Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » МАК450

МАК450

А мені прибули МАК450! МАК – це метафорично-асоціативні карти, а 450 – це 4.5.0 🙂 Це такі штуки, розроблені психологами на основі чисельних інтерв’ю з людьми, що мають травматичний досвід, покликані допомогти їм цей досвід подолати.

Творча команда МАК – це художниця Ірена Миколів, яка й намалювала всі ці 86 карт і буде малювати ще, психолог Людмила Новіцька і письменниця Олена Герасим’юк. Також дівчатам допомагали волонтери й експерти.

На ПТСР я, як дехто знає, не страждаю, до психологів не звертаюся, але ці карти, на яких зображено те, що ми реально бачили й пережили, викликають у мене як у фронтовика теплі асоціації. Так що вони справді працюють з нашими емоціями і, вочевидь, можуть комусь допомогти. Але для мене головними є не психологічні, а творчі моменти. Карти дуже круто і дуже з душею намальовані, це справжнє мистецтво.

Розкрию таємницю, я ще про це не казала публічно. Я написала художній твір, щось на кшталт невеликої романтичної (і трохи цинічної, як все в мене) повісті, сама я зву її казкою, й Ірена, художниця, яка створила ці карти, зараз малює до неї ілюстрації. Текст вже повністю готовий, як тільки Ірена завершить ілюстрації, будемо видавати!

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті