Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Зробила щеплення від COVID-19

Зробила щеплення від COVID-19

Сьогодні я зробила щеплення від COVID-19 вакциною Ковідшилд. Дякую всім, хто учора допомагав порадами. Велика сила колективного розуму – вчора я ще нічого не знала про алгоритми вакцинації, а сьогодні вже зробила щеплення.
Тепер, як обіцяла, чесно розповідаю, як усе відбувалося.

Зранку я написала на Фейсбук-сторінку Київського обласного центру громадського здоров’я повідомлення такого змісту: “Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи є можливість записатися на позачергову вакцинацію невикористаною вакциною, як це робиться в Одесі, в Одеському центрі громадського здоров’я?”. При цьому я вказала про всяк випадок, що є публічною людиною, журналістом і учасником бойових дій, і залишила свій телефон.

Мені дуже швидко перетелефонували і запросили приїхати протягом години на Багговутівську, 1. Це Київська обласна лікарня. Щеплення роблять на першому поверсі в корпусі дерматовенерології. Там всередині було трохи менше 20 людей – якраз на 2 флакони, бо в одному флаконі 10 доз. Усі ці люди були працівниками трьох різних київських лікарень (їх так і викликали групами, по місцю роботи). Не медпрацівників було двоє – я і чоловік однієї лікарки з тієї групи. Дали заповнити анкету – особисті дані, попередні щеплення, наявність алергій і хронічних захворювань тощо і сказали чекати, нас покличуть. Я була останньою, десь за півгодинки пропустили усіх, але все одно чекати було трохи стрьомно, бо закрите приміщення, черга, дехто кашляв. Я не знімала респіратор і трималася подалі від людей.

Потім покликали, ввели мої дані в комп’ютер (з документів мені знадобилися тільки паспорт і код) і дуже швидко зробили вакцинацію. Це абсолютно не боляче. І абсолютно безкоштовно. До речі, моя “публічність” там нікого не цікавила, думаю, мені просто пощастило потрапити так швидко.
Попередили, що день-два після вакцинації в декого буває температура і лихоманка. Побачимо, як буде в мене. Поки що почуваюся цілком нормально.

Тепер про мінуси. Через якийсь час (але не раніше 28 днів) мені знадобиться друга доза вакцини, і шукати її доведеться так само, як і першу. Тобто, автоматично, по факту щеплення першою дозою, мені ніхто нічого не дасть. І є ймовірність, що я не зможу дістати другу дозу – тому що, можливо, через місяць буде більше бажаючих з пріоритетних груп, або просто закінчиться завезена в Україну партія, а коли буде наступна – невідомо. Так що це певний ризик.

Щодо довідки про вакцінацію – на місці її не видають. Спитала, як мені діяти, якщо вона знадобиться. Порадили звертатися до сімейного лікаря – мовляв, йому в електронному вигляді має “підтягнутися” вся інформація.

Буду тримати вас в курсі.
#вакцинація

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті