняття будь-якого законопроекту з цих двох – як проміжна стадія на пробний період, перед тим, як з’явиться справжнє законодавство про зброю. Але – провалили. Цікаво було б провести свіже опитування – чи зрушилося щось у мізках людей за останній час, чи за короткостволи знову будуть славнозвісні 11%?

До речі, в обох законопроектах сказано, що за носіння зброї у нетверезому стані посвідчення власника зброї анулюється. Я б додала до цього дуже суворі покарання, а саме позбавлення волі за застосування зброї у нетверезому стані. Навіть у випадках, якщо ніхто не був ні вбитий, ні поранений. Навіть за демонстрацію зброї. Махав пістолетом п’яний – сідай. Щоб запровадити залізне правило: йдеш зі зброєю – не пий. Ідеш пити з друзями – залиш зброю вдома.

Усі пов’язані зі зброєю небезпеки, яких смертельно боїться населення, пов’язані з пиятикою – як і більшість побутових силових злочинів. Розірвати зв’язок “зброя – п’янка” – і пістолети стануть безпечнішими за молотки чи викрутки.

Вільні люди мають зброю. Раби – ні.

Малюнок мій (папір, гелева ручка)

Filed under: Статті



One Response to "Вільні люди мають зброю"

  1. Населення боїться зброї в чужих руках. Тихцем робить всякі пристрої, знаходить десь, на вулиці, купує в невідомих, неідентифікованих осіб, т.п.
    ——————————–
    Населення живе в реальному світі, з реальними обставинами, на відміну від. Колись, я помітив характерний, маслянисто – матовий відблиск, у гардеробі знайомої, між платтячками. На моє здивування, я почув просте, тверде, коротке пояснення, що тут, в цій місцевості – інакше не можна. Це було недовго перед тим, як там прокотилися сєпари в один бік, а потім батальйон “Донбас” погнав їх у другий бік. Тобто, ця пані, незважаючи на зовнішність ляльки Барбі, значно краще, точніше за сучукрдержавців, СБУ, РНБО, ВР, МВС і всіх решта, відчувала сутність моменту, відсутність влади, порядку, рівень загроз, і способи ефективного, самостійного вирівнювання ситуації.
    ——————————–
    Ніхто цього не каже вголос, пачімута, але, сучукрдержава – наскрізь мусорська. Тобто, з мусорською юстицією, економікою, владою, на всіх рівнях, політикою, т.д. А цей тип, тотального контролю, і заробітку, на всьому, що ворушиться, – неможливий без перманентного тиску на громадян, повсюдного, дрібного і більшого насильства, морального і економічного і політичного і кримінального, і т.п., тиску, який доводить людей вже до сказу. Мусора роблять свою справу абсолютно свідомо, їх вчать таким штукам, у їхніх навчальних закладах. І вони воліють мати проти себе вороже населення – неозброєним, засобами оперативного реагування, якими, власне, і є пістолети. Бо пістолет є зброєю тут і зараз, на відміну від гармати, десь у сейфі, під якимось замком, окремо від набоїв, з пустим набійником. Така гармата не може мати ніякого стосунку до захисту прав, життя, здоров’я, майна, та ін., приблизно, як Царь – Пушка, або ті “Джавеліни” на складах, під західним кордоном.
    ——————————–
    Коли сучукрполітики кажуть нам шото таке, про небезпеки озброєння, то вони нам, примітивно, брешуть. Бо стісняються нам прямо, щиро сказати, що ми їм потрібні – голими, голодними, залежними, безпорадними, нужденними, зацькованими, покірними. Тобто, здатність негайно парирувати загрози, зазіхання на права, здоров’я і майно – ніяк в цю концепцію не вписується, таку модель поведінки вони зарезервували виключно для себе, із озброєними охоронцями, привілейованим доступом до зброї, зручних судових вироків, забарикадованого, охоронюваного житла. І вони цю концепцію – просто так, добровільно і безплатно, не змінять. Бо – нащо?
    ——————————–
    Між іншим, десь поруч, також, відповідь на питання – за що влада так незугарно, хамськи, ідиотично, навіть зі шкодою для власної репутації і всупереч здоровому глузду, ліпить із гівна і палок кримінальні справи проти волонтерів і добровольців? Так само, влада ніколи, нізащо не зізнається, що пресує цих людей тільки, як непокірних, незручних, незалежних, самостійних, бо шкурою відчуває екзистенційну загрозу. Точно так само в школі і на вулиці, хуліганські шобли цькують розумників, відмінників, ніяк не пояснюючи причин, це, зазвичай, називається – “А щоб знав!”. Різниця така, що суддя не буде пояснювати вирок Стерненку цією, сакраментальною формулою, і бубочка не вимовить ці слова, пояснюючи тупий наїзд на Кузьменко, Дугарь, Антоненка. Але, ми вже досвідчені, ми ж ходили до школи, вулицею. Ми – знаємо.
    ——————————–
    Сучукрдержава далі поводиться, як зграя ПТУшних босявок на раёні, і безнадійно. Проблема полягає в тому, що домовлятися з босявками, сподіватися на них – наївно, без шансів, і без сенсу, без перспектив. Все одно, що з мавпами, чи свинями. Виникає вже питання поваги до себе.

Залишити відповідь

*

Статті