Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » Про відставку Авакова

Про відставку Авакова

Аваков не називає причин своєї відставки, але я бачу її причину передусім в тому, що розвалилася “справа Шеремета”.
Її затягували скільки могли, але далі вже все. Далі треба або катувати підозрюваних, щоб вони зізналися у вбивстві, на що ніхто не піде, бо справа дуже гучна – або судити слідчих, які сфальсифікували справу. А якщо їх почнуть судити, то вони заявлять, що виконували наказ Авакова.

Якби Аваков ще трошки потягнув, його змушений був би зняти Зеленський, чим трохи підняв би собі рейтинги. Вочевидь, Аваков не захотів робити йому таку приємність.

Як людина з таким велетенським досвідом, як Аваков, могла так вляпатися – трохи дивує. Ні, ясна річ, Зеленський вимагав від нього швидко знайти вбивць, а знайти їх навряд чи вдасться, бо вони, скоріше за все, давно в Білорусі і вже точно не в Україні. Ну, Аваков і схопив тих, у причетність яких до вбивства повірить Зеленський. Причому навіть не теперішній Зе, а той, який тільки-но прийшов до влади – абсолютний в*тник, переконаний в тому, що всі біди України – від тих, хто не любить Росію – АТОшників там і волонтерів різних, які відмовляються “просто перестати стріляти”.

Причому, я не раз писала про це, “справа Шеремета” – не така, як інші політичні справи. Бо раніше, якщо на заарештованих активістів не вдавалося повісити який-небудь тяжкий злочин, у якому їх звинувачували, то їх завжди можна було звинуватити в чомусь легшому (наприклад, бомбу не підкладав, але розбив шибку – хуліганка) і засудити до умовного терміну чи відпустити “по відсидженому”. Тобто, обвинувальний вирок є – зади слідчих, прокурорів і суддів надійно прикриті.

А тут хапонули стовідсотково невинних людей, які, особливо Юлія Кузьменко, не били і бити не могли оті умовні шибки. Обвинувальний вирок просто нема з чого висмоктати. Попали хлопці Авакова разом зі своїм босом. Попав разом з ними і Зе, бо виступав на спільній з Аваковим знаменитій прес-конференції. Тепер подивимось: якщо почнуть судити слідчих і прокурорів, які фальсифікували “справу Шеремета” – значить, Зеленський цього разу виплутався.

А поки що – не вірю, що Аваков здасться без боротьби. Цілком можливо, що він почне “хитати” внутрішньополітичну ситуацію. Принаймні, ресурси для цього він має. Так що ймовірними є різноманітні вуличні протистояння. Якщо такі почнуться – треба буде пильно дивитися, хто там на чий млин воду лиє.

Filed under: Статті



2 коментарі "Про відставку Авакова"

  1. А , так убийцы шеремета в белорусси? В прошлый раз это были россияне…

  2. Та, ні, Олено, цей привід гарний, але, недостатній калібр справи. За вбивство Шеремета, де стирчать і світяться вуха Пєтрово – Башірових, “шпілі – вілі”, саджати рандомно вихоплених людей, аби лиш із патріотичного табору, це, безумовно, зачотний кніксен перед Москвою, але, “нє шмогла”. Обидва пламєнно хотіли того кніксену, і бубочка, і АБ. Але, як уже справа набула небажаного вигляду і державної ваги, то постало питання, кому дістанеться та гаряча картоплина? І, маємо два в одному, чи, навіть, три і більше. Справу повішено на шию Авакову, бубочка чистий і ні в чому невинуватий, має відкриті можливості перебрати віжки МВС, і, що цікаво, кніксен виконано, бо, Аваков Кремлем давно звинувачується у спротиві 2014 року, а всі, хто до того спротиву причетний, Кремлем, руками агентури, переслідуються і караються, цього тільки сліпий не бачить. Реалізовано першу фазу, тепер Аваков більш вразливий для подальших переслідувань, я впевнений, далі буде. Що бубочки все валять, розкрадають і знищують, як голодна сарана, і Авакову нафіг не треба бруднити руки, захищаючи їхню безмозглу ненажерливість, то окрема обставина. Що на бубочку, вірогідно, тиснули всякого гатунку партнери, з наміром донищити все, що питомо місцеве у владі, українське, включно з нашим, монструозним, МВС, теж, окрема справа. Тобто, все воно до того йшло. Шкода, що все йде зовсім не на добре, але, вже невідворотно. Вся сарана, з партнерами включно, канєшно, дуже раді, вони, тепер уже остаточно, побороли ту схему, за якою українці захистилися 2014 року! Но, але ж, маємо 2021 рік, і нова схема, канєшно, буде інша.

Залишити відповідь

*

Статті