Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Як легалізувати короткостволи безпечно

Як легалізувати короткостволи безпечно

Евріка! Я придумала, як легалізувати короткостволи без ризику, що якийсь час, поки люди не звикнуть до масового володіння зброєю, вони вбиватимуть один одного в побутових сварках – там, де зараз обходиться парою синців.

Погодьтеся, що 90% отих сварок і розборок, під час яких можливе невиправдане застосування зброї – відбувається по синьці, тобто, в нетверезому стані. Твереза адекватна людина ніколи не буде стріляти без дуже вагомих на те підстав.

Робимо просто: прирівнюємо зброю до автотранспорту. Легалізуємо вільне придбання і зберігання короткостволів (для несудимих і психічно здорових), а носити їх дозволяємо лише тверезим. Для цього зобов’язуємо власників зброї носити її відкрито. До кожної людини з пістолетом на поясі може будь-якої миті підійти поліцейський і попросити дихнути в трубочку. Якщо людина напідпитку – зброя вилучається і повертається після дуже великого штрафу. За друге аналогічне порушення зброя конфісковується зовсім.

А для того, щоб у кримінальників не було спокуси підкрастися до людини з пістолетом, огріти її ззаду по голові і зброю забрати, запровадити покарання: за незаконне заволодіння чужою зброєю – припустимо, 15 років.

Усе це – не назавжди, а на перехідний період, поки наші люди не навчаться культурі поводження зі зброєю.

Як вам така ідея?

Filed under: Статті



One Response to "Як легалізувати короткостволи безпечно"

  1. Не там початок ідеї. Я бачу, пропонується спосіб виправдати володіння зброєю. А нащо виправдовуватись, якщо є обгрунтування, жорсткі екзистенціальні мотиви?
    ————————-
    Кожна свідома людина має власний життєвий проект і виконує його, для власного задоволення. Напад злодіїв, пограбування, хуліганство, вбивство – спотворюють, або зовсім руйнують життєвий проект людини. І якщо за чотири години по нападі озброєного грабіжника, нарешті прибуде поліція, ( з досвіду, а було і п’ять днів ) ще й ніколи вже нічого не знайде і не відновить вам настрій, зламані ребра, череп, підбите око, порізане ножем обличчя, etc. то для чого вона, взагалі? Правильно, щоб кришувати наркоту, ігровухи, трусити торгашів на базарі, водіїв у понеділок зранку. Охороняти гей-паради. А щоб громадяни увесь цей цирк з конями фінансували.
    ————————–
    Коли на вас нападатимуть, поліції не буде поруч. І, начебто, капець вашому життєвому проекту. Але важка, заряджена металева штука – робить напад зловмисників коротким цікавим епізодом, ви витрачаєте пару хвилин і хай шість набоїв. Волоцюги залишаються декоративно лежати на хіднику, втомлені і розгублені. А ви перезаряджаєтесь, і йдете неспішно, дихаючи вечірнім повітрям, пішки, а не їдете тролейбусом. Бо треба заспокоїтись. Ті, на хіднику, вже теж заспокоїлися, аж охололи, але ж ви їх не запрошували махати ножами, погрожувати, вимагати цигарок і грошей, правда? Ви не погодилися жертвувати своїм життєвим проектом, заради задоволення дивних фантазій бандитів.
    ————————–
    От у цьому суть, зброя дає можливість зберегти ваш життєвий проект, самостійно, тут і зараз. Не втрачати потім час і гроші на лікування, не вчитися потім заново ходити, їсти, дихати, дивитися на світ одним оком. І при цьому ще з’являтися на допити, як на роботу, і щось пояснювати тій поліції, якої ніколи не буває там, де треба, і яка має кабінети, авта, зарплату, пільги – за ваші гроші. І зверх того – зрозуміло, зброю. Доречі, як вони ту зброю використовують – то окрема пєстня. Можуть і уперти ствол у верхню губу і поклацати курком ( з досвіду ), бо клієнт не хоче панімать, а вони ж десь мають добути грошей, платня замала… І можна продовжувати.
    ————————–
    Так от, законодавцям наплювати на наші життєві проекти. І тому вони пропонують нам, тіпа, поліцію, за наші гроші, але для власних потреб. Зауважте – нам пропонують. Для себе вони мають, крім поліції до послуг, асортимент, від “ПСМ” до “Томмі – ганів” і станкових кулеметів. Жлобство і жахливий несмак. Я не бачив у тих списках нічого концептуального, чи спеціально естетичного, жодного “Марго”, ППК, S&W, “Five-Seven”, зрідка “Беретта” і бувають прості ПМ. Не дивно, що ці люди поводяться точно, як бандюки, понтуються “Глоком”, Матір Божа! І стріляють по беззбройних.
    ————————–
    Так що, проблема значно серйозніша. Влада поводиться з народом подібно до бандитів. Говорити з такою владою про право на збройний захист – нема жодного смислу. Обіцяти цій владі вічну тверезість і вічну скромність – так само дурне діло. Ця влада абсолютно очевидно нищить наш життєвий проект.
    ————————–
    “ПМ” хвицяється, як скажена коняка, має жахливе руків’я і малий магазин. Але якщо його продавати за справедливою ціною, не більше $150 за новий з коробки, то студенти і домогосподарки могли би почуватися більш впевнено.

Залишити відповідь

*

Статті