Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Медведчук – під домашнім арештом. У браслеті

Медведчук – під домашнім арештом. У браслеті

Отже, Медведчук отримав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, з носінням електронного браслета.

Звісно, набагато краще було б, якби його закрили в СІЗО. Але на це я, якщо чесно, навіть не сподівалася. Бо Медведчук, які б важкі статті на ньому не висіли (одна держзрада чого варта) – впливова людина і ще довго залишатиметься нею, а суддя не знає і не може знати, чия зрештою візьме, і боїться помсти. Ми живемо, і суддя живе, і Медведчук – у тій системі координат, яка є.
І ось у цій системі – Медведчук в чотирьох стінах і в браслеті, ніби який-небудь Ріфмайстер – це дуже і дуже добре. Ясна річ, його не посадять. Наступний суд – можливо, вже апеляційний, який відбудеться за кілька днів – пом’якшить йому запобіжний захід. Потім ця справа буде тягнутися – так довго, що набридне усім, і до вироку, скоріше за все, не дійде. Сидіти Медведчук не буде. Так у нас роблять з усіма “незручними” справами (тобто тими, де домішалась політика).

І все-таки, у нашій реальності один з найголовніших і найвпливовіших ворогів України – у браслеті, в статусі підозрюваного, який хоча б теоретично може опинитися в СІЗО – це круто. Це дуже круто. Тихенько аплодую перед монітором.

Цікаво, що від того моменту, як він судився з Вахтангом Кіпіані і мав непогані шанси виграти, до сьогоднішнього дня в Україні не помінялося взагалі нічого – тільки у Штатах президент змінився. Це трошки огидно, але це краще, ніж заборонена книга про Стуса, ніж Ріфмайстер, як і раніше, в СІЗО, ніж продовження “розведення” військ.

Бог дасть, доживемо тепер до кінця каденції Зеленського без суттєвих втрат. Розраховувати на більше поки що не варто.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті