Статті Коментарі

Білозерська INFO » Статті » “Правило шарманки”

“Правило шарманки”

У дитинстві я побачила в когось з однолітків іграшкову шарманку. Вона мені дуже сподобалась, і я стала просити батьків купити мені таку саму. У таких речах, як іграшки, мені ніколи не було відмови, але за радянського дефіциту батьки не змогли її дістати, її просто не було в магазинах. Я хотіла цю шарманку ще кілька років, згадувала про неї, канючила. А її не було. А потім вони з’явилися в продажу. Але мені вже було не треба, я готувалася до вступу в інститут 🙂 Мама сказала: давай купимо, все-таки дитяча мрія. Пограєшся пару днів і подаруємо якійсь дитині. Але я відмовилась, звісно, тому що це були 90-ті роки, ми жили тоді на вермішелі й картоплі, яку вирощували самі. Тільки шарманки тоді купувати не вистачало.

І потім багато разів у моєму житті це повторювалось: хочеш чогось, аж зубами скрегочеш, що завгодно віддати готовий, аби отримати (кохання, визнання, помсту кривдникам – не важливо). Але – ні, фіг тобі. А потім раптом воно само падає до рук – коли тобі не просто вже байдуже, коли ти взагалі майже забув, про що йдеться. І це при тому, що в мене гранично не поверховий характер, всі мої захоплення не скороминущі, вони тривають по кілька років мінімум, а буває – десятиліттями… Тобто, кілька років чогось скажено хочеш, добиваєшся-вбиваєшся, потім поступово попускає, потім забуваєш, потім отримуєш 🙂

От, наприклад, до мене досить часто тепер підлещуються ті, хто в гріш не ставив колись давно. Я почувала себе приниженою, плакала… А зараз мені їх буває важко згадати.

Це закон життя, але це поганий, несправедливий закон. Коли-небудь я напишу книжку, велику чи малу, де все буде навпаки. Герой отримає те, про що мріяв десятиліття тому, і це не буде запізно.

Filed under: Статті



Залишити відповідь

*

Статті